Kabagin yeşilinden, patlicanin yumuşakligindan, havucun kokusundan, biberin tadindan... diye gider bu liste. yemek seçtikçe de anneler cıldırır! surekli hamurisi isterler, patates kizartmasi veya kizarmis et.. haşlanmis et yemeyen (ip gibi oluyormuş) cocuklar bile var..(böyle cocukalr için surup varmiş bilgisi olan buradan paylasirsa sevinirim..)
Yemek ayıran özellikle sebze yemeklerini sevmeyen cocuklara sebze yemekleri nasil sevdirilebilir?
Bize denirdi ki küççüükene; yemek bu, yemezseniz siz bilirsiniz, aç uyursunuz. Şimdi yemediğim, sevmediğim yemek yok. Hatta kabak, bamya, patlıcan, pırasa gibi sebze yemeklerinin yeri apayrıdır bende.
kabağı ben de yemiyorum çocuk haklı :)) yemeğin tadını bile değiştiriyor.. patlıcanın da kabukları tamamen soyulabilir çözüm olarak.. ve de içine kıyma et gibi şeyler koymak..
Kış sebzesi sevmezler genelde. Et ya da tavuk suyunda bir çok sebzeyi pişirip blenderdan geçirip çorba yapılırsa anlamadan yerler 😉 benim taktığım buydu ufakken. Biraz daha büyüyünce değişik tarzlarda pişirip eğlenceli şekilde sunarak yediriyorum.
Öyle bir şurup duymadım. Benim taktiğim , sebze yemeklerinin için biraz et koymak. Bu tavuk da olabilir , et de. Bu şekilde , hangi sebze olursa olsun , yediriyor. Brüksel lahanasından , brokoli , bamya , taze fasulyeye kadar.
yemek seçtikçe de anneler cıldırır! surekli hamurisi isterler, patates kizartmasi veya kizarmis et.. haşlanmis et yemeyen (ip gibi oluyormuş) cocuklar bile var
En İyi Cevaplar