Ana protein kaynağınız nedir?

Lamalera Topluluğu (Endonezya): Dünyada istisnai olarak, Endonezya'nın Lamalera köyündeki yerli denizciler geleneksel yöntemlerle (küçük ahşap tekneler ve el zıpkınları kullanarak) çok nadir de olsa ihtiyaç doğrultusunda ispermeçet balinası avlamaya devam etmektedir. Bu faaliyet ticari değildir ve tamamen kabilenin geleneksel beslenmesine yöneliktir. Onlara bu av hakkını ve iznini Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu (IWC) ile dolaylı olarak Endonezya Hükümeti vermiştir. Yaşadıkları topraklarda tarım yapılabilecek verimli araziler olmadığı için ana protein kaynakları bu balinalarmış. Ama yavru avladıkları için biraz üzülüyorum. Yine de gemi çarpmaları, plastik zehirlenmesi, denizde yüzen başıboş ağlara takılmaları sonucunda her yıl dünya genelinde yaklaşık 300.000 balina, yunus ve deniz domuzu hayatını kaybetmektedir. Bu topluluğun ise bir yılda 15-25 arası avlama hakları varmış. Yani doğayı ve içindeki canlıları yok edenler yine endüstriyel ve kapitalist topluluklar. Ve direkt olarak kendi elimizi kana bulamamıza da gerek olmuyor. Kötülük görünmez olunca daha fazla normalleşiyor, kendimizi daha fazla iyi hissediyoruz. Ama aldığımız her plastik ürünle bu katliama katkı sağlıyoruz...

Neyse benim de ana protein kaynağım galiba uskumru. BİM'den alıyorum, paketi 159 TL, 135'e düşmüştü. Çocuğuna protein yediremeyen falan varsa BİM'deki bu balığa baksın. Reklam yapmıyorum bu arada 😂😂

Bizim buradaki BİM'in ve diğer marketlerin tavuk ve et ürünlerine güvenmiyorum. Tavuk dolabını açınca kötü bir koku geliyor. O kadar pahalı ki millet alamıyor... Ben de donmuş balık alıyorum, mis. Omega 3 ve beyin gelişimi desen var. 😂 Birkaç kere de BİM değil başka bir markette, tavukların dışarıda bekletildiğine şahit oldum. Yeterli eleman yok, bir kişi hem kasaya bakacak hem tavukları dolaba düzecek.. yetişemiyor haliyle ve bozulmaya başlıyor bence ürünler.

Siz ana protein kaynağı olarak ne yiyorsunuz?

Ana protein kaynağınız nedir?