Karnı yarığı yaparken aynı anda sütlacın dibini tutturmayan bir yandanda baklava açarken taze fasulyeleri hazırlarken pirincin taşını ayırıp pilav yapan kompostoyu da en baştan yapıp bunları aynı anda bitiren kadın hamarattır
Bence yemeğin ismi değil de nasıl me şekilde yaptığı onun hamaratlığını belli eder. Bazen bir omlet yapar kalpleri fetheder. Bazısı da mantı açar ama bir şeye benzemez...
Bıyere bısey goturdum cok begendıler. Ummuyolarmıs sonra dıger yaptıklarıma sahıt olunca kucuk dıllerını yuttular. Baklava su boregı dolma kvamında plav. Aslında butun yemeklerın puf noktası vardır lezzet acısından buda kısının kendı damak zevkiyle alakalıdır. yaptıgınız yemegı damak zevkınıze gore gelişltırmelisiniz. Köftede iç yagı kullanmak kuru fasulyede yaglı et ve bol sogan kullanmak ve guvecte pişirmek gıbı
Hamur islerinde iyi olmali bide etli yemeklerde :) bence Ay bide sey var bu sarmanin serce parmak kalinliginda olmasi biseyleri becerdiginin gostergesidir der ananem ama tabi boyle İstanbul turkcesiyle değil. En gucuk parmagin kadar sar at nali gibi sararsan evde kalirsin der o. s
Yemek bahanedir. Beni tanıdığı zaman bunlara ihtiyacı olmadığını bilir. o yüzden beni tanıması demek onu hem hamarat hemde hayatina renk katan biri olduğumu anlar. Hisseder ötesi var mi
Açıkçası mutfakla pek haşır neşir değilim ama işe koyuldummu da hakkını veririm. Marifet göstergesi sağlayan yemekler bence hamur işi tatlılar veya et sote fırında güveç gibi zahmet gerektiren yemeklerdir kanımca.
Teşekkür ederim canım istedikten sonra yapamam diye bir durum olmamalı evli ise eş hastalandığında erkek en azından bir tas çorba yapacak kadar becerikli olmalı
başta mantı olmak üzere yaprak sarma, içli köfte, tane tane pirinç pilavı, meyhane pilavı, fırın sütlaç, çeşitli et yemekleri, zeytinyağlı fasulye vs vs yapabilen hanımefendi yarın gelsin sevdiceğim olarak başlasın.
Hamarat kelimesi için hangi yemeği değil her yemeği bilmesi gerekir bence ayrıca bu yemekler güzel olacak bide sadece yemeğiyle değil düzeni temizliği de ihmal etmeyecek ancak öyle hamarat olunur
Ailem bana söyler. Baklagilleri çok iyi yaptığım söylenir her ne kadar bir ev hanımı kadar yemek bilmesem ve yaptığım şeyler basit de olsa beğenilir ve bazen hamarat diyen olur. Kolay öğrenmedim ama onun hikayesi farklı burda anlatılmaz ☺
@MALKOÇBEYİ Nasıl aynı? Mantı etsiz yapılmaz diye biliyorum ben, psihalve haluj hingel hepsi aynı şey zaten. Etli yapılır ama genellikle patates püresi ile yapılır, bol sarımsaklı sos ve tavuk/et ile servis edilir 😄
Bence hamaratlık göreceli bir kavramdır. Bazen hemen herkesin her zaman yaptığı bir yemeği bile çok daha güzel yapıyor olmak kişinin hamarat olduğu anlamına gelebilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gece gece canım mantı çekti, Allah cezanı vermesin kim kalkacak yataktan 😁
En İyi Cevaplar