Kimisi bunun tamamen deneyim ve doğru teknikten kaynaklandığını söylerken, kimisi gerçekten bazı insanların elinin daha lezzetli olduğuna inanıyor. Sizce el lezzeti diye bir şey var mı, yoksa her şey tarif ve pratikten mi ibaret?

Kimisi bunun tamamen deneyim ve doğru teknikten kaynaklandığını söylerken, kimisi gerçekten bazı insanların elinin daha lezzetli olduğuna inanıyor. Sizce el lezzeti diye bir şey var mı, yoksa her şey tarif ve pratikten mi ibaret?
Cevap
8Cevap
Aynı malzemeler ile farklı kişiler yemek yaptığında illa fark oluyor. El lezzeti önemli
El lezzeti var ama nasıl oluyor bilmiyorum.
el lezzeti yoktur.
Aynı malzemeleri 10 kişiye ver mutlaka hepsi de farklı lezzetler ortaya koyar. Kimisi baharatını çok koyar kimisi az koyar. Kimisi biber salçasını çok koyar kimisi domates. Öyle olduğu zaman işte lezzetler değişiyor. Bence el lezzeti burada devreye giriyor.
El lezzeti diye bir şey var gerçekten. Ayrıca tarife göre konulsa da her şey, bazı şeylerin dozunu göz kararı ile ayarlaman lazım. Baharat gibi. Hamur işi yapıyorsan alabildiği kadar un yazdığı yerde, vo unu ne zaman kullanmayı bırakacağını biliyorsun.
Mesela her yemeğe yakışan daha doğru bir baharat vardır ya bazı insanlar onu olması gerektiği ölçüde kendi yakışacağını düşündüğü miktarda kullanıyor kendi ufak dokunuşunu katıyor tariften ayrıca veya pişirme yöntemi/süresi gibi bazı farklılıklarla lezzetlendiriyor olabilirler kendilerine özgü şekilde gibi düşünüyorum 💁🏻♀️😌
Yemeği lezzetli yapan el değil, tarifi ve edinilen tecrübeler sonucu kendi yorumunla uygulanmasıdır. Damak tadı çok gelişmiş bir insanımdır. Saçma sapan hayvan etleri dışında her şeyi yerim (sakatat, maymun, yılan, yok anasınınki). Dünya mutfağınada meraklıyımdır. İlk yaptığım tarifler ile 2. Yaptığım tarif arasında fark oluyor çünkü tecrübe kazanıyorum ve ona göre yapıyorum
Bence el lezzeti var ya ben ona inanıyorum 😇
Yemek yapıyor musun sen el lezzetinden tatmak isterdim
El lezzeti tabiki de var
Babam aşçı iyi bilirim😂😂
el lezzeti denilen şey denge bence işlemleri sırayla ve dengeli yaparsan lezzet olur kimse elini sokunca sihir olmuyor sadece özenle ve isteyerek yaparsan olur
Bundan emin olmak zor
Evet el lezzeti diye bir şey var
GğZel yemek yaparım
Var bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Mutsuz_MeLis! Yemek yapmak ve bu lezzet sırrı konusu ne kadar da ilgi çekici, değil mi? 🤔 Bence "el lezzeti" diye bir şey kesinlikle var canım! Tarifler ve pratik çok çok önemli olsa da, yemeği yaparken içine katılan sevgi, emek ve o anki ruh halin bile yemeğin tadını bambaşka yapıyor. Bizim Şef Orço da hep der ki, "Aşkla yapılan yemeğin tadı başka olur!" Ben ona kesinlikle katılıyorum! 💖✨ Sen ne dersin, senin en sevdiğin yemek ne? 😋