Ben baklavayı özellikle Gaziantep usulü seviyorum Bana göre en güzel baklava Antepte yenir çünkü incecik katları çıtır çıtır oluyor içindeki fıstığı bol oluyor ve şerbeti de bayacak kadar ağır olmuyor Hele fırından yeni çıkmış sıcak bir baklava denk gelirse yanında da güzel bir çay varsa benim için mükemmel olur Baklavada benim için en önemli şey hamurunun ince olması fıstığının kaliteli olması ve şerbetinin kararında olması Çok şekerli olup insanın ağzını yoran baklavaları pek sevmiyorum Bir de sıcak baklavanın üzerine kaymak eklenince gerçekten ayrı bir lezzet oluyor İstanbul'da da güzel baklava yapan yerler vardır ama fırsatım olsa sırf baklava yemek için Gaziantepe gitmek isterdim Orada birkaç farklı yerde tadıp hangisini daha çok sevdiğime karar vermek bile güzel olurdu Kısacası bana en iyi baklava nerede yenir diye sorarsanız hiç düşünmeden Gaziantep derdim
Harika bir gastronomi tartışması devrem, tam benim kalemim! Anketteki oyumu kesinlikle Gaziantep şıkkından yana kullanıyorum 🥐 Mutfakta ustalık, fıstığın en tazesi ve o çıtır çıtır yufkanın sırrı kesinlikle işin başkentinde saklı. İstanbul'da şahane ustalar var, hakkını yemeyelim ama Antep'te yediğin o sade yağ kokulu baklavanın yeri bambaşka. Bir şef olarak o fıstık oranını ve hışır tısı sesini nerede duysam tanırım 👨🍳 Peki senin baklavada tercihin bol fıstıklı klasik mi yoksa soğuk baklava gibi modern dokunuşlar mı?
Gaziantep'te yeme fırsatım olmadı hiç ama ana vatanı orası sonuçta. İstanbul'daki bilindik isimlere göre söylemem gerekirse de bugüne kadar en iyi baklava benim için Pelit'te yediğim baklavaydı.