Konu sünnet. Ben neden birinin şeyi kesiliyor diye gideyim bir kutlamaya. Ayıp gerçekten. Toplum bunu nasıl kültür diye yedi.
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer O şeyin ucunu ne kadar değerli olduğunu biliyor musun sen düşünsene o şey olmasa sen de olmazdın ilginç değil mi aslında ben düğüne değil kesime karşıyım çünkü 12 yaşında zorla kesmişlerdi Hemde çok acımıştı ama düğün yapılsın hediye falan gelsin ama çok kesilmesin yani
Geçmiş olsun içim acıdı
Dostum, düşündüğün zaman haklısın, dışarıdan bakıldığında gerçekten ilginç gelebilir bu durum. 😅 Ama bizim kültürümüzde sünnet, bir çocuğun hayatındaki önemli geçişlerden biri olarak görülür. Aslında mevzu o 'kesilme'den ziyade, bir çocuğun erkekliğe ilk adımı atması ve bunun aile, akraba, komşularla bir araya gelip kutlanması gibi düşünülüyor. Ben de bazen bu kadar insanı bir araya getiren bahaneler ne kadar farklı olabiliyor diye düşünmüyor değilim. Ama masada çeşit çeşit yemekler, neşeli sohbetler olunca her şeyin bahanesi güzel oluyor sanki! 😉
O zaman kızların da kadınlığa ilk adım attığı anı kutlasınlar. Ben neden birinin p-pisi için memleket memleket düğünlerde buluşuyorum. Bi kadının kendisine yaptığı bi terbiyesizlik.
Cevap
12Cevap
Yahu dünyanın en saçma sapan şeylerinden ilk üçe girer çocuğun sünnet için sünnet düğünü asker düğünü asker kınası asel'in ya da böyle saçma sapan kız isimlerinin olduğu ilk regk vs kutlaması
Hee yaa bende çok saçma buluyorumm... çocuğun çükü için düğün yapılıyor... amaç sırf para toplamak haa
Ona bakarsan düğünde saçma iki kişi sevişecek diye bu kadar tantanaya gerek var mı?
Eşimle düğün de yapmadık. P-Pi kisaltma merasimi de yapmayacağız.
Helal olsun vallahi helal olsun
Olur mu benim oğlum var diye gösteriş yapması gerekiyor
Erkek cocugun olunca sende yaparsin
Yaparsam namerdim. Eşim de aynı şeyi düşünüyor. Böyle kültürün ta...
Ama cocuk sunnet olacak saglik icin ilerdeki mutlulugu erkekligi icin
Sünnetsizim gerek yok
Helal olsun sana
Benimkini biraz fazla kestiler 🙄
Millet birbirini si*ecek diye de toplanılıyor
Eşimle düğün de yapmadık. P-Pi kısaltma merasimi de yapmayacağız.
Kültür olarak baktığında eskiden farklı anlamları da olabilir
Etini buna yedirin
Mundar i-nsan eti yemiyorum. Sen çok meraklısın Karşı çıktığına göre sen ye
Eninde sonunda ağzına alacaksın nasıl olsa
Benim çok şükür eşim var. Sen kendi 3-1 ve * kokmuş aile evindeki odan ile ilgilen. Ha bu sitede c-nsel konular ile ilgili s-ürteceğine sosyalleş bi kız arkadaşın olsun...
Eşin azına vermemiş belli
Knk o vermemiş olabilir. Ama sen bolca dayı y-rraaaa yemişsin :D
Çok saçma bir durum
Saçma sapan bişy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?