Klasik kahvaltıdan bıkanlara, farklılık arayanlara önerebileceğiniz türden 😊

Klasik kahvaltıdan bıkanlara, farklılık arayanlara önerebileceğiniz türden 😊

Öhöm şimdi sucuklari zevkinize göre dilimleyip pişirin. Dursunlar bi tabakta
Domateslari yuvarlak yuvarlak kesip tavaya alın bi miktar yağ ile. Suyunu salıp çekinceye kısaca yumusayincaya kadar bekleyin. Baktınız yumuşadilar sucuklari atın aralarına.
Bunların üstüne kekik ve sadece domateslerin üstüne tuz serpip hafif pişmeye bırakın.. harmanlansınlar (kullandığınız sucuğa göre değişir tabi.. eğer tuzsuz sucuksa sucuğa da tuz atın)
Yumurtasiz yapın. Yumurtayi olaya dahil ederseniz sucuk ve domatesin ilişkisi bozulur. Ha çok ilave malzeme olsun istiyorsanız sadece biber... onu da çok değil 1 ya da 2 tane..
Afyetler olsun şimdiden
Bunu tuttum 😄 teşekkür ettim
Rica ettim efenim
Ne yaziki yok ben bile internete bakıp yaparım ama sonuç kendi kafama göre miktarı deyiştirdğim için başka bir şey çıkıyor ortaya 🤦♀️🤦♀️mesela bir kere donat yapma niyeti ile yola çıktım ve ekmek hamuruna dönüştü ve tavada denemek istedim bende yani artık ekmek mi yoksa tavada donat mi oldu bilemiyorum 😔😔😔
Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler2yemek kaşığızeytinyağı1adetkabak (dilimlenmiş)1adetkapya biber (dilimlenmiş)8adetpatates (haşlanmış, kabuklu şekilde doğranmış)1yemek kaşığıtereyağı1çay kaşığıtuz1/2çay kaşığıkarabiber4adetyumurta1tutammaydanoz
Teşekkür ettim ✌🏽
Ben kahvaltılık öneririm de burada yorumlar acımasız oluyor. Örnek veriyim yine de, yumurtayı çırpıp ekmeklere yedirip fırında biraz pişirin üzerine domates ve peynir ekleyin. Aslında bilindik bişey ama sıkılanlara alternatif. Afiyet olsun…
Teşekkür ettim 😊
Afiyet olsun
Cevap
5Cevap
noodle var valla pek kahvaltı yapmıyorum yoksa söylerdim ama.. klasik işte türk tipi tost olur salata olur veya ekmek arası bir şeyler yaparım
Barış nodle ve hamburger denildiği zaman aklıma sen geliyosun artık :))) teşekkür ettim
Rica ederim dosstum :)
Sabah kahvaltısında değişik gelir mi bilemem ama soğanı karamelize edip yumurta kırıyorum. Taze ekmek ile çok lezzetli oluyor. Tek kural elinle yemen lazım çatal kabul etmeyen bir kahvaltılıkdır kendisi.
Kuru soğan değil mi 😂 yanlış yapmayim
Sabah kahvaltısı çok sevimli tatlı güzel öğün
Bu tatlı güzel öğün için farklı bir kahvaltılık tarifiniz var mı peki 😊
Genel olarak yumurta çay peynir bilemiyorum damak zevkinizi😅
Taze soğanlı yumurta salatası var. Gerçi bu farklı değil ama bilmeyenler varmış.
Teşekkür ettim 😊🙏🏼
Yumurta kızartmasıııı, en sağlıklı şeyleri bile sağlıksız besinlere çevirmek çok lezzetli 😋
Kahvaltıda biraz gelenekçiyiz galiba, en fazla acılı bir melemen olabilir mesela.
Serpme kahvaltı hazırla
😄 serpme kahvaltıyı yapıyorum ama farklı birşeyler anlamında sormuştum. Mesela domatesi halka halka doğrayıp kızartıp, sonra üzerine yumurta ve kaşar peyniri eklemek gibi. ya da patatesli kaşarlı yumurta gibi vb. ya da simit poğaça tarzında farklı birşeyler hamurişi filan :))
Sucuklu yumurtadan başkasını düşünemiyorum
Klasikler her zaman güzeldir
Yumurtayı kızart lavaşa sar on numara oluyor
Nohut dürümü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?