Kolay hazırlayabileceğim pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorum. Aklınıza gelen pratik tarifler paylaşır mısınız?

Kolay hazırlayabileceğim pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorum. Aklınıza gelen pratik tarifler paylaşır mısınız?

Dana kıyma içerisine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve birazda kimyon ekledikten sonra iyice yoğuruyorum.
Köfte şekli veriyorum siz istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Üzerine salçalı, kekikli sos dokuyorum. Daha sonra yağlı kağıt kullanarak köfteleri fırına atıyorum. Yanına biraz patatesde ekliyorum ben. Çok pratik oluyor.
İsterseniz fazla yapıp buzdolabının buzluk kısmında bekletebilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman oda sıcaklığında biraz bekletip afiyetle yersiniz.
Pırasa graten yap o kadar güzel oluyor ki içine patates havuç kaşar peyniri giriyor un süt hem çok sağlıklı hemde pırasa sadece aroma veriyor soğan gibi oluyor ama anlatamam
Mücver, ezogelin çorba, köfte, patates salatası, milföylü tarifler :)
Resimdeki tavuk korkuttu ve komigime de gelmedi degil hani :) ne yemek yaptin sirabilir miyim
Cevap
6Cevap
Günaydınlar afiyet olsun ellerinize sağlık Sağlıklı ve güzel günler dilerim
kahvaltı böreği
Köri soslu tavuklu makarna
fırında tavuk patates
Salçalı yumurta 😊
milföy börek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?