Yarısını yedim, yarısını da buzdolabı poşetine koyup buzdolabına koydum. Avokadoyu yemek için ilk açtığımda fark ettim azıcık siyahlık var, ama fazla değil. Siyahlaşmaması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Sizce bozulmuş mudur yoksa taze midir?Siyahlaşmış avokado bozulmuş mudur?
Çok hafif siyahlaşmış avokado bozulmuş mu demektir?
Bozulmuş olabilir tadından kokusundan anlarsın. Avokado olgunlaştıkça et gevşer, o yüzden sallayınca bi ses duyarsan bozulmuş demektir. Siyah olması her zaman bozulduğu anlamına gelmez yani. İçinin kahverengi olması kötü olduğu anlamına gelebilir ama bi miktar renk değişikliği normal, çürüdüğünü göstermez.
Tadı gayet iyiydi. Hepsini happur şuppur yedim. :D Kokusu da normaldi, bozuk bir koku almadım. Üzerindeki siyahlık çok azdı. Varla yok arası, ama yine de biraz siyahlaşmıştı.
Rengi ve dış yüzeyinden anlayabilirsin. Avokado içinde morluklar olan bir yeşil rengine sahiptir. Parlak yeşilse tatsız tuzsuz bi şeydir, koyu kahverengi veya siyahsa olgunlaşmıştır ama çürümüş de olabilir. Koklayabilirsin sonrasında, kokusunda bi gariplik hissetmiyorsan bozulmamıştır.
Yok yedim ama tek seferde bitirdim 1 avokadoyu açtığım gibi. Buzdolabına koysam bile hemen siyahlaşıyor çünkü. Sebebi de avokadoları marketten almış olmam. Fiyatı ucuz görünce direk aldım. Ama market meyveleri berbat oluyor. Şu ana kadar marketten ne zaman meyve aldıysam hep pişman oldum. Daha almayacağım marketten. Gidip manavdan ve pazardan almak, esnaftan almak en iyisi. Yemeyi düşünüyorsan tavsiye ederim. Çok lezzetli. :)
En İyi Cevaplar