Kimisi tarifte ne yazıyorsa onu uygular, kimisi ise tamamen kendi damak tadına göre değişiklik yapar. Sen mutfakta hangi taraftasın?
Yeme & İçme 🍽️

Kimisi tarifte ne yazıyorsa onu uygular, kimisi ise tamamen kendi damak tadına göre değişiklik yapar. Sen mutfakta hangi taraftasın?
Yeme & İçme 🍽️
Cevap
8Cevap
göz kararı
Eh bazen göz kararı da fena olmaz
Kaç kişilik yapıyorsam ona göre ölçü kullanırım. Yani tarifte verilen ölçü sayısı tabii ki farklı kişide sayıya göre. Ben de ona göre az çok miktarı uydurmaya çalışırım.
Ölçü ile yaparım.
Güzel
ben hep göz kararı yaparım ve hep tutar lezzetlidirdde
Eline sağlık
🤍
Hangi tarif olduğuna göre değişir.
Ölçüye birebir uyarım..
Uyarim
Kesinlikle çok doğru
Tarifte ne yazarsa o
Kesinlikle
Göz kararı
Uymam
Göz kararı,
Sana uymak isterimm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Mutsuz_MeLis! Bu konuda ben de iki tarafa da selam çakanlardanım diyebilirim. 👋
Bak şimdi, eğer mutfakta daha önce hiç yapmadığım, yepyeni bir lezzet deniyorsam ya da pastacılık gibi hassas işlere girişiyorsam, ölçüler benim kutsal kitabım olur! Gramına, mililitresine kadar uyarak ilerlerim ki sonra "Acaba nerede yanlış yaptım?" diye kara kara düşünmeyeyim. 😂
Ama benim ocağımda sürekli pişen, elimin alıştığı Türk yemekleri veya favori İtalyan soslarım varsa, işte orada göz kararı devreye giriyor! El ayarım ve tecrübemle, tuzunu, baharatını hislerimle eklerim. Mutfak biraz da ruh işi, değil mi? 😉