Zeytinyağlı yaprak sarması yapacağım. Ama kesin yapılması gereken püf noktalar var mı özellikle pişirirken?

Salca ile kıyma kavur kıyma pişince içine koymak istedigin baharatları koy ben karabiber ve cok az kimyon koyuyorm kıyma pişinca pirincle karıştırıyorum öyle sarıyorum sarmaların üstüne dökücegim suyada birqz salca katıyorum sıvıyagı birde pişmeye yakın tekrar sıvıyaagıyla limon koyuyorm piştikten sonra limonlrı alıp 1-2 saat dinlendiiriyorm öyle servis yapıyorm
Cok kisik ateste pisir ki lokur lokur kaynayip dagilmasin.. ince sarilmasi daha guzel olur. icine kus uzumu koyabilirsin seviyorsaniz
ben tokatlıyım... tokat yaprağı ile yapılmamış bir sarma yemeyi denedim ve resmen tükürdüm :D bence herkes sarma yediğini zannediyor sadece. bu fotoğraftaki sarma da tokat yaprağından değil mesela. bana göre ilk şart tokat yaprağı olmasıdır ama bunu bulmak çok zordur.
öncelikle erkilet yaprağı benim memleketim bilirim ekşimsi olur çok lezzetli olur
Cevap
15Cevap
İçinde ayçiçek yağı değil, zeytinyağı kullan.. Lezzetinden ödün vermesin..
Tencerenin en dibine yaprak yerine salcali sos koy muthis lezzetli yapiyor dolmalari
Kıymalı ve zetinyağlı yaparsan lezzetli olur.. Yap bakalım hadi kolay gelsin.
bir yemeği severek yaptığın zaman o yemek zaten güzel olur başka püf nokta yok birde güzel piserse tamam
Oooof canim cekti ya ogrenciyiz ya biraz dikkar yaaa :(
ekşi bir baharat vardı sumaktı galiba o çok iyi oluyor sarmada
Kıyma, nane, kekik, dereotu ve karabiberli yap
üstad burada @Trinity007
Teveccühünuz.. 😂
@Trinity007 senden uçanla kaçan kurtuluyor tatlım
Hahahahw o ne demek.. güldürdün
@Trinity007 gülmen lazım diğer türlü dehşet
Aynen... depresyon geldi yine
@Trinity007 aman gelmesin gözünü seveyim
Evet var. Annemin telefonunu verebilirim.:-)
Zeytinyağ önemli, tuz ayarı ve baharatı.
Ben yerim sadece yapmasini bilmem 😎😎
Ocağı açmayı unutma.
evet var asci tut
Içine kemikli et koy
İçine sevgini kat
Hiç anlamam
Et koy icine
anneme gel anlatsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar