Herkes herkesin görüşüne saygı duymalı lütfen.
Eşiniz yemek yapmak istemiyorum dışarıda yemek istiyorum artık dese kabul eder misiniz?
Herkes herkesin görüşüne saygı duymalı lütfen.

Ev dedigin sey, içinde ocağın yandığı ve yemeğin piştigi bir yerdir. Yoksa otelden farkı kalmaz. Hanfendiye, tabi ki sen git istedigin yerde ye, ben evde İzmir kofte, salata, corba ve kabak tatlısı yapıp yiyecegim ama sen yiyemezsin derdim.
Dışarıda yeme özgürlüğüne karışamam kadının. Ama o da benim evde yeme özgürlüğüme karışmamalı:)
Herşey bir yana , yemeği bıkılacak bir angarya gören bir kadınla zaten evlenmezdim sanırım. Yemek yapmak kendi içinde bir rutin ama aynı zamanda her seferinde keyifli bir uğrastır. Yemek ve evlilik olayına böyle bakan bir kadının hayatımda ne aradıgını sorgularım elbette.
Ben yaparım ya da birlikte yapmayı teklif ederim. Birkaç kez dışarıdan sipariş de edebiliriz. Ancak, yıllarca her gün hijyeni konusunda şüphe duyduğumuz yerlerden yemek açıkçası saçmalık.
Allahtan başka bir şey dilesem olur muş demek ki diye içimden geçirir, sevinirim.
Arada değişiklik iyidir. Eşler bu konuda anlayışlı olmalılar bence ablacım ☺
Cevap
74Cevap
Evliyim ve hafta da bir kez aksam bütçemize uygun bir yere gideriz. Hergun derse zor bu bütçeyle alakalı durumdur. ev yemeği girişide yoktur eşim de yapar aradada ben yaparım evlilik ortaklıktır kimse kimsenin kölesi değil sonuçta.
( Çalışan biri değilse ) Ben de işe gitmekten bıktım , bundan sonra benim yerime sen git derim :D
Onu kırmazdım tabiki bir seferlik birşeyse. Eğer bir daha yapmak istemiyorum derse bende bir daha çalışmak istemiyorum derim. O yemek yapmak istemiyorda bizde çalışmaya mı gönüllüyüz :D bizde evimizde oturmasını biliriz sıkıntı yok
Kısasa kısas durumu. Değişik bir bakış açısı
@Hayatgercek amacım kısasa kısas yapmak değil ki. Beni anlaması için sadece. Bizde yoruluyoruz, bizde canımızın yapmak istemediği ama yapmaya mecbur olduğumuz şeyler yapıyoruz. Eğer eşim yapmak istemiyorsa ve ben tamam yapma diyorsam ileride ki felaketlerin gelmesine öncülük etmiş olurum. Bu da hem benim hemde onun için sıkıntı olur. Asıl böyle yaparsam zarar vermiş olurum. Dik durmasını öğrenmesi gerek. Hayat hiçbir zaman hiç kimse için kolay değildir ve her zaman herkes için bir imtihan vardır.
Yorulmuş bıkmış olamaz mı insan. Empati yapmak niyet güzel ama biraz ağır olmuş örnek. Çünkü yemek yapılmayinca çok büyük bir sorun çıkmaz Ama erkek işe gitmeyince kazanç gelmez ve çok büyük sıkıntı yaşanır. O yüzden bu kadar ağır bir sebeple karşısına çıkmamak gerek
@Hayatgercek Büyük bir sorun çıkar. Bugün yemek yapmak istemez. Yarın evi temizlemek istemez. Sonra çocuğa bakmak istemez. Sonra parayı har vurup harman savurmak ister. Sonra gezip eğlenmek ister. Böyle devam eder bu. Yapmak istemiyorsa çok geçerli bir sebebi olması lazım, sıkıldığı için bırakamaz. Hastadır, yorgundur, uykusuzdur, başka önemli işleri vardır. Bunlar problem değil gerekirse ben yaparım. Hemde problem çözülene kadar hiç şikayet etmeden. Ancak sıkılmak bir problem değil. İş yerinde hergün onlarca insanla uğraşıyorsun ve sürekli aynı işleri yapıyorsun. Bu hiç mi sıkıcı değil? Anlıyorum hergün evde oturmakta sıkıcı. Ama bunun çözümleri var. Birşeylerle oyalanmak, gezmek, hobiler edinmek vs. Ama çalıştığın yeri bırakamazsın ki. Çalışmak daha zor.
Sen fazla abartıyorsun. Aslında aynı şeyden bahsediyoruz farkında değilsin. Bir an olur ki insan böyle düşünür senin de dediğin gibi o süreçte sen de girersin yaparsın. Olur böyle şeyler
@Hayatgercek Aynı şeyden bahsetmiyoruz :)
Yaşın gerçekten yazan değil sanırım
@Hayatgercek anlıyorum, iyi günler.
Neyi anladın bilmiyorum ama fikirlerin çok olgun olduğu için yaşının yanlış olduğunu daha büyük olduğunu düşündüm sadece. Yok eğer doğruysa kendini yetistirmissin o zaman diyecektim. Ön yargı kötü bir zandir. Vazgeç 👋👋
@Hayatgercek Genelde bu cümleyi diğer anlamda kullandıkları için bir tabu oluştuğu doğrudur. Evet yaşım 23. İnsan çok şey yaşadıysa eğer olgunlaşıyor istemesede. Ama hala çocuk ruhlu olabilmek ve hayata her zaman umutla bakabilmek lazım. Bunun içinde karşına çıkan insanın sana verdiği umut, mutluluk ve huzur lazım. Eee birazda sevgiyle yoğrulmak :) insanlar hayata ne kadar yanlış gözle bakıyorlar. Hiçbirşey olmayacak diye bir kaide yok. İnsan istediği zaman herşey oluverir :)
Asla böyle bir şey söylemem çünkü her zaman dışarıda yemek yemeye karşıyım. Ama bıkabilirim tabi o zaman da o yapıcak.
kabul ederim tabiki..
bunu söylediğine göre yemek yapmaktan sıkılmıştır..
sıkılarak yemek yapan birinin yemeği de keyifli olmaz..
aşk katmalı..
Her akşam dışarıdan yemek yenir mi hiç? Cebimizi yakar valla.
"Dışarda yemeğe ne gerek var bundan sonra ben yaparım hayatım" derim🎈 Hazıra dağ dayanmaz🎈
Ona güç mu yeter ya hem ailecek bir sofra da oturmanın kıymetini hangi restoran verebilir
Birkaç gün olur da her zaman kötü yaa. Kendim yaparım yemekleri.😍
Yok olmaz öyle şey dedirtmem. benim pişirdiğimi yemeli.
Bende çalışmaktan, size ekmek parası kazanmaktan bıktım...
Hadi aç kalalım, sürünelim derim...
Arasıra güzel kaçamak olurdu...
Hergün bal yiyen baldan bıkar
Cılkını çıkarmamak lazım
kendi maaşıyla hesabı ödeyecekse sıkıntı yok. dışardan pizzada söyleriz kebapta sıkılır ıspanak yemeğide. çeşit bol ama parasını o ödeyecekse asla sıkıntı olmaz. 3 günde zaten batacağı için sonra ev yemeklerine geri dönecektir.
Haftanın bazı günleri olabilir tabii, ama sürekli sıkılırsın zaten.
Yemek olayı çok abartılıyor. Dışarıdan söylenebilir, ya da dışarıdan yenebilir.
Masraf ama her gün dışarıda siz eşinizi her gün boğaza götürün 😂
Maddi imkanı olmayanlar evlenmesin.. :)
Şu "kadınları damızlık inek gibi görüyor insanlar hala" genelleme yapmayalım insanlar diyerek hanımefendi.
@ikikedili Sorun şu ki, bu zihniyete karşılık, bu zihniyeti kabullenen insanlar var. Bunun sonucunda da, iki tarafta olması gereken buymuş gibi bir hayata sürükleniyor.
olur derim.. ama kendin söyle derim zira yemek yapmaktan daha zor söylemesi.. bana söyletirsede mutfaga gider yemek yapar yine söylemem
Ben yaparım o na veya beraber yaparız.
Bir kaç kez dışarda yemek yiyebilirz ama sonuna kadar değil daa. En fazla 2 ay dışarda yiyebiliriz.
evet bide çalışan kadınların yemek yapmasını anlamıyorum eğer ikiside çalışıyorsa yemeğide temiziliğide ortak yapmalılar
ya da bir yardımcı çözümü bulmalilar
param yoksa sen merak etme ben güzel bir yemek yaparim derim hazirlarim biseyler param varsa zaten sorun yok :)
Bence kabul eder demek ki bunalmışım bir değişikliğe ihtiyacım var... anlayışlıdır benim sevdiğim... kıyamaz bana...
Erkeklerin çocuğu kapıyı gösteririm yazmış bir günde siz yapın yemeği ne olmuş yani, eşinize yardımcı olsanı
Ayda 1-2 olur ama her gün diyorsa kapı orada git bir daha gelme derim :))
@Jüpiteroo Ben yemek yapmam dedim mi?
@xxAryaxx yaw he he :)
S moderatör olmuşsunuz tebrikler darısı başıma 😂😂☻☻ @Espadon34
Amin umarım sağ olun ☻😃😃
@Jüpiteroo Keşke önce cümle kurmayı öğrenseydiniz :)
"yorumlardan uzere anlaşıldıgı gibi kendıne baya guvenıyor evet. "
Bu nasıl bir cümle? Doğrusu:
"Yorumlarından anlaşıldığı üzere evet kendine güveniyor" olmalıydı.
İki kelimeyi yan yana getiremeyip insanlara sataşmayı bırakın eğlenmenize bakın. Kitap okuyun ergenlikten çıkın :):)
Romantik degil bence. Evde birlikte ne yapılırsa daha lezzetli
esim eder bir sure sonra tekrar mutfa girmem ister kesin 😂😂disarda yiyip geliyoruz yine mutfa sokuyor beni 😂
Gastronomi öğrencisi olarak, işim bu olduğu için benimle evlenen kişinin böyle bir derdi olmaz 😂😂
Dışarda yiyeceksem niye evleneyim la
@MelezKız06 ev yemegi duzenli seks ve rahat bir yasam icin evlenecem seni alanda bu zihniyette olacak yalanlar dolanlar brlki srnin vicdanini rahatlatabilir ama hayatin gercegi bu! Bir dahaa duzgun konus haddinide bil son uyarim
Bilmessem ne olur sen kimsinki
@MelezKız06 isine bak ufaklik
Yaşla ne alakası var klavye delikanlısı 😂
@MelezKız06 polemik yapmayalım o onun görüşü saygı lütfen ama.
@Kablelvukuuu sorun görüş değil "düzgün konuş haddinide bil son uyarım " dediği için bu tepkim herkesi korkutabileceğini sanıyor kendince
Az kaldi engeli yiyecek
Elbette sürekli yemek hazırlayacak diye bir kaide yok.
niye ben yapayım evde oturup takılalım o da yardım etsin salata yapsın...
Haftasonlari olabilir fakat arada yapmasi gerek. Kabul etmem
İnsan bazen o kadar yorulur ve bunalir ki yemek bile zor gelir. Neden olmasın değişiklik güzeldir
Birazda bn yapmaya başlarım dışardan yemek yemek sağlıklı değil çünkü
Vallaha bana oyle dese esim. Sabah aksam onunla ilgilenirim.
Ne diye evleniyo o kadın? Erkekler ellerinizi iyi seçin.
Ne guzel bunu bir kadından duymak... Yemek yapmak icin evlenmiyor tabi ki, hizmetci degil. Ama orası artık bir aileyse, artık hep dısarıda yiyecegiz diyecekse evlenmesin.. Uyarı icin sagol:)
Her zaman değil de arada bir dinlenmek bizim de hakkımız bence kabul etmeli.
Arada bir demiyor soruda. artık, bundan boyle diyor... Arada bir zaten dısarı cıkılır. Arada bir zaten erkek de yemek yapar kadın yorulunca...
Her zaman olmaz... ekonomimizi dusunmemiz lazim... para kolay kazanilmiyor
ben de yemek şirketiyle anlaşıp böyle yapmak istiyorum:)
Benim esim kesinlikle kabul etmez ev yemekleri müptelasi kendisi
Arada olur tabiki bende isterim bunu değişiklik iyi gelir
Milyarder miyiz biz it? Nereden geliyor bu rahatlık sosyete sosyete davranışlar falan derdim
Hergun disarda yemek söylemekte çok sıkıci malzeme olduktan sonra ne var yemek yapmakta ya.
Zengin koca şart her akşam yenilecekse.. Ama arada bir ise, fark etmez fakir ya da zengin...
Bence her akşam dışarıda yemek de saçma bem olsam arada dılarda da yenilir ama ev yemeği gibi olmaz
Edemem idare falan edememmm ev yemeği gibisi var mı? 😌
Yemek yapmak zorunda değil. Farketmezdi benim için.
tabiki bugünlük olmak şartı ile tostcuya gidelim aşkım derim :D
En az haftada bir kez sipariş verir ya da dışarıda yersin fazlası iyi değildir
Dışarda yemekten sıkılır insan. Yani bana ya yardım edecek ya edecek.
Birlikte yaşanıyorsa yardım edilmesi ayrı. Ama soruda ARTIK diyor... bundan sonra hep dısarıda yemek:)
Haftada iki gün dışarda yiyoruz zaten hatta eşim istiyor ben yemeyelim yazık diyorum ama dinlemiyor
Elbette. Her gün kedi pilav yemez derler bizim oralarda.
Eşimi evden dışarı gönderirim bir daha gelmemek üzere.
Çüşş
@ateslikizimben terbiyeni takın eşek babandır
Arada disarida yenilebilir tabi ki ama surekli olmazdi sanirim
Sürekki dışarda yenmez O daanlayacaktır bir süre sonra.
Her zaman olcaksa sorun ama ayda 2 kez güzel bir manzaralı yerde yemek güzel olur. Evliliğe heyecan katar
Her zaman olmaz arada o yapar arada ben yaparım arada dışarıda yeriz ama her zaman olmaz
Ben yaparım, mutfakta benim diyen kadından daha hamaratım 😂
Hadi kokoreç yemeye :).
Aaaa eksi yemişim :(.
Elleri kırılasıcalar.
Sürekli olmaz, ben yaparım bir süre.
Hesabı sen ödedikten Sonra sorun olmaz der Emin'im
Parayı sokaktan topluyoruz hemi hanım? derim...
Gobekli bir kocaya razi olur
iş bana düşerdi dışarıdan yemek sevmem pek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar