26 yaşıma kadar sushi sevmeyen ben, 29 yaşımda ayda bir yemezsem canım çekiyor, sabırsızlanıyorum :) Sushi dışında da birçok şeye damak zevkim alışmaya başladı. Sevmediğim birçok şeyi sürekli tüketmeye başladım. Sizce bu vücudun yemediği şeylere olan ihtiyacından mı yoksa damak tadının yaş aldıkça değişmesinden mi?
İnsanın damak tadının belirli bir yaştan sonra değimesine ne diyorsunuz?
Üzerinde durmaya değmez, 19 yaşındayken hiç viski içemezdim, şimdi Jack Daniel's ayarındaki dandik, içimi kötü viskileri saymazsak çoğunu buz falan olmadan direkt sek içiyorum mesela.
Ya da ne bileyim, smetanadan zerre hazzetmeyen ben Beefstrogonoff için çıldırıyorum.
insan 28 yaşında değişir. yeni bir evreye girer çünkü. 7-14-21-28-35-42-49... Yaşlarında. bende de oluyor, bu derece ciddi olmasa da. daha hassaslaştım yemek konusunda.
Büyüdükçe yemeklere karşı onyargilarimiz azalıyor galiba bende 18 yaşıma kadar dereotulu olan hiçbir yemeği yemezdim şimdi her gördüğümde alıyorum neredeyse her yemeğin yanında yiyorum :)
Araştırmalara göre insan büyüdükçe damak tadı değişiyor ve daha az tad alma duyuları zayıflıyor Mesela 50 yaşındaki bir insanım mi tad alma duyusu daha iyi yoksa 5 yaşındaki çocuğun mu? Tabiki 5 yaşındaki çocuğun..
Yılan balığı olan ve somon olan ve daha üzerinde abuk subuk sosların olmadığı hali ile Türk'lerin damak zevkine daha yakın oluyor. California roll ve sake maki favorim👌🏻
En İyi Cevaplar