Merhaba arkadaşlar, Ben kek yaptığım zaman altı üstü pişiyor ama içi çiğ kalıyor ya da hamur gibi oluyor. Neden bu şekilde yardımcı olur musunuz lütfen? Kekimi kaç derecede, kaç dakikada pişirmeliyim? kek kaç dakikada pişer?
Kek yaparken fırını da açıyorum 180 dereceye. Kekin yapımını bitirdiğimde fırınım da ısınmış oluyor, direk kekimi atıyorum. Kekin pişmesi de yaklaşık 30-35 dakika sürüyor.
Kek kaç dakikada pişer?
Kek kaç dakikada pişer?
Kekimin pişmesi yaklaşık 35 dakika sürüyor. Kekin piştiğini anlamanın en güzel yolu kenarına bir kürdan ya da çatal batırıp bakmak. Eğer kürdana hamur bulaşmadan rahatça batıp çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Afiyet olsun 🙏🏻🙏🏻
Sadece fırın değil kullanılan tepsiyle de alakalı olabiliyor o, özellikle cam ve porselen kaplarda çok sık oluyor. bir de fırının 180 derece diyorsa bile daha fazla ısıtıyor olabilir, bir tık daha kısarak pişirmeyi deneyebilirsin.
180 derece bence iyi bir sıcaklık kek için kaç dakika konusuna gelince ben dakika değil de bıçak yardımıyla pistigini anlıyorum. Bıçağı keke batirdigimda yapışmıyorsa o kek tamamdır benim için. Tecrübe kazanmak lazım böyle konularda kek ziyan olsun istemeyiz elinize sağlık 😊
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakikada pişer lakin bu durum kullanılan fırına ve kullanılan kek kalıbına göre değişiklik gösterir. Şikayetlerin kullandığın kek kalıbına ya da tabağına bağlı olabilir.
En İyi Cevaplar