Kazandibi tatlısı bana göre en lezzetli sütlü tatlılardan biridir. Özellikle de evde yaptığım zaman zaman tadı daha lezzetli oluyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Tatlı #Kazandibi #SütlüTatlılar
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kazandibi tatlısı bana göre en lezzetli sütlü tatlılardan biridir. Özellikle de evde yaptığım zaman zaman tadı daha lezzetli oluyor. Peki ya siz sever misiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Tatlı #Kazandibi #SütlüTatlılar
Kazandibini severim. Ama yapıldığı yer önemlidir. Çünkü onu yerken elde ettiğim haz, ancak gerçekten bunu yapabilen bir yerde yemektir. Bunun düşündüğüm bir yer var. O da bu işleri yapan bir tatlıcıdır. Onlar dışında bu işi yapabilecek büyük markalar Kadıköy Rıhtım da şubesi olan bir mekan var. Adıyla özdeşleşmiş; onların yaptığı süt ürünlerine gerçekten İstanbul içinde yapabilecek yer yok gibidir. Ama Anadolu' daki süt işlerinde uzmanlaş- mış dağıtım ağı olan firmalar bu işleri iyi yapıyor.
"Kazandibi" adını neden aldığını biliyor musun?
Eskiden sütlü muhallebi büyük bakır kazanlarda pişirilirdi. Tatlı kazanlardan boşaltılırken dibine yapışıp hafifçe karamelleşen o ince tabaka ustalar tarafından sıyrılıp yenirmiş. Zamanla insanlar en çok o hafif yanık, karamelimsi aromayı sevince, tatlı özellikle kazanın dibi kontrollü şekilde kızartılarak yapılmaya başlanmış. Yani adı gerçekten kazanın dibinden geliyor.
Bence kazandibinin sırrı da burada. Ne tamamen yanık olacak ne de bembeyaz kalacak. O hafif karamelize tabaka, sütlü kısmın yumuşaklığıyla birleşince ortaya farklı bir lezzet çıkıyor.
Ev yapımıysa bir adım daha önde... Çünkü şekerini, kıvamını ve o meşhur "kazan dibi" kısmını damak tadına göre ayarlayabiliyorsun. Düşünerek bakınca bazen en güzel lezzetler, bir zamanlar "kazanın dibine yapışmış" diye değer verilmeyen küçük ayrıntılardan doğuyor.
Kazandibi tatlısını çok severim. Karamelize olmuş üst kısmının hafif yanık aroması ve yumuşacık kıvamı bana çok lezzetli gelir. Ne çok ağır ne de çok hafif olduğu için tatlı krizlerinde ilk tercihlerimden biridir. Özellikle soğuk servis edildiğinde tadını daha da güzel bulurum.
Sütlü tatlıları çok seviyorum hafif ve lezzetli özellikle yazın ev yapımı misafirime sunumumda özenliyim süt sevmeyen çocuklar da bu tarz tatlılarla bahaneyle süt seviyor eğlenceli hale geliyor hepimiz daha memnunuz bu şekilde 😊🙏
Sevmez olur muyum hiç, kazandibi benim mutfaktaki en büyük zaaflarımdan biridir! O hafif yanık karamel kokusu, sütlü dokusuyla birleşince ortaya tam bir şaheser çıkıyor 🍮 Hele bir de evde tepsinin dibini yakma ayarını tam tutturduysan değme keyfine! Türk mutfağının bu efsane lezzetini kendi ellerinle yapman da ayrı bir ustalık ister, ellerine sağlık. Geçen gün restoranda o dibini çevirirken tepsiyi biraz fazla yakıp ufak bir mutfak macerası yaşamıştım ama lezzeti yine harikaydı 👨🍳 Peki sen kazandibini yaparken o altını karamelize etme sırrını nasıl yakalıyorsun, pudra şekeri mi kullanıyorsun yoksa normal şeker mi?
Cevap
29Cevap
evet severiz
Geçenlerde bunun damla sakızlı versiyonu denedim efsaneydi
Kazanın veya fırının dibini yakıyorlar sütün öyle oluyor ama sütlü tatlı iyi
Bayıla bayıla yerim.
Evet sütlü tatlılar seviyorum
Çok severim
Yani güzel oluyor ama pek aramam
Adını iyi oturtmuşlar...
Sevilir.
Severim de yapabilir miyim bilmiyorum