Sosyal medyadaki bir paylaşım büyük bir tartışmanın ateşini fitilledi. Çocuğunu doğumundan itibaren vegan beslendiğini açıklayan bir doktor nedeniyle konu TT listesine yerleşti. Çocukların vegan yetiştirilmesi konusu hem uzmanları hem de ebeveynleri ikiye bölüyor. Kimisi bu duruma tepki gösterirken, kimisi ise veganlığın faydalarını savunuyor. Peki sizce çocuklar vegan beslenmeli mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocukların vegan beslenmesi hem uzmanları hem ebeveynleri ikiye böldü! Sizce çocuklar vegan beslenmeli mi?
Beslenmemeli cunku vucutlari kucuklukten beri yemedigi besinleri yas aldikca kabul edemiyor ve sindiremiyor sen cocugu vegan beslersin o et obur olur buyudugu zaman ise zorluk ceker. O yuzden alerjilerde bile ne olursa olsun tuketmek gerekiyor. Kardesim kucukken seker ve cikolataya alerjisi olan biriydi. Annemle babam yasaklamisti evde seker ve cikolatayi ama ben dayanamayip gizli gizli yediriyordum. Aradan bir kac yil gecti alerjisi kayboldu vucudu bagisiklik kazanmis alerjisi hafiflemisti doktorunu durumu anlatinca cok iyi yapmissiniz demisti. cocuk vucudu gelisim asamasinda oldugu icin tuketmedigi besinleri yillar sonra hic kabul etmeye biliyor. Yabanci bir besin oluyor o ve tehlikeli sonuclar dogurabiliyor o yuzden her yiyecegi denetmek lazim.
ben çocukken bana zorla et yediren babayla büyüdüm ben 😂😂 babam aşırı et oburdur ve şu an mı et aşığıyım sakatat bile yerim babam ise gurur duyuyo kendisi ile beni alıştırdı diye bazen o sakatat yer evde kimse yemez ben yerim öyle bi izliyo ki beni bakın bu benim işte der gibi 😂😂😂 yani etle büyüdüm ölmedim gayet sağlıklıyım aklım fikrim yerinde 😀 velhasıl bende çocuğuma zorla tıkarım burnundan sokarım et yiyecek 😃
Açık ve net bir şekilde hayır ben çocuğumu doğuştan itibaren bir şeyler yemeye başladığı andan itibaren böyle büyütmek istemiyorum bu çocuk protein alması lazım et ürünü yemesi lazım tavuk yemesi lazım yani eğer bunları yemezse çünkü bu çocuk hayatım boyunca vitamin kullanmak zorunda kalacak bunlardan almadığı besinleri haplardan almak zorunda kalacak ve kendi çocuğuma böyle bir şey yapmam
Yani biraz kişisel bir karar olduğunu düşünüyorum ben bu durumun. Sonuç olarak bakliyatta da çok fazla protein var kırmızı/beyaz ette de. Hangi kaynak alacak olduğumuz kişiden kişiye değişir. Yanlış bir şey olarak nitelendirmek o yüzden pek doğru olmaz. Sonuç olarak bir ev içerisinde anne ve baba et yemiyor ve bitkisel besleniyorsa o çocuk da ister istemez bu şekilde beslenmek durumunda kalıp bu şekilde beslenmeye yatkın oluyor. Ben tercih etmezdim şahsen ama bu yanlış olduğunu düşündüğümden değil pek tabii.
Çok net ve kati bir şekilde , hayır diyorum. Yetişkin bireylerin ne yiyip ne içeceğine karışamam. Ama çocuklara bunu yapmalarına da müsamaha gösterilmemeli. Daha yakın zamanda doktor bir çift çocuklarını vegan besleyip sosyal medyada paylaşıyorlardı. Abartısız söylüyorum , bu büyük bir hatadır.
Çocuklar vegan beslenemez çocuklarınızın diyetlerini öncelikle kendi beklentileriniz doğrultusunda değil sağlıklarını ve gelişimlerini öne alarak mümkün olduğunca bir ebeveyn olarak gerçekçi olarak düzenleyin uzmanı olmadığınız kulaktan duyma önüne gelenin fikirlerini atıp tuttukları internet sayfalarında değil. Sağlıklı düşünseniz çocuğunuzun beslenme diyetini burada değil uzmanı ile paylaşırsınız zaten
bildiğim kadarı ile veganlar protein gibi hayvansal gıdalardan alması gereken besini haricen hap ya da ona benzer bir şeyle almak zorundalar bana göre zaten sağlıklı değil
O doktordan çocuk alınıp bir yetiştirme yurduna verilmeli veganlık sadece et yemesini kıstlamıyor süt, süt ürünleri, yumurta, tereyağı ve bütün hayvansal gıdaları yedirtmiyor korkunç bir şey