Arap ca, ismi fellahtir, Türkçesi ciftcidir. Genelde turkiyede olan arap fellah olan kişilerin yaptığı yemektir.

Arap ca, ismi fellahtir, Türkçesi ciftcidir. Genelde turkiyede olan arap fellah olan kişilerin yaptığı yemektir.

Gerçekten çok lezzetli denemeye ve uğraşmaya değer, ben çok seviyorum fellah köftesini, birkaç arkadaşım da yapmıştı ekşi tadı ve genel olarak kullanılan malzemeleri, şekli de çok güzel ve lezzetli gerçekten varlığı bile sofrayı şenlendiren bir yemek..
Yöresel Fellah Köftesi, genellikle Orta Doğu mutfağında bulunan ve bulgur, soğan, baharatlar, kekik ve taze otlar gibi malzemelerle hazırlanan bir köfte türüdür. Orta Doğu'nun farklı bölgelerinde farklı isimlerle de anılabilmektedir. Türkiye'de ise özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağında sıkça tüketilen bir lezzettir.
Fellah köftesi hazırlanırken genellikle ince bulgur, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve taze otlar bir araya getirilerek yoğrulur. Bu karışıma ek olarak bazen kıyma veya mercimek de eklenerek farklı versiyonları da yapılabilmektedir. Köfteler genellikle elde yuvarlanarak şekillendirilir ve ardından kaynar suya atılarak haşlanır veya kızgın yağda kızartılarak pişirilir.
Fellah köftesi geleneksel olarak genellikle soğuk olarak servis edilir ve yoğurt, taze limon suyu veya salata gibi garnitürlerle birlikte tüketilir. Genellikle hafif ve sağlıklı bir seçenek olmasıyla da bilinir.
Bu köfte türü, Orta Doğu'nun ve özellikle Türkiye'nin zengin ve lezzetli yemek kültürünün bir parçasıdır ve hem yerel restoranlarda hem de evlerde sıklıkla tercih edilir. Ayrıca vegan ve vejetaryenler için de alternatif bir lezzet seçeneği olabilir. Evet seviyorum birde topalak köfte seviyorum içine nohut et konuluyor.
Denedim galiba. Maraş tarafında çalışırken getirmiş olabilirler.
Eic için teşekkür ederim Naciye ✌️🌹
Güzel olur bu fellah
Cevap
26Cevap
Fellah Köftesi hiç yemedim ama yemek isterdim. domates soslu ise güzel olur. afiyet olsun ellerine sağlık
Adana yöresinde de yapılır bu, günlerde pikniklerde bundan sıkça isterler diğer memleketli misafirler vs😄
Fellah köftesini sarımsaklı yoğurtlu patlıcan yatağında seviyorum. Görseldeki halini hiç yapmadım.
Ellerinize sağlık. Afiyet şifa olsun.
Denemedim ama güzel görünüyor. Yağlı yemekleri sevmem.
Yağlı.
böyle çer çöp yemek sevmiyorum kebap yokmu kebap 😂😂
Bana oralardan bir boyalı gelin bulda yapsın bunlardan malum bekarız :D
Denedim çok ahım şahım bir lezzet değil ama yiyorum
Denemez olur muyum hiç, bayılırım efsane oluyor bence herkes denemeli.
Denedim ilk yapışıma rağmen çok güzel oldu. Sevdim ben lezzetli.
Denemedim ama bir arkadaşımdan çok duydum.
Yıllardır yediğim ve bulgurdan yaptıkları güzel bir yemek.
Fellah köftesi, hem basit hem de lezzetli; baharatları hafif ama taze otlarla zenginleştirildiğinde tam bir ev tadı çıkar. Denemedikçe bile tarifini düşünmek bile mutluluk verir.
Denemek isterim.
Evet annem sürekli yapar
Ben bu yemekten yedim ama bizim orada ne diyorlardı hatırlamadım tadını sevmiyorum
Arada yiyoruz ama Hatay yöresine mi aitti bu yemek
Hiç denemedim ama tadını merak ediyorum
Dene birgun bebem
Tamam❤️
Yemeyeli baya oluyor ama tadi fena değil bilirim
Evet ara ara yaparım ❤️
Türk köftesi yok mu ben onu yerim 😄
Tamam yap afiyet olsun 😄
Denedim ama beğenmedim 😐
Çok sevdiğim bir yemek
Hayır hiç denemedim
Evet güzel ama aramam