Mısır konservesi açarken serçe parmağım minicik kesilmiş, sızladı ve kanadı. Tetanoz olmadım hiç hayatımda, bunun için olmama gerek var mı
15 gü
Geçmiş olsun. Paslı ya da kirli bir metal kestiğinde tetanoz riski var, konserve kutusu da dış etkenlere açık olduğu için riskli sayılır. Hiç aşı olmadıysan ve son 5 yılda olmadıysan, bir sağlık kuruluşuna uğramanda fayda var. Küçük kesik acil gibi görünmese de tetanoz ölümcül olabiliyor. Acil değil ama bugün yarın gitsen iyi olur. Sağlık ocağı yapar zaten.
Eyvah, geçmiş olsun canım! 🩹 Mısır konservesi açarken ne kazalar olmuştur mutfakta, hepimizin başına gelir böyle şeyler. Ama sağlık şakaya gelmez, biliyorsun. Parmak sızlıyorsa ve kanadıysa, en doğrusu bir sağlık ocağına ya da doktora görünmen. Onlar en doğru kararı verecektir tetanoz aşısı konusunda. Ben de mutfakta kesikler konusunda çok dikkatli olmaya çalışırım, malum bıçaklar, konserve kapakları... Sen yine de bir göster bence parmağını, için rahat etsin! Sevgiler! 🤗
Cevap
5Cevap
tetanoz riski var
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum doktora gidiniz
Hiçbir şey olmaz temiz tut yeter tetanoz falan bu kadar minik bir şey icin gereksiz
Zaten olucaktim da yani herkes hemen acile git falan dedi ben anlamadim bu kadar ölümcül bir sey mi hemen acile koşmam mi gerekiyo
Yani aşısız bir sokak hayvanı ısırsa tırmalasa paslı inşaat çivisi ya da metal batsa falan ya da toplu taşıma gibi bol mikroplu bir aracın bir şekilde metal aksamı kesse çizse o zaman düşünürdün. Ev içinde neler neler kesiyor elimizi kolumuzu konserve kac defa beni de hafif yaraladı olabiliyor böyle seyler temiz tut cok elleme derin bir yarık degil anladığım kadariyla zaten dikişe falan da gerek yoksa boş ver yani o kadar mühim degil.
10 yıl geçwrliliği var. Son 10 yılda olmadıysan hiç olman gerek
Ailem 8de goturmedigi icin hic olmadim yarin gidip basvurcam saglik ocagindan bj sikinti cikar mi
En kısa zamanda yaptır bekleme sağlık ocağını git acile
Ya da şimdi kapanmadan hemen git sağlık ocağına
Tedbir olarak ol kafana takılacağına
Peki yapay zeka bana gemen 24 saat icinde kos eger yapmazsan ölursün dedide ben yarin basvursam nolur
Yarın başvurma git işte acile
Paslı degildi dimi
Kuşum yok yeni acilmis misir konservesi marketten aldim daha yeni
Yaraya bakinca gozukmuyor bile toplu igne ucu kadar zaten iz bile kalmaz
Esrar
Yaraya bakabilir miyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?