Pazar akşamı Diyarbakır yöresine ait meşhur GIRIK yemeğini denedim, yemeği çok beğendim çok güzel ve doyurucu lakin çok zahmetli bir yemekmiş, tavuklu pilav iç harcını ayrı, hamuru için ayrı sarımsaklı yoğurdu için ayrı pişirmek için ayrı uğraştım insanın vaktini çok çalıyor bulaşığı çok çıkıyor bir de🤣😂 çok zahmetli olmasa tadı efsane de bir daha dener miyim bir fikrim yok açıkçası
bizim Trakya da ona benzeyen 1 yemek var keçi ayağı derler iç harçlı olanı ve olmayanı olarak 2 türlüdür harçsız olanına sadece sarımsaklı ya da soğanlı yoğurt konur kimi batırarak yer kimi üstüne döker çatalla yer
Laz böreğini bilirsin nerdeyse bizdeki dilme ile aynı tek farkı biz sütü çiğden koyarız onlar muhallebi haline getirip koyar başka hiç bir farkı yok o yüzden süt tatlısı olarak da geçer Trakya da
Diyarbakır yöresine ait yöresel bir yemek Gırık yemeği, içli köfteye benziyor bir nevi , lezzetli ama zahmetli bir yemek , bende ilk defa denedim merak ettim işte
Bende merak ettim gülüm ilk defa denedim Diyarbakır yöresine ait yöresel bir yemek bu , güzel fakat çok zahmetli oluyor insanı çok oyalıyor tadı çok güzel bir okadar doyurucu ama
Yani çoğunlukla Diyarbakır'da ama kapı komşum Diyarbakırlı olunca ve Diyarbakırlı tanıdığım çok olunca Diyarbakır a ait bütün yemeklere ulaşmam kolay oluyot 😂😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Eline emeğine sağlık afiyet olsun... İlk kez duydum bunu da
Bende merak edip ilk defa denedim , Diyarbakır yöresine ait meşhur GIRIK yemeği bu
Teşekkür ederim 🙏❤️
Afiyet olsun çok güzel görünüyor ❤️🥰
Teşekkür ederim 🙏🌸
Duydum ama hiç yemedim.
bizim Trakya da ona benzeyen 1 yemek var keçi ayağı derler iç harçlı olanı ve olmayanı olarak 2 türlüdür harçsız olanına sadece sarımsaklı ya da soğanlı yoğurt konur kimi batırarak yer kimi üstüne döker çatalla yer
Bunun da içi harçlı ve o şekilde yeniyor evet
bizimki keçi ayağına benziyor o yüzden o ismi almış aslında yemekler çok benziyor isimler farklı
Belkide olabilir bu Diyarbakır yöresine ait meşhur bir yemek
Laz böreğini bilirsin nerdeyse bizdeki dilme ile aynı tek farkı biz sütü çiğden koyarız onlar muhallebi haline getirip koyar başka hiç bir farkı yok o yüzden süt tatlısı olarak da geçer Trakya da
hiç denemedim ama borcamdaki o sarımsı dolgun hamurların içi tavukluysa tam bir sporcu yemeğiymiş zahmetine rağmen bence kesinlikle o emeğe değer
Evet iç harcı tavuklu
Yaa ben bunu merak ettiğim kadar hayatta hiç bı yemeği merak etmedim abla 😂
Ama hem hamur hem iç pilav bilemedim , sence nasıldı?
Ellerine sağlık 🤗 ❤️
Haha 😂 bende merak ettim denemek istedim işte , Çok güzel çok doyurucu oluyor ama çok zahmetli bir yemek 😂 insanı çok oyalıyor ve bulaşığı çok çıkıyor
Hiç yemedim. Aslında merak ediyorum ama yapması gerçekten çok uğraştırıcı duruyor.
Bunun yerine içli köfte yaparım haha
Elinize sağlık bu arada.🌷
Evet tadı gerçekten çok güzel ve doyurucu ama dediğim gibi çok zahmetli bir yemek olmasa çok daha iyi olurdu , çok vakit kaybettiriyor
Teşekkür ederim 🙏❤️🥰
Rica ederim 💕🌷
Öncelikle ellerine, kollarına ve emeğine sağlık demek istiyorum. Başlıktaki soruya gelince, hiç deneme şansım olmadı, ancak yemeğin görüntüsü iştah açıcı görünüyor. 😋
Çok teşekkür ederim 🙏🌸
Rica ederim. 🤗
Yerinde tadacaksın kendin yapmaya çalışmayacaksın zahmetini de bulaşığını da yapanlar çeksin. Denemedim bana hitap etmeyen bir yemek türü
Bende ilk defa denedim işte
Eline sağlık lezzetli olmuştur tahminime göre marifetli eller yemeğe illa ki lezzet katar sen bulaşığı sorun etme ona da birini buluruz 😀
Haha 😂 tek sorun zahmetli olmasıydı ve bulaşıkti zaten 😂
Çok teşekkür ederim 🙏❤️
Deneme zahmeti mutlaka olacak onun çözümü yok ama bulaşık zahmeti için bir çözüm var ona da gönüllü birini buluruz 😀
Ozaman tamam 👍😂 ben ikna oldum şahsen
O zaman yeni denemelerde görüşmek üzere 😂
Komşum yapıp vermişti beğendim. Yoğurtla sosla harika tadı 😊
Evet çok güzel oluyor gerçekten bende beğendim canım
Bizim bu tarafların yemekleri hep zahmetli ama lezzetlidir de
Haklısın sanırım öyle
afiyet şifa olsun gülüm :)
Çok teşekkür ederim 🙏❤️🥰
Rica ederim 😊
Bunu yapana dek insan her yerini gırık hisseder. Acaba o yüzden mi adı gırık olmuş😂
Haha 😂 belkide hamuru için bile ayrı uğraştırıyor
Gönder arkadaşım afiyetler olsun arkadaşıma nede olsa Kastamonu güzeli becerikli olurlar
Teşekkür ederim 🙏🌸
yoo gırık değil sağlam bu :D
niye gırıyonuz hem yemeğin kalbini
hemen gönlünü alın :D
Haha 😂
Abla ben de yaptım zahmetli ama lezzetli ellerine sağlık 🌸🤗
Evet gülüm tadını bende beğendim seninde eline emeğine sağlık 🙏
Teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederimmm ablacığım ben de teşekkür ediyorum 🤗❤️🥰🥳
Yerim ❤️🌸🥰
Bi tane ünlü bir programda ballandıra ballandıra anlatıyordu denicektim unuttum bak jff
Çok güzel de biraz zahmetli bir yemek
Zahmete değiyorsa yapariss afiyet olsun
Teşekkür ederim 🙏🌸
Denemedim hiç ama mantıya benziyor gibi
Bir nevi öyle de denilebilir bunun içinde de tavuklu pilav harcı var
Denemedim, afiyet olsun.
Teşekkür ederim 🙏🌸
Hic yemedim. Ismini dahi yeni duyuyorum
Diyarbakır yöresine ait yöresel bir yemek Gırık yemeği, içli köfteye benziyor bir nevi , lezzetli ama zahmetli bir yemek , bende ilk defa denedim merak ettim işte
Ellerine saglik
Teşekkür ederim 🙏❤️
Yemedim ama denemeyi isterim
Güzel ama biraz zahmetli bir yemek
Bir gün canım yemek yapmak isterse denerim😄
Peki 👍😂
Ay ben bunun tadını çok merak ediyordum
İçli köfte tarzı oluyor üstüne sarımsaklı yoğurt döküp yiyorsunuz tadı çok güzel ve doyurucu ama biraz zahmetli bir yemek çok zaman alıyor
Yok Denemedim Afiyet olsun
Teşekkür ederim 🙏🌸
Hic denemedim, ama eline sağlık canım
Bende merak ettim gülüm ilk defa denedim Diyarbakır yöresine ait yöresel bir yemek bu , güzel fakat çok zahmetli oluyor insanı çok oyalıyor tadı çok güzel bir okadar doyurucu ama
Çok teşekkür ederim 🙏❤️🥰
hamur işleri hep böyle uğraştırıyor zaten bilirim
Kesinlikle öyle 👍🌸
Denemedim ellerinize sağlık
Çok teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederim 🌸🌸🌸
Severek yediğim bir yemek
Aaa süpersin 👍🌸 zahmetli olmasa çok iyi bende beğendim
Buraya gel her gün yersin
Neresi orası peki
Ben nerde yaşıyorum 😂😂
Bilmiyorum ki unuttum nereydi
Malatya Malatya 🥸🥸
Eee Malatya'da da mı yapılıyor bu yemek peki
Yani çoğunlukla Diyarbakır'da ama kapı komşum Diyarbakırlı olunca ve Diyarbakırlı tanıdığım çok olunca Diyarbakır a ait bütün yemeklere ulaşmam kolay oluyot 😂😂
Doğrudur evet öyle olur 👍 tmmpeki anladım 🤣
İyi bakalım ☺️
👍👍🤗🌸💞
☺️☺️☺️
Çok güzeldir. Afiyet olsun
Teşekkür ederim 🙏🌸
Keşke yapmasını bilen biri olsa dimi 😊
Evet 👍😂 hazır yiyince daha güzel olur
Ama tühh mutfağın yolunu bile bulamam ben
Sağolsun annem beni yemeksiz bırakmıyor 😊
Annenin eline emeğine sağlık 🙏🌺 rabbim eksikliğini göstermesin inşallah 🙏
Amin inşallahta keşke sadece anneler ölümsüz olsaydı
Keşke 🥺
Ellerine sağlık, İlk defa duydum bu yemek ismini
Diyarbakır yöresine ait bir yemek bu
Doğrudur, anladım
👍🤗
Hiç denemedim Eline sağlık.
Bende ilk defa denedim teşekkür ederim 🙏❤️
Rica ederim ablam 🥳
❤️🥰🌸
Benim kalbim Gırık, yemeğini de yemeyeyim.
Haha 😂
Demek ki sadece yemesi güzel 😁
Birde hazıra konarsan güzel olur
Ben konarım fjfjfj
Benide çağır 🤣
Tamam 😅😅
Hayır Degişik duruyor
Değişik zaten 😂 Diyarbakır yöresine ait yöresel bir yemek bu içi harçlı
Oo kürt böreği gibi
Diyarbakıra ait😄
Ama doğu mutfaga cok iyi
Bende merak ettim işte ilk defa denedim , Evet çok lezzetli ve doyurucu ama çok zahmetli oluyor insanı oyalıyor
Doğu mutfagında çorba harici kolay bi yemek yok zaten Gastronomisi meshur
Evet haklısın 👍
Sana afiyet olsun ✨😄
Sonuçta zahmeti çeken keyfini sürer
Teşekkür ederim 🙏🌸
Rica ederim🌺✨
Evet çokta güzel yaparım
Aaa süpermis 👍👏😇 elinize emeğinize sağlık 🙏
Teşekkür wderim sizinde
🙏🌹❤️💞
İlk kez gördüm duydum
Bende merak ettim ilk defa yaptım, Diyarbakır yöresine ait yöresel bir yemek bu
Imm guzel görünüyor
Teşekkür ederim 🙏🌸
Severim
Harika 👏💞
İlk defa duydum
Bende merak ettim ilk defa denedim Diyarbakır yöresine ait meşhur bir yemek bu
Hiç denemedim abla
Bende merak ettim gülüm ilk defa denedim , Diyarbakır yöresine ait meşhur GIRIK yemeği bu , tadı çok güzel lakin biraz zahmetli oluyor
Ben birazda içli köfteye benzettim abla aklıma o geldi 😄 ellerine sağlık güzel görünüyor 🥳
Evet gibi gibi onada benziyor diyebiliriz
O nasıl biŕşey? Yeniyormu?😅
Güzel
🙏🌸
Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim 🙏🌸
Mantı gibi mi
Gibi gibi benziyor diyelim içini tavuklu pilav harcı ile doldurup şekil veriyorsunuz ve suda pişiriyorsunuz üstüne sarımsaklı yoğurt döküp yiyorsunuz
Güzel duruyo abla tavuklu her şey güzeldir
Afiyet olsun
amedliyim heap diye yerim
Hayır yemedim
İlk defa gördüm ve duydum. Afiyet olsun
Çokk severim 😋