Ya inanır mısınız bilmiyorum ama bizim klasik makarna yemekten noodleyi denemeye fırsat bulamadım hiç. Şimdi aklıma geldi hangi marketten hangi çeşidini alayım bir de fiyat bilgisi verir misiniz? En iyi, en güzel noodle hangisi? Bim noodle nasıl? Noodle markaları ve ceşitleriNoodle çeşitlerinden hangisi en iyi, en güzel, en lezzetli? 1- tavuk aromalı noodle 2- sebze aromalı noodle 3- köri aromalı noodle 4- spesiyal aromalı noodle 5- sebze çeşni aromalı noodle 6- soya soslu noodle 7- kızarmış noodle 8- acı ve baharatlı noodle 9- acı yeşil biberli noodle
Bugün köri aromalı noodle yedim hayatımda ilk kez ve hiç beğenmedim acaba benim seçimimde mi hata var merak ettim bende, tercihlerinizi alalım efenimmm. 😉Noodle markaları tavsiyelerinizi bekliyorum.
Noodle i̇çerisinde yoğun yumurta bulunan ve bu nedenle hamur olarak piştikten sonra elastiki yapısını koruyan bir makarna çeşididir. Uzak doğu mutfağının ana karbonhidrat ürünlerinden de biridir.
En iyi noodle markası nedir?
Marketlerde satılan ve 3 dakikada sıcak su eklenerek yapılacağı söylenen noodle'lar, gerçeği i̇le alakası olmayan ürünlerdir. Yanlarında verilen ve çeşitlendirici özelliği olan toz ve baharatlar MSG (monosodyum glutomat) denilen ürünleri i̇çerir. MSG, Çin tuzu olarak da bilinen, beyindeki lezzet reseptörleri i̇le oyunlar oynayan bir madde. Lezzetsiz veya kalitesiz bir yemeği, MSG i̇le bambaşka bir halde tüketebilirsiniz.
Marketlerde noodle'in hazır olmayan fakat sizin yapabileceğiniz halde olanları bulunmaktadır. Birçok restoran ve kafe noodle'in paketli yalın halini kullanmaktadır. Migros, Makro veya Metro marketler başta olmak üzere birçok marketin makarna reyonunda bu noodle'ları bulabilirsiniz.
En güzel noodle nasıl yapılır?
Marketten aldığınız noodle'ın üzerine kaynar su i̇lave edip, ortalama 5 veya 6 dakika bekletip noodle'u demleyerek pişirin.
Günümüzde artan iş yoğunluğu sebebiyle yemek yapmak artık zaman ayıramayacak bir aktivite haline gelmiş durumda. Bu durumda ise özellikle iş insanlarını kurtaran yegane yiyecekler fast food ürünler olmuş durumda. Hazır tavuğundan tutun da patates kızartmasına kadar geniş yelpazede olan ve her yerde bulunan bu hazır yiyecekler özellikle yemek için çok zaman harcamayanlara bulunmaz nimet olmakla beraber aynı zamanda kilo aldırmaları da çok mümkün. Asya mutfağını dahi düşünün işte bu hazır yemek kültüründen nasibini almış durumda. Özellikle Türkiye'de de ünlü olan noodlelar ise pek çok markayla varlıklarını gösteriyorlar.
En Güzel, İyi Noodle Markası Hangisi?
1- İndomie Noodle
Birçok farklı tadı ile Türkiye'de varlık gösteren İndomie, pek çok kişinin de noodle da vazgeçilmezi olmuş durumda. Her yerde bulunabilmesi ile birlikte tavuk, sebze, köri, spesiyal ve acı aromaları ile de oldukça geniş yelpazede bir ürün gamı sunuyor müşterilerine.
2- Knorr Çabuk Noodle
Türkiye'de özellikle hazır çorba konusunda oldukça deneyimli bir isim olan Knorr, çabuk çorba ile genişlettiği pazarını şimdi ise çabuk noodle ile bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Et, tavuk, acı, köri ve sebzeli çeşitleri ile de pek çok farklı müşteriye hitap etmeyi de amaçlıyorlar.
3- Oba Mie Noodle
Türkiye'de makarnaları ile tanınan Oba makarnacılık, yeni tanıttığı Mie ürün gamı ile de noodle sektöründe aranan bir isim olmaya çalışıyor. Sebze, tavuk, spesiyal ve köri aromaları bulunan bu noodlelardaki fark ise içerisindeki özel soslarında gizli.
4- Banetti Noodle
Özellikle bardak noodle sektöründe oldukça isim yapmış Banetti, paket noodleları ile de rakiplerine tatları sayesinde meydan okuyor. Domates, köri, tavuk ve sebze çeşnileri ile varlık gösterirken, bizzat noodleların hamurlarının ise çok lezzetli olduğu söyleniyor.
5- Nudo Noodle
Türkiye pazarında oldukça yeni olan Nudo markası gramajı yüksek paketleri ile fark yaratmaya hazırlanıyor. Domates, geleneksel ve köri lezzetleri ile şimdilik çok az bir ürün gamına sahip olsa da paketlerinin gramaj yüksekliği onu rakiplerinden bir adım öteye taşıyor.
Bimde falan satılanlar aslında ramen yani Güney Kore'ye ait. Ama gerçek noodle yemek istiyorsan kadıköyde çok iyi bir yer var gerçi nerde yaşadığını bilmiyorum. Onda da sebzeli ve tavuklu öneririm~
Su kaynamak üzereyken ikiye katlanan kısmı ayır, sonra onu da enlemesine ikiye böl. At suya pişsin üç-dört dakika. Içinden üç minik paket çıkacak, ikisi birbirine yapışık. Yağda limon aroması falan var, ben seviyorum. Onu kaba boşaltırsın, baharatı da. Yapışık iki paketin küçüğü pul biber, ki çok acı, diğeri de baharat. Baharatı boşalt acıyı kafana göre.
Hazır noddle'ların tamamında ileri derecede zararlı bileşenler bulunmaktadır, sakın ola yeltenmeyin. Yanlarında gelen soslar resmen kanser saçıyor.
Eğer ki noddle denemek istiyorsanız, büyük marketlerden noddle'un sade halini alabilirsiniz. Sade noddle aldıktan sonra internetten harika tarifler edinebilirsiniz. Noddle pişirip, aynı suda sebze haşlayıp ekleyebilir, protein kaynağı olarak da balık, tavuk yahut bonfile de eklenebilir zevkinize göre. İnanın o zaman restaurant kalitesinde tabaklar dahi çıkartabilirsiniz. Noddle'ı noddle yapan, tariflere bakınca da göreceksiniz, kesinlikle soya sosu ve baharatlardır. Geniş bir noddle kasesinde harika bir tabak yapabilirsiniz, soya sosu da olacağı için lütfen ekstra tuz kullanmayın, tuzlu gelebilir sonra.
Açık ara farkla İndomie diyebilirim. Bu noodle işini en iyi onlar yapıyorlar ayrıca en bol çeşide de onlar sahipler. Benim en sevdiğim tarladan, spesiyal ve sebzeli noodle ama tarladan artık üretilmiyor sanırım :(( Bu üçünün yanında dana eti çeşnili olan da bayağı seviliyor ama ben hiç denemedim. Acı baharatlı, soya soslu, acı yeşil biberli noodleların tatları ise kelimenin tam anlamıyla berbat. Denemeni asla tavsiye etmem.
Ay Bence hiç deneme Tadı iğrenç bir kere denedim arkadaşım yaptı kusuyordum az kalsın tadı resmen tavuk bulyonlu suyun içine makarna koyup yemişsin gibi tadı var
Bir çoğunu denedim. Ama bence en güzeli Indomie, sonra da banetti. Oba, Knorr vs. gerçekten bu markaların yanından geçemez. Normal makarna yiycek olsam gider alırım yani. Knorr ve oba vs. bunlar normal makarna gibi. Ama özellikle Indomie sebzeli, tavuklu, spesiyal ve köri soslu olanı tavsiye ederim.
Çünkü noodle ile makarna aynı değil nasıl makarna ve mantı aynı değilse bunlar da çok ayrı şeyler sos ve aroması pek makarna gibi değil makarna sevmeyen çoğu kişi noodle seviyor 🤷🏻
@saudade_1 Şu var endustriyel üretimle paketlenmis herşey sağlığa zararli katkılar içerir. En basit gibi görünen palm yagi bile kanserojen etkisi kanıtlanmış bir malzemedir. O yüzden mutlaka evde noddle yapma konusunda birçok tarif bulunabilirken en doğrusu sağlıklı malzemeyle evde yapip hem becerimizi, ozguvenimizi gelistirir hem de sağlığımizi korumuş oluruz.
@saudade_1 Haklısın.. Ama sağlığın değerini anlamak için hasta olmaya gerek yok. Zira giden sağlık geriye tam olarak gelmiyor. Mutlaka bir araz kalıyor. Kendinize ve sağlığınıza dikkat edin lütfen.
İlk yediğimde ben de kusucak gibi oldum bir gün iğrenç olmasına rağmen canım çekti ve yediğimde o kadar güzel geldi ki bidaha ye bu sefer güzel gelir belki dhdhwlfhkfjdç
3 kere fabrikasını kapattılar insan hayatını tehlikeye atıyorlar Türkiye ye ilk geldiğinde şok oldum bu burda ne arıyor diye o makarnaları bir birine mumla yapıştırıyorlar
Merhaba,
Noodle nedir, zararlı mıdır?
Noodle i̇çerisinde yoğun yumurta bulunan ve bu nedenle hamur olarak piştikten sonra elastiki yapısını koruyan bir makarna çeşididir. Uzak doğu mutfağının ana karbonhidrat ürünlerinden de biridir.
En iyi noodle markası nedir?
Marketlerde satılan ve 3 dakikada sıcak su eklenerek yapılacağı söylenen noodle'lar, gerçeği i̇le alakası olmayan ürünlerdir. Yanlarında verilen ve çeşitlendirici özelliği olan toz ve baharatlar MSG (monosodyum glutomat) denilen ürünleri i̇çerir. MSG, Çin tuzu olarak da bilinen, beyindeki lezzet reseptörleri i̇le oyunlar oynayan bir madde. Lezzetsiz veya kalitesiz bir yemeği, MSG i̇le bambaşka bir halde tüketebilirsiniz.
Marketlerde noodle'in hazır olmayan fakat sizin yapabileceğiniz halde olanları bulunmaktadır. Birçok restoran ve kafe noodle'in paketli yalın halini kullanmaktadır.
Migros, Makro veya Metro marketler başta olmak üzere birçok marketin makarna reyonunda bu noodle'ları bulabilirsiniz.
En güzel noodle nasıl yapılır?
Bu nasıl yorum aq zararlı mıdır yazmışsın cevap yok en iyi noodle markası demişsin onu da yazmamışsın ne alaka aq.