Mercimek çorbası yanına ne yemek yapılır? Aklıma bir şey de gelmiyor hem pratik hem yanına gidebilecek ne yapayım önerilerinizi bekliyorum. 😊 Mercimek çorbası yanında ne iyi gider?Mercimek çorbası sofrası
Mercimek çorbasının yanında ne yemek yapılır, ne uyumlu olur?
Neredeyse tüm evlerde içilen bir çorba mercimek çorbası.. Özellikle bazen yalnız bile tüketilecek kadar lezzetli. B vitamini içerdiği için de kansızlık yaşayan kişilerin hastası olduğu bir çorba. Ben mercimek çorbası aşırı seven biri olarak, sürekli yanında yaptığım yemekleri de önerebilirim. Eğer mercimek çorbasının yanına ne yapılır diye soruyorsanız, okumaya devam edin. :)
Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?
1- Pirinç Pilavı
mercimek çorbası yanına ne gider?
Evinde pirinç pilavı yapmayan yoktur diye düşünüyorum. Her yemeğin yanına yakışsa da, mercimek çorbasıyla bir başka oluyor. Eğer mercimek çorbasından sonra bir alternatif yemek arıyorsanız, pirinç pilavı kesinlikle olmalı.
Kağıt kebabı da bu sıralar çok tüketilen yemekler arasında. Hem pratik yapılışı, hem de aşırı lezzetli olmasıyla mercimek çorbasının yanına çok yakışıyor.
Taze fasulye yemeği de ülkemizde çok tüketilen yemeklerden birisi. Mercimek çorbasının yanına çok yakıştığını da söylemeden edemem. Çorbadan sonra fasulye gerçekten hem doyurucu, hem de aşırı lezzetli oluyor.
Mercimek çorbasına en çok uyan yemeklerden birisi de kızartmalar. Ayrıca mercimek çorbasının yanına kolay yemek isteyenlerin de tercihi oluyor. Patlıcan, patates, biber kızartarak karışık bir tabak sunabilirsiniz.
Kültürümüzün vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi de lahmacun. Günlük ne kadar tüketiliyor hesaplanamaz bile. Çorbanın yanına yapılacak yemekler arıyorsanız, lahmacun kesinlikle güzel bir alternatif olabilir. Mercimek çorbasının yanına çok yakıştığını da söylemeden edemem.
"Mercimek çorbasının yanına ne gider?" diye okuyunca güldüm. Mercimek çorbası bence öyle bir mübarek ki yanına beni koysan ben bile giderim valla :D :D :D
Mercimek çorbasının yanına ne gider?
Mercimek çorbasının yanına ne yapılır? Mercimek çorbasının yanına et de gider, tavuk da gider, balık da gider. Zeytin yağlı da gider, ızgara da gider, kızartma da gider. Ben mercimek çorbasıyla uzak doğu yemeği de yerim, italyan pizzası, makarnası da yerim. Güzel bir kaç tapas öncesi de mercimek çorbası ikram edilse hoşuma gider, fish and chips öncesi de. Hamburger menüsünden önce bile gayet keyifle içerim mercimek çorbasını açıkçası. Cidden düşünüyorum, ne ile içilmez diye, aklıma bir şey gelmiyor... Mercimek çorbasının yanına ne yemek yapılır? Pilav, dolma, makarna, karnıyarık, bezelye, bamya hepsi, her şey yenir, mercimek çorbası hepsine de çok güzel yakışır.
KArdeşim Al sana bir yemek "kereviz yatağında kırmızı soya ile lezzetlendirilmiş, kremalı patates püresi ve köz kırmızı biber eşliğinde servis edilmiş kuzu eti" :P
En İyi Cevaplar