İnsanın çocukluk arkadaşlarının birinin Gaziantepli birininse Kahramanmaraşlı olması büyük şans, değişik lezzetlere erişebiliyorsunuz 😂 Kahramanmaraşlı arkadaşım memleketine her gittiğinde meşhur tarhana cipslerinden getirir. Anadolunun çoğu yerinde yapılır ama inceliği ile şanı ile Kahramanmaraş'ın ki meşhurdur 😊 Ekşimsi bir tadı var ilk yediğimde garipsemiştim ama sonra bir baktımki elimde tabak kütür kütür gidiyor ahahah bağımlılık yapıyor 😂 Yeme fırsatınız olursa mutlaka mideye indirin bir nevi #AnadoluCips 😃
Kahramanmaraş Tarhanası: Dövme, Yoğurt, Tuz ve Kekikten Yapılmaktadır.
Dövmeler pişirme esnasında ağaçtan yapılı "Tarhana küreği" ile sürekli karıştırılır. Pişirilen aş, bezler üzerine çekilerek soğutulur. Büyük leğenlerde yoğrularak üzerine yoğurt ilave edilir. Yoğurtla, yoğrulan tarhana, çukurluk yerdeki bez üzerine taşınır. Üzeri iyice kapatılır. Birgün dinlendirilir. Komşu ve akraba kadınları toplanarak sabah erkenden dam başındaki "çiğ"Ierin üzerine el maharetleri ile sererler. Birgün sonrada tamamen kurur, kurumuş haline "Tarhana Cipsi" denir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer