Herkes bilemez ki zehirli mi zehirsizmi en iyisi marketteki ambalajlı kültür mantarından almak közde yemedim hiç ama yemeğini çok güzel yaparım çok da severim sayende acıktık
Kültür mantarı ottan farksız gelir bana ne tadı var ne tuzu :D Dağ tepe gezerek böyle yabani mantarlar harici kolay kolay yemem. Her mantar yenmez tabiki bilir kişiyle gitmek şart.
Tadı tuzu kendin katıcaksın önce soğanlar salçayla kavrulucak sonra et sonra domates biber en son mantar atılıcak baharatlar ve tuzu da tabi bir güzel pişicekler sonra afiyetle yemek hazır
Bana göre çıntardan daha güzel bunlar. İzmirdede vardor ama şehir dılına çıkmam gerek amcak öyle müsait araziyi bulursun :D Denizliye gel ateş yakıp közleyelim :D
Her yıl koparılan yerden çıkan ve kolay kolay çoğalmayan bir tür. Her yerde olmuyor yıllardır toplayanlar deftere not alıyor yerlerini sen düşün :D Kilosu 100-120 liraydı geçen yıl.
yani her anlatılan doğru değil nette işte üretilmediğini söylüyordu bu konuda bilgisi olanlar ki mantıklı geliyor üretimi olsaydı bu kadar pahalı olmazdı zaten
Haha orası öyle ama kuzugöbeği kolay birşey olsa emin ol hastası çok şimdiye çok fazla üreten olurdu :D Hâlâ arayış içindeysen istiridye mantarı dene poşetin içinde nemlendirme makinesiyle yapılabiliyor. Nemli bpdtum katın varsa orasıda olır arada bir su sıkarsın :D
yok gecende arkadaş marketci ondan bahsediyordu bir kerede balığa giderim ben deniz tekneden canlı yem mamun alırdı sonra kaba az koyup pahalı satınca şunu üretebi, lirmiyiz diye düşünmüştüm patlağı 10 liradan satıyorlardı en az adam bası 2 patlak alırdık ve balığa giden çok bodruma
verenler varda kalabalık o tekneler birde verdiği yemle riske girmen 250-300 km yol gidicem kendi işimizi kendinmiz hallederiz biz hem farklı yemler kullanırız tek yem almayız mamun yengec madya çimçim vs vs gibi
Balıktan pek anlamam ara sıra baraja olta serpme atmaya gideriz o kadar :D Her balığın yemi farklı. Peki üretsen teknede satabilecek misin? ya da giderken yolda falan.
kesinlikle zaten bodruma balığa gidenlerin en az 372 bizim buradan gidiyor bir nevi oradaki teknelerin yemcilerin gelir kayanığı bizim burası oradakinden 1lira ucuz versen ki gerek yok daha taze canlı yem olacak orada bazen kendinden geçmiş yemler oluyor yengece bişi olmaz pekte bu mamun kendinden geciyor ya da ölü oluyor
solucanla balık tutulmaz gittiğimiz yerde gelmez solucana tatlı suda olur ben tatlı su avını sevmem tekneye binip acılcaz tatlı su balığının avınıda sevmem yemesinide
Ben topluyorum ya yetmezmi 5 kilo topladım ee hazırlığıda tamam bu sezon boş geçti 5 kilo yetmiyo anlıcan normalde bir araba dolusu gelin mantarı toplamışlığımız var ama sezon iyi geçmedi küf yapmadı meşelikler yapsa güzel olurdu
Gelin mantarı üstü satımtırak olur yumurta gibi toprakta durur kozasıyla bazende senin kiler gibi iri olur yumurta gibi zaten kozada haşlanmış yumurta vari durursa en tazesi o olur
Agaç mantarı bizdeki adı. Beyaz kültür mantarından büyük. Tazeleri topragı hafifçe kaldırır ama toprağın üstüne çıkmaz bulması zordur :D Büyükleri genelde kurtludur. Kova kova toplanıyor onlar köyde meşeden bol ne var dağda.
En İyi Cevaplar