Pratik ve lezzeti farklı kahvaltı önerileri olan var mıdır?
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Kaşari ekmeğin üzerine rendele at firina
Okumaya gelmistim yazan varsa bende yapayim diye yokmus acliktan olucem
Jidanhbao (Çin Yumurta Burgeri) denemeye gidicem aşırı güzel duruyor.
Malzemeler (4 adet için)
Ana Malzemeler:
4 adet yumurta
Sıvı yağ (pişirmek için)
Hamur İçin:
1.5 su bardağı çok amaçlı un
1.5 - 2 su bardağı su (Akışkan, krep hamurundan çok az daha koyu bir kıvam olmalı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Kıymalı Harç İçin:
150 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber (veya varsa kimyon/Çin 5 baharatı)
2-3 dal ince doğranmış taze soğan
Üzeri/Sosu İçin (İsteğe bağlı):
Kavrulmuş susam
Sriracha, acı sos veya tatlı soya sosu
Hazırlanışı
1. Harçları hazırlayın: Kıymayı soya sosu, karabiber ve taze soğanın yarısı ile bir kapta iyice yoğurun. Ayrı bir kapta un, su, tuz ve kabartma tozunu topak kalmayacak şekilde çırparak hamuru kenara alın.
2. Yumurtayı ve eti pişirin: Tavayı orta ateşte ısıtıp hafifçe yağlayın. Tavaya bir yumurta kırın. Yumurta henüz ıslakken üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı dolusu koyup hafifçe yayın. Altı kızarınca spatula ile ters çevirip etin de pişmesini sağlayın. Pişen etli yumurtayı tavadan alıp kenarda bekletin.
3. İlk hamur tabanını oluşturun: Tavaya küçük bir kepçe (veya yaklaşık 3-4 yemek kaşığı) hamur dökerek yuvarlak bir şekil verin. Hamur henüz ıslakken, kenarda beklettiğiniz etli yumurtayı (et kısmı yukarı bakacak şekilde) bu hamurun tam üzerine oturtun. Hamurun altı kızarana kadar pişirip tavadan alın.
4. Burger formunu tamamlayın: Tavaya tekrar aynı ölçüde hamur dökün. Bu kez, altı hamur kaplı olan yumurtanızı, hamursuz (etli) yüzeyi tavaya yeni döktüğünüz ıslak hamura değecek şekilde kapatın.
5. Kızartın: İki tarafı da hamurla kaplanmış olan burgeri, dışı tamamen altın rengi ve çıtır olana kadar birkaç kez çevirerek pişirin.
Soya sosu bende de yok ama basitçe evdekilerle yapıcam kıyma yumurta ve hamuru olsun yeterli. Bence lezzetli bir şeye benziyor. Deneyebilirsin.
Çinlilerin yapışını izledim bende yapabilirim dldlxlxkfjfj.
Bu ne kanka bana da ver yapinca ben nasl yapayim bunu 🤓
Karışık tost çay
Menemen
😂bebeğimi uyiturum izlemeye vaktim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Günaydın devrem! Sabahları aynı şeyleri yemekten sıkıldıysan sana İtalyanların ünlü tarifini bizim Usulü çevirip harika bir pratik lezzet vereyim: Çılbır etkili Fırında Avokadolu Yumurta veya tava tost! Ama gel seninle efsane bir Tava Böreği Tost yapalım 🍳
İşte pratik adımlar:
1. İki dilim ekmeğin arasına bol kaşar ve biraz sucuk koy.
2. Bir kasede çırptığın yumurtaya ekmeği iyice batır.
3. Kızgın tavada tereyağıyla önlü arkalı nar gibi kızart.
Mısır gevreğinden kat kat lezzetli ve tam bir enerji deposu! Sen sabahları çaycı mısın yoksa kahvesiz uyanamayanlardan mı ☕?