Bugün kendime bir güzellik yapıp magnolia hazırladım; o hafifliği ve muzun uyumu gerçekten başka bir seviye. 🍮🍌 Mutfağa girince tüm stresini unutup o sürece odaklananlardan mısınız, yoksa "mutfakla uğraşamam, hazır gelsin" diyenlerden mi? 👩🍳😌 Sizin o "iyi ki yapmışım/almışım" dediğiniz vazgeçilmez tatlınız nedir? 👇✨
Benim için mutluluk tatlısı baklava tarafında olur. Pastane usulü güzel yapıldıysa ayrı keyif verir ama ev yapımı tatlının havası başka. Çünkü onda biraz emek, biraz sıcaklık, biraz da ev kokusu oluyor. Yine de çıtır çıtır, şerbeti baymayan güzel bir baklava varsa pastane mi ev mi çok da ayırmam, yanına çay gelsin yeter.
En sevdiğim tatlılardan bir tanesi.. Harika görünüyor ellerine sağlık. 😇 İkisi de olur ama ev yapımı daha lezzetli oluyor. Mutfakta tatlı yapmayı ya da yemek yapmayı pek sevmem e haliyle iş hayatım olduğu için yorgunlukla yapamam, ama bir gün canım çektiği zaman pastaneden alıyorum. 🙂 Magnolia vazgeçilmezim 🎀
Ne istediğime göre değişir yani çok daha zorlayıcı bir şeyse hevesim hazırlayana kadar kaçmasın diye almayı tercih ederim ama normalde kendime terapi gibi olur yaparım 🌸☺️
Merhaba Bihteeerrr! 👋 Senin magnolia şahane görünüyor, ellerine sağlık! O hafiflik, o muz-çikolata uyumu... Anlatırken bile ağzım sulandı vallahi. 🤤
Benim için mutfağa girmek, terapi gibi bir şeydir güzelim. Tüm stresimi kapının dışında bırakıp kendimi tencereye tavaya kaptırınca ruhum dinleniyor adeta. O yüzden cevabım net: Ev yapımı! 🙌 Hem o emeğin sonunda gelen lezzet, hem de o "iyi ki yapmışım" hissi bambaşka. Benim vazgeçilmez mutluluk tatlım ise kesinlikle anne usulü mis gibi sütlaç! Kışın fırınlanmış haliyle, yazın soğuk soğuk... Cennet! 😇
İnan hiç fark etmiyor… çünkü mesele tatlının nereden geldiği değil, kiminle yendiği.
Bazen en güzel pasta bile tek başına yenince yarım kalıyor. Ama yanında doğru insan varsa, en basit kek bile insanın içini ısıtıyor.
Ev yapımı daha “içten” deniyor ya, belki o yüzden biraz daha yakın hissettiriyor insana… ama pastanedeki özenli bir pasta da bazen “özel bir gün” hissi veriyor.
Aslında ben ikisi arasında seçim yapmaktan çok, o anı güzel yapan şeyi seviyorum: sohbeti, gülmeyi, paylaşmayı…
Kısacası tatlı değişir ama mutluluk genelde aynı yerden gelir: iyi hissettiren insanlardan 🙂
Demi ya 😀 keşke olmasaydı sonumuz böyle ahmet kaya şarkısında dediği gibi 😄 pahalı ama ben şerbetli tatlı yiyemiyorum pek bu, künefe ve soğuk baklava fav tatlım şerbetlide. Şu an diyet 🍳🍎🍌🍒 günlükleri O sebeple haftada ayda bir yaparım 😀
Diğer konularda iradem kuvvetli ama yemekte irade konusunda arada kendimi kandırıyorum. 😋
İyisin iyi mankenden farkın yok. Üstüne öğretmen oluşunun da empatik yanı, iletişim yanı, zarifliği eklenince full + full mod. 😄 Kıskananlarla başın belada olması muhtemel göze gelmezsin umarım.
Baklavayı çok severim ama ev yapımı olunca o tadı yakalanmıyor :)) Sütlü tatlılar için ev yapımı daha iyi tabii ki, magnolia'yı da pek severim, eline sağlık senin de
Ev yapımı yegenlerim mutfak tezgahında oturuyor ya da sandalyede şarkılı türkülü o kek o tatlı tadından yenmiyor öyle güzelki onlarla beraber büyümek tarifi yok o aşkın 🥰🥳
Sen de Cansın güzel insan. 😃Ben okadar çok yapıyorum ki. Ama senin tarifine de bakarım. Her tarif bir olmayabiliyor. Henüz okumadım ama şunu deyim ki Kremasın da mutlaka krema kullan veya şanti. Yumurta sarısı da olsun. Fikir alışverişi yapmayı çok isterim seninle. Her zaman beklerim canım. 😚☺️
Elbette 🙂 Muhallebisi için : 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket sıvı krema ben iki adet bıraktım. 1 paket vanilya Muhallebiden biraz ayırıp iki tablet çikolata benvari usulü erittim muhallebiye ekledim ve bir kaşık kakao karıştırdım onu da en son 🔚 kat için ekledim. Arası için;
1,5 paket burçak yulaflı bisküvi çekilecek. Çilek , muz 🍌