- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEuzü besmele çekerke yat, hatta korkuturlarsa rüyanda kalktığında ve akabinde tekrar uyumadan o gece veya başka geceler ;7 ayetel kürsi,3 nas,3 felag,3 ihlas oku ve euzü besmeleyle yat korkutamazlar :) bendenizi sizdenizden daha fena korkutmaya çalıştılar hatta alıştım artık rüyalarımda :)
Rabbimiz hayra çıkarsın ecmain amin ; rüyamda şeytanı gördüm insan suretinde siyah takım elbise giymiş saçları uzun ve siyah boynuzları var yanına gittim ve euzü besmele çektim kayboldu, siyah dumansı 4-5 varlık etrafımda dolanıyorlardı gidip saldırdım onlara, sadece kolon ve zemin betonu olan bir inşaat, daha önce buraya geldim burada kötü ruhani varlık var hesaplaşıcam onla dedim ve 3. kata uçarak çıkacam dedim ve çıktım, etrafımda uçan varlık vardı siyah ve içime gireceğini anladım gir dedim bana bir şey yapamassın 2 kez girdi çıktı zarar veremedi, şeytansın diye adamın yanına gidip euzü besmele çektim eridi... korkuttuklarında kara basan birde 3-4 varlık kalktım uykumdan uyanacağım çarşafı tut sağa dön duvarı elle diyerek kalktım ve bahsettiğim duaları okuyup yattım rahat uyku çektim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 11,3b cevap paylaştı. karabasanda cin taifesinden bir gruptur gelip senin üstüne çökerler ali veli dersin ama bismillah diyemezsin. ancak şöyle bişey var bu kadar korktuğunu gösterirsen sırf eğlence olsun diye bile gelirler, korkma daa ne korkuyosun biz insanlar cinlerden güçlü varlıklarız onları gebertebiliriz ama onlar bizim kılımıza zarar veremez.
151 Yorumla- +1 yıl
Ali veli de diyemessin başkan yanlisin var.
sadece gözlerin oynar onun haricinde her organ tas kesilir dua tek çare..
Soran+1 yılkorktuğumu nerden anlarlarki
- +1 yıl
Ulan hala uyku felci diyen var ya bunlara bir basmiyoki:)
Haci içinden cekicen la besmeeyi zaten sesli çekme sansin yok:) - +1 yıl
@gebere_jakson Olum yıl olmuş 2014 halen daha saçma sapan şeylere inanıp kendinizi küçük düşürmeyin ya. Yok cin geliyomuş yok şeytanmış
Beynin uyurken haraket etmemizi önleyen salgıladığı hormonun uyanınca da salgılanmaya devam etmesi nedeniyle felç oluruz. Çünkü yine hareket edemeyiz. Konuşamayız yalnızca gözlerimiz hareket edebilir (ki uyurken de yalnızca gözler hareket eder) ama tam uyanık değilizdir. Rem uykusunda gerçekleşen bu halimiz nedeniyle de yatağımızın başucumda canavar, cadı, cin görebiliriz. Bunlar beynimizin oyunudur. Besmeleyle geçiyor madem o zaman tüm hristiyanlar bundan kurtulamayıp ölecek mi? Hadi gristiyanları geçtim ateistler napacak?
Soran+1 yılYa arkadaşlar tamam uyku felci var benim yaşadığım uyku felci diğer adıyla karabasandı evet ama tanıdıklarım varr onlar bin beterini gördüler kısa boylu adam olarakmı gören ararsın gölge olarakmı yaşayanlar anlattı bunları bana kabusta değil bunları düşündükçe piskolojim bozuldu işte boğuyolar falan neler neler cinlerden cidden keşke basit olsa uyku felci gibi bazısında hareket ediyosun falan ama o karabasanla mücadele içinde oluyosun aşırı güçlüymüşler herkes benim kadar basit görüp şanslı olmuyo bide dua edince geçende var geçmeyende değişiklik gösteriyo
- +1 yıl
Aynen moruk zevk almaya bak :))
Bak asagidaki ne diyor aciklamada yapmis :) - +1 yıl
@Karbon
peki hacım bu bedenine cin giren hastalar ne oluyor, onlarda mı yalan? hocalar soruyor diyorlar ki geceleyin kedi görüyoruz canaar görüyorz vs anlatıyorlar bu da mı yalan hadi yalan diyelim kuranda cin suresi var o da mı yalan? hadi o da yalan diyelim allahın kurandaki şu ayeti :
''kim allahın zikrinden yüz çevirirse, biz ona bir şeytanı musallat ederiz'' bu ayette mi yalan.. biliminizin islamla tanışması lazım. - +1 yıl
İlber ortayli ustadin dediği gibi moruk uğraşmaya değmez..
www.google.com.tr/.../&h=612&w=640&tbnid=SUNz0ztxObw5XM:&zoom=1&docid=dsO0hw8oFZ_Z8M&hl=tr-TR&ei=yRFMVNaYOoP4yQOQ-YKoBA&tbm=isch&client=ms-unknown&ved=0CCYQMygMMAw - +1 yıl
:))
- +1 yıl
Öncelikle uyku felci basit filan değildir. Kişinin ruh haline ve hayal gücüne orantılı olarak spnsuza kadar genişleyebilir. Ne gördüğün ve ne hissettiğin önemli değildir. Sen rüya görünce oha rüyamda şunu gördüm imkansız şan bunun rüya olması diyo musun? Demiyosun çünkü rüya adı üstünde düşünebildiğin herşeyi görmen imkan dahilinde uyku felci de bundan farklı değildir. Yani düşünebildiğin herşeyi göre de bilirsin. Ayrıca uyku felci tamamen rüya içinde de olabilir. Yani ya normal odan + sanrılar görürsün ya da tamamen rüya tammen sanrılardan da oluşabilir.
- +1 yıl
@Karbon hey allahım ya karboncum cin taifesi peki niye peygamber efendimiz savi kuran okurken dinlemeye geliyolardı? kızını cinlerin kaçırdığı kişi abdulkadiri geylaniye gidince abdülkadir geylani kızını nasıl kurtardı? yahu onların bizden bir farkı yok ki yiyo içiyolar cinsel ilişkiye giriyolar tek farkları göremiyoruz ateş dumanından yaratıldıkları için onun dışında biz neysek onlarda o
- +1 yıl
@KuRSuN_06
Aynen onların bizden farkı yok. Biz nasıl gidip cinlere musallat olmuyorsak onlar da bize olmuyo. Yok cin kaçmış yok şeytan girmiş.. :D
Hayır aynı şey tüm dünyada oluyor ve herkein kendi yöntemleri var. O zaman ateşe tapan adam da mı haklı, hristiyanlık da mı hak din, putperestler de mi gerçek ilaha tapıyor? Hepsinib yöntemi bu vakalarda iş görüyor yalnızca bizim hocalarınki değil - +1 yıl
@Karbon yeter la yoruldum :D
hacı zaten müslüman cinler musallat olmaz şeytana inanan cinler musallat olur onlarda büyüyle gelip musallatt olurlar ya da adak adamış yerine getirmemişsen musallat olurlar misal şu kadın abicim adamın kadına yaptığı çekim gücüne bak , kadın deli gibi titriyo.. ilk 2 -3 dakkayı seyret bir hacı https://www.youtube.com/watch?v=B89cdhA86ak - +1 yıl
Sadece güldürüyosun :D gerçek olmadığını ispatlamak için kendimi denek yapıyorum hadi bakalım..
"Burdan şeytana tapan tüm cinlere sesleniyorum gelin bu gece sizi yatağımda bekliyor olucam ateşli bir gece yaşayalım sizinle cinler" bir de kırıntı değil baya çeyrek bir ekmeğin üzerine yatocam aynı zamanda. Hadi bakalım yarın çarpılırsam siz haklıaınız burdan duyurursunuz herkese - +1 yıl
Cinler, maneviyatını yaşamayanlarada musallat olurlar, namaz yok, dua yok, kuran-ı kerim evde yok, sure okuyanda yok ölü evi gibidir o ev.
- +1 yıl
Bu konulari konusmaniz bile hata kardesim cok anmayin adlarinj. Arkadasimi kayip ediyordum bu olay yuzunden. Hersey dabbe ile ve internet den arastirma ile baslamjsti. Sonunda ona musallat olmuslardi. Öldüremezlermi dediniz? Avusturyadaki donauturm denen yerden atliyordu allah korudu. Krizler gecirdi. 5 defa tr ye hocaya. goturduler. Bu isin sakasi olmaz. Boyle konular konusmayin kardesim. Yalan konusacak degilim basimizdan gectigi icin anlatiyorum. Sakin ama sakin arastirma da yapmayin. Allaha emanet olun @gebere_jakson
- +1 yıl
@celescobar doğrudur kardeş haklisin..
- +1 yıl
@gebere_jakson @KuRSuN_06
Farkindamisin 4-5 tane bu soruya benzer soru var. Ne oluyo bu millete dövdürecekler kendilerini zorla sabir ya - +1 yıl
Ben sustum olum iki saattir siz konusuyinuz :)
Biz çok carpildik 385 volt trifaze:)) - +1 yıl
Dikkat et üstad elektrik bu karabasandan beter çarpar:)
DC akim daha fena:) - +1 yıl
Aynen beni DC çarptı 12 akü 80 amper iyi olmedik valla :)
Hadi hayirli geceler usta:) - +1 yıl
@calescobar @piral dün çeyrek ekmeğin üzerine yattım, abdestsizdim, odamda hiçbir sure ayet kuran herhangi bir şey yoktur. Soluma dönük yattım. Defalarca cin ve şeytan laflarını ağzıma aldım ıslık çaldım. -Ayna da kırıcaktım da annem kızar diye şapmadım :D-
Ne mi oldu? Hiç bişey! Ekmek de paramparça oldu yatak mahvoldu. Tek kötü şey bu.. Ama eminim bu yeterli gelmicek yine inanmaya devam ediceksiniz. - +1 yıl
@Karbon. Merak etme allah birgün cezani verir. Basjada birsey demiyorum ben sana hadi konusmaya degmezsin. @gebere_jakson su karbonu susturun kardesim
- +1 yıl
@mavisyan adam diyo ki ben ekmek koydum üstüne yattım gelmedi , adama diyorumki şeytani cinler gelir korkutur.. sen zaten ekmeğin üstüne yatarak şeytana hizmet etmiş ediyosun gelip seni niye korkutsun değilmi.. ama bu adam namaz kılsa allah korkusu olsa yatağında iki gram ekmek kırıntısı olsa bak o zaman napıyolar şeytani cinler onlara :) @mavisyan
- +1 yıl
@mavisyan , birtane kadının bedenine yerleşen cin kadının ağzından hocaya diyor ki : siz onlara karabasan diyosunuz ama biz şeytanilerden bir grup yapıyor onu diyor, hoca da diyor ki hmm yani onlarda cin diyor kadın evet cin diyor dur bak buluyum onu sana seyret tamamen gerçek bu..
www.korkma.net/...ir-cin-ile-yapilan-roportaj.html - +1 yıl
Aynen hacı :)
@mavisyan cahillerle ugrasiyoruz iste yok carpti carpmadi basit bsmadi:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesinlikle cinlerle alakalı bir durum degildir. bu konuda insanlarımız malesef bu konuyu cinlerle bağdaştırıyor... evet ürkütücü ve korkutucu birşey olduğu dogru ama tamamenn bilinç altı ve beynimizin bize oynadıgı bir takım oyunda diyebiliriz sebebi ise beynimizde bir şekilde strese üzüntüye bazı korkulara dayanarak oluşan fiziyolojik degişikliklerdir en baştada söyledigim gibi cinlerle kesinlikle alakası yoktur zaten uyanık oldugunuzda taş çatlasın 10 yda 20 saniye süren birşey cinlerle alakalı olsa emin olun daha farklı durumlar ortaya çıkar sadece uykuda degil günlük yaşamınızdada bazı farklılıklarla karşılaşırdınız o yüzden fazla takmayın cünkü siz bunu taktıkca daha sıklıkla olucaktır...
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUyku felci 'nin bilimsel açıklaması şudur : Uykuya geçiş esnasında , bilinçli işlevlerimizi kumanda eden korteks kapatılır ve uykuda kullanılmaz. Uyurken sadece otonom sinir sistemi yani nefes alma kalp böbrek gibi hayati işlevler devam eder. Uykuya geçiş ya da uyanışa doğru ise tüm korteks kumandaları hemen açılmadığından kişi bilinçli işlevlerini ya hiç kullanamaz ya da çok zorlandığını anlar ve korkuya kapılır. Oysa bunun süresi bir kaç salisedir, korkudan dakikalar gibi gelir.
Cevap sahibi+1 yılDinsel açıklamasına gelince : Bilinçli dönemlerde hafızaya bir çok korku unsuru yerleştirilmiştir , bunlardan en ünlüsü de cin yakıştırmasıdır. Oysa cinler varoldukları halde bizim bulunduğumuz aleme geçmeleri ya da ilişki iletişim kurmaları kesin olarak yasaklanmıştır, onların alemi farklı bizim alemimiz farklıdır. Bilinçaltına itilmiş bu tip korkular, sanı'lara da yol açabilir , bir şey gördüğünü ya da duyduğunu sanır ve bu da korkuyu iyice fitiller.
Cevap sahibi+1 yılSonuç ise , huzursuz ve baştan korku dolu bir uyuma girişimi olup , korteks bilinçaltı tarafından sürekli huzursuz edilir , ve uyku felci HİSSİ defalarca yaşanır çünki tam korteks kapanması olmaz. Bir süre sonra bu bilinç yorgunluğunu da getirir , gündüz uyuklamaları ve sanı'lar başlar ki artık bu OKB ye giriştir. Kişi dini ritüellere sarılır, sarıldıkça korkusu artar , arttıkça daha çok sarılır ve kısır döngü ancak ilaç yardımı ile kırılır ve yardım edilebilir.
+1 yılBende yaşıyordum nerdeyse her gece. bana da öyle uyku felci falan dediler bende öyledir diye düşünmüştüm ama bigün kardeşimle yatıyodum yine geldi zor kurtuldum gidince de dua ettim ben yattım ardından kardeşime geldi. sabaha kadar dua ede ede uyuyamadık. yurtta kalıyodum 2 sene önce arkadaşlarım bile korkup başımda nöbet tutuyolardı dualar okuyolardı bazen korkularından uyuyamıyolardı çoğu kez şahit oldular çünkü. en son Ayetel Kursi koydum yastığıma. yatağıma yatmadan da iyice kontrol ederim kırıntı falan olup olmadığına. inanmayanlar çok ama ben inanan kısımdayım artık. sende korkma bence duanı falan et öyle yat
12 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi :(
- +1 yıl
O daha başka bişey. onun hakkında bişey söyleyemicem canım. ama dediğim gibi karabasan geldiğinde dua edemiyosun içinden bile. o yüzden yatmadan etmen daha iyi olcak özellikle Felak ve Nas suresini oku. yastığına da Ayetel Kursiyi koy sende faydasını görürsün umarım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
"Karabasan" dediğiniz şey "uyku felci" denilen bir rahatsızlıktır arkadaşlar. Farklı kültürlerde gelen yaratıklar da farklılık gösterir. Meksikalılar ufo görür japonlar maskeli bir katil görür avrupalılar kanatlı bir vampir görür araplar çarşamba kadısı görür türkler karabasan görür vs..
Bu rahatsızlık geçicidir. Hayattaki ani değişiklikler veya yoğun stres baskı nedeniyle ortaya çıkabilirler. Kurtulmanın yolu rahatlamaktır. Kendini rahatlatarak kurtulabilirsin. Duayla alakası yoktur ama insanlar dua edince piskolojik olarak rahatlarlar bu nedenle dua nın yararı olur. Yani melekler sizi korudupu için değil, koruduğuna inandıpınız için iyileşirsiniz. Korkma rahatla, karşındaki ruhani bir varlık değil, sadece yanılsama ve bu kısa süreli bir rahatsızlık. Bunun farkında olup rahatlarsan geçecektir.30 Yorumla
+1 yılKardeşim böyle şeylerden korunmak istiyorsan her yatağa girmeden önce bir fatiha, üç ihlâs-ı Şerif, üç felak Suresi ve üç nas Suresi okuyup "huu" diye avuçlarının içine üfle önce yüzüne sonra üst vücuduna sonra dizlerine mesh et, sonra yine "huu" diye avuçlarına üfle önce Sırtını sonra sağ kolunu ve sol kolunu mesh et.
Ayrıca her gün yedi Ayet el kürsi okuyup her birinde önce önüne sonra arkana sonra sağına sonra soluna sonra üstüne sonra altına "huu" diye üfle en sonuncusunu içine çekerek yut.
Bu bana rahmetli hocamın bir tavsiyesi ve Tecrübe ile sabittir.
Allah yar ve yardımcın olsun10 Yorumlakarabasan uyku felci değil rüya gibi birşey yani rüya ama uyandığında gerçek sanıyorsun öyle birşey olamaz insana gelemez nasıl anlatayım bilmem ki mesela ben saçımı jilete vurdum saçımın üstü dikenli idi saç kısa idi diye hava soğuktu yorgan yoktu odamda bende çarşafım altına girdim çarşafın ucunu saçıma taktım öyle uyudum saçıma takıldı diye sıktı beni rüya da şöyle gördüm karabasan gelmiş ama çarşafın altından çıkarsam gidecek ama çıkamıyorum çünkü saçım takıldı yani dış dünya ile ilgisi olabilir kafana takılan birşey olabilir eskiden bana her gün geliyordu birisine anlatınca hergün anlatmayınca 3 günde bir bende kimseye anlatmadım daha gelmedi ama ben bunun rüya olduğunu düşünüyorum gerçekçi rüya ama şunu anlayamadım çok iyi hatırlıyorum gündüz idi sabah babam 9 da gitti 9 u çeyrek gece birşey üstüme kondu 30 saniye sonra zıpladı tekrar kondu taşda olsaydım kemiklerim kırılacaktı sonra gitti anlamadım bu nasıl oldu uyanık olduğumdan eminim
01 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi bu bence uyku felci
- Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKarabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.30 Yorumla Lüsid rüya diye bir şey duydun mu? İnception (Başlangıç) filmini izledin mi? Rüya totemi, rem hali, rüyaları not etme diye bir şey? Detaylı anlatırım ama burada anlatılacak şeyler değil yaşayarak öğrenmen lazım. Rüyada olduğunun farkına varıp rüyayı değiştirme gibi şeyler. Dini boyutu çok daha farklı bu karabasan denilen olay kişiden kişiye bilinç altına göre değişiyor herkes farklı şekillerde farklı boyutlarda görür, karabasan denilen olayda rüyada olduğunun farkına varana kadar ya da dışarıdan bir uyaran gelene kadar kurtulamazsın, gusül abdestli ol uyumadan önce, yatarken sırt üstü yatma peygamber efendimiz sav. önerdiği gibi sağ tarafına yat. Uyumadan önce felak ve nas surelerini oku.
00 Yorumla
+1 yılİşi küçüklükten itibaren cinlerle perilerle ve diğer saçma hurafelerle insanları korkutmanın sonucu.
Arkadaşım yok öyle bir şey. Uyku felci sırasında insanlar halüsinasyon görebilir. Ben de uyku felci yaşadım bir kaç defa ve ben de değişik halüsinasyonlar gördüm. Ama şükürler olsun ki böyle saçmalıklara inanmıyorum.
Sen de lütfen aklını kullan. Eskiden bu tarz rahatsızlıklara ve her psikolojik soruna "cin şeytan" vs. olarak tanı koymuşlar. Ama artık bilim ilerledi ve bütün bunların sebeplerini biliyoruz. Lütfen kendimize gelelim.02 Yorumla- +1 yıl
Hocam evet öyle.
Ama önceden bende çok olurdu ve, kendimin bile düşünemediği tarz da iğrenç rüyalar görürdüm, en sonki rüyamda babam tavandan ters vaziyette asılı duruyordu, gerçekten çok iğrenç rüyalar - +1 yıl
İzleme sen de saçma sapan filmler. :D
Ben komedi izlerim, full eğlenceli rüyalar görürüm. Çok az kabus görürüm. Hatta neredeyse hiç görmem. :D
Yaşadığın durum rem uykusu dediğimiz uyku sırasında gözlerinin ve beyninin düşünme kısmının çalışma durumudur. Bu olay esnâsında beyninin hareket kısmı çalışmadığı için hareket edemezsin. Ve o an beynin düşünce kısmındaki yerleşmiş olan karakterler ortaya çıkar. Bu karakterleri yaratan sensin o esnadada gözün çalıştığı için bunu gerçek sanırsın . :) Korkulacak bir durum değil bu biyolojik durumu iyice öğrenip etraftan duyma laflarla bilinç altını doldurmamalısın. Bir başkasının gördüğünü sende nadir olarak görebilirsin. Bu durumda bilincin o an hangi karakteri yaratırsa o karakter ortaya çıkar.
10 YorumlaSimdi sana sadece sukadarini dicem karabasan dedigimiz olay tamamen ruyada gerceklesen birsey.2 yil boyunca araliksiz her gece bu durumu yasamis biri olarak soyluyorum. Cok degisik bir durum sanki beyniniz size oyun oynuyor gibi. Hareket edemiyorum kipirdayamiyorum yatagimdan yastigima hersey gercek birebir ama mesela duvarda saat goruyordum ama aslinda orda saat yok. Bir sonraki karabasan gordugumde duvarda saat yok hersey birebir ayniydi mesela. Ben ruya oldugunu anladikca hersey daha inandirici olarak karsima cikiyordu bir sureden sonra , artik bir acik bulamiyordum. Artik benim icin normal birsey olmustu hareket edemedikce heeh yine gece olmus uyumusum ve ruyadayim bu aptal karabasan yine geldi, artik umrumda degil hareket etmek icinde ugrasmicam diyor ve uyumaya devam ediyordum.
03 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi
ben bir ara çok kafaya takmıştım, beni de rahatsız ediyorlardı ama korkun onları çeker. düşünmemeye çalış. yatmadan önce 7 tane nas suresi oku, ayetel kürsi falan oku öyle yat. tabi inancın nedir değildir bilemem de. işte dua falan okursan oku, o duanın seni koruyacağına inan korkmadan yat. benim bir sıkıntım kalmadı. bir de odanda ayna varsa uyurken kapa üzerini, küllükte kül bırakma. vs vs
02 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi 8gündür olmuyo tüm duaları ediyorum annemlerle gece lambasıyla yatıyorum ve ben uyurken hiç uyanmazdım bu olaydan beri sürekli uyanıyorum ama ne kmseyi görüyorum ne ses nede bir korku sonra tekrar uyuyorum ayrıca odamda da boy aynası var felek nas fatiha ihlas ayetel kürsi şeytan duaları hepsini okuyorum daha 18 yaşındayım ve korktuğumu nerden anlaabilirler
- +1 yıl
canım korktuğunu hayvanlar bile anlıyor insanların. ki bu varlıklar düşünce okuyabilen varlıklar. bizimle aynı dünyayı paralel şekilde kullanıyorlar. ama bizim gözlerimiz onları görebileceğimiz şekilde yaratılmamış. dediğim gibi hep bizimleler. kötüleri de var iyileri de. eğlence için korkundan dolayı musallat olabilirler, sana aşık olabilirler vs çeşitli yaşanan olaylar var. korkma, duanın seni koruyacağına inan. aynalardan uzak durmaya çalış. bunu tam açıklamayacağım tabi. ama baktın durmuyorlar hala rahatsız hissediyorsun tekrar yaz bana daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım. şimdilik yatağında yiyecek içeçek kırıntısı bırakma. sigara külü olan yerde falan yatma.
kardeş bende benzer olaylar yasıyorum odaya biri geliyo uyurken onunla konusuyorum uyutmuyo beni izliyo ama korkutmuyo öyle bişey benimkide.. hep uykumda odada gördüğüm biriyle konusuyorum ama ne gördüğümü bilmiyorum gölge gibi bişey yani. uykumu alamıyorum stres yapıyorum nasıl kurtulcam bede bilmiyorum
018 Yorumla
Soran+1 yıltekmisi konustugunu hatirliyomusuni ve ne konustugunu hatirliyomysun
Soran+1 yılyanlis yazdim tekmisin odada gece lambasi kullaniyomusun ve ne konustugunu hatirliyomusun
- +1 yıl
ne konustugumu hiç hatırlamıyorum odada kardeşim oldugunda o söylüyor konustugumu. bazende ben konusurken kendime geliyorum ama ne konustugumu hiç bir zaman hatırlamıyorum. gece lambam yok odada küçücük ışık dahi yok netten arastırdım gece lambası kullanın diyolar bende pc yi ayarlıyorum 1 saat sonra kapansın diye öyle yatıyorum bikaç gündür, bu olay tekrarlamadı iyi geldi sanırım
Soran+1 yılGölge gördün yani
Soran+1 yılooooo şaka maka kanka olmuşssunuz :) karabasan o ya hep boğmazlar benmki uyku felciymiş ben gölge falan hiçbişey görmedim sadece felçli gibiydim ne ses duydum ne bşey gordum
- +1 yıl
bu soruyuda ben sormustum www.kizlarsoruyor.com/.../q1917723-uyurken-konusan-izlendigini-dusundugu-icin-uyuyamayan-var-mi
Soran+1 yılinceliyorum şimdi en son nezaman oldu
Soran+1 yıl8gün önce oldu ilk ve tekti zaten annemlerleyim gece lambasıyla yatıyoruz ve benmki uyku felci ya karabasan değll
Soran+1 yılEvet az sürdü bikaç dkka galiba 1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi
Soran+1 yılinşş sizler çok kötü şeyler görmüşssünüz bundan etklendim siz gibi görsem bilemyrm artık
Soran+1 yılinşallah şimdi gerçi anlaşılmaz odayı tam aydınlatıyor lamba ve annemler var
+1 yılseni korkutmak istemem ama defalarca gördüm karabasanı artık kankim oldu hıhahahha :D :D bikeresinde yine ben evde tek kalıyodum gece bianda karşımda belirdi hafif kilolu kısa boylu ve kırmızı gözlü bir yaratık başımda dikiliyodu ben bağarmaya çalışıyorum ama benden gık çıkmıyo çıksada kimse duymazdı nese beni kavrayıp kaldırdığını hissettim sonrasını bilmiyorum noldu falan ama sabah kalktığımda yerde yatıyodum bide burnum kanamıştı o günden sonrada bişe görmedim
04 Yorumla
Soran+1 yılohaa bde burnun kanamış evet kısa boyluymuş tahminen kaç boyunda peki :DD
- +1 yıl
tahminen 1.20 :D :D şaka la en az 1.50 vardı ama ölçmedim tabii :D
- +1 yıl
sana musallat olsunlar ayııı asdfasdfasdgf :D :D
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. kardesim bu hersey olabilr... yatmadan once dua et cook cook bildgin hepsini oku iki kere uc kere... annen ya da ananen biliyorsa okusun seni bir belkide musallat olan vardir... ama sen kafanda buyutyrsn biraz bana oyle. geldi banada cok. geldi karabasan hatta birkere sanki camda golgesini gordum ama dua okuyark yatyrm her gece gercekten farkeder oku rabbine sigin gerisi gelir
16 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi benmki uyku felci yaa başka bişey değil
Soran+1 yıl:DD dikkat et söylenmemesi gereken bişeyi söylemee
Soran+1 yılHiç uyuma sen :DDD
+1 yılBundan yaklasik 10 yil once karsilastim bu gercekle kimi uyku felci kimi karabasan dedi fakat daha sonra anladimki benim yasadigim uyku felci degilmis cin taifesinden olan karabasan izeelikle adet doneminde ve lohusa doneminde kadinlara musallat oldugu gibi erkeklerede bazen musallat olabiliyor en son 2 gece once yasadim bu olayi tekrardan ama artik ilk zamanki gibi korkmuyorum aksine hos grldin diyesim oluyo :)
00 Yorumla
+1 yılEvet arkadaslarinda dedigi gibi uyku felci sana genelde kara bisey olarak gorunur veya farklu sekilerde ama bir varlik değildir aslinda sadece kara bisey olarak gorunur banada arada oluyor dua edip yatman en iyisi ama bu hastalik haline geldiyse psikologa gorunmende fayda var cunku gercekten hastalik haline geldigini duydum
00 YorumlaSağlık konusunda 322 cevap paylaştı. Iletisim kur mesela o anda butun cesaretini topla ve korkmadigini ispatla valada billada daha gelmicek... bu sadece sikintili anlarda kotu enerjinin insani yakaladığı andir kotu enerjiden kastim kotu enerji işte... insanin gormedigi bir tür... suursuz birsey bu karabasan dedikleri olay! Beyin falcine benzer birsey ama bilin altin koruması zatiflamis belki bir filmden belki bir travma gecirdin... konuyu acmali.
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl iletişim kurcam
- +1 yıl
Nasil anlatsam. Hani zaten sana zarar veremiceni bilmelisin cunki bu sadece uykuda olan bisey.
o anda butun gücüne kendini sirkele!
ve allahhhhh diye bagir bak nasil rahat birakcaklar seni.. hani bazilari con filan oldugunu dusunuyor ama ole degil bu bir agirlik çökmesi eski dilde. Sikintili zamanda bu mahlukatlar ugrasirlar. Cunki korkudan beslenirler. Nekadar cok korkarsan okadar cok yasarsin. Unutmaki tek bir insan ruhu kainat a hukum eder... butun gücünle kov onlari... ben neler yaptim neler hatta uyumadan once okadar emindimki geliceklerine geldigi vakit hrmen konusuyordum bana zarar veremessin oyalama beni ve * git zaten hemen uyaniyordum ilk baslarda hemen geri uyuyamiyordum ama sonra cesaretim çoğaldı simdi biliyorlar bişe yaramaz kormaz bu dingil o yuzden yok bisey. Belkide tamamen psikolojik bir olay. Ama ben yasadigimida yazdim sana... rahat ol bunlar birazda beynin oyunlari...
Soran+1 yılben çok korkarım amaaa
Uyku felci dediğimiz olay vücudun tepkisiz ama bilincin yarı açık olma durumu yani gözlerin açık ama rüyadaki objeleri gerçekçi ve odanda varmış gibi görüyorsun durum bu banada oldu gördüğün rüyaya göre değişir o mesela ben o tür Şeyler görmedim Çocukken çok olurdu bağırmak isterdim sesim çıkmazdı hareket edemezdim sadece karşı duvardaki saate bakardım zaman Durmuş sanki hiç ilerlemezdi ağız kaslarım gerginleşirdi bu bazen uyku ortasında bazen uykuya dalarken olurdu
04 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi bu karabasanmı sence aynı şeymi uyku felciyle ben uyku felci dyrm gölge ya da birini görmedim
Soran+1 yılEvet çünkü hiç kalktığımı hatırlamıyorum
- +1 yıl
Benimde anlamadığım nokta şu neden Çocukken hep oluyordu bu zamanlar olmuyor onu anlamıyorum bu bence vücutsal bağışıklık kazanılıyor olabilir bir arkadaş anlatmış uykuda vücuda salgılanan hormon bilinç açıkken salgılanıyor gözler oynuyor sadece o Sırada gözlerin açıksa odanı görüyorsun rüyadaki objelerle karışıyor odanda sanıyorsun onları. Mesela uyuyan insanın gözlerinin harereket hızını incele saniyede rüyasında bir çok olayı yaşayabilir örneğin rüyanda gördüğün uzun bir olayı uyandığında 2-3 dk geçtiğini anlayabilirsin bana oluyordu bazen gece su içmeye kalkardın saate bakardım uyurdum sonra bir çok kabuslar görürdüm olaylar mekanlar sanarsın 1-2 saat geçti bir uyanırdım 1 dk geçmiş Rem uykusunda beyin kaç kat hızlı çalışıyor demekki
Bunu dert etmene gerek yok çünkü karabasan diye birşey yok. Beyin uyku esnasında vücudu felç eder ki rüyada yaptipim iz hareketleri uyurken yapmayalım. Bazen olması gerekenden eeken uyaniriz ve koruma sistemi kaldığı için 2-3 saniye felçli k devam eder yani korkulacak bişi yok :)
35 Yorumla
Soran+1 yılHayırr başka şeyleride var bunların bukdar olsa bişey değil
Soran+1 yılYa arkadaşlar tamam uyku felci var benim yaşadığım uyku felci diğer adıyla karabasandı evet ama tanıdıklarım varr onlar bin beterini gördüler kısa boylu adam olarakmı gören ararsın gölge olarakmı yaşayanlar anlattı bunları bana kabusta değil bunları düşündükçe piskolojim bozuldu işte boğuyolar falan neler neler cinlerden cidden keşke basit olsa uyku felci gibi bazısında hareket ediyosun falan ama o karabasanla mücadele içinde oluyosun aşırı güçlüymüşler herkes benim kadar basit görüp şanslı olmuyo bide dua edince geçende var geçmeyende değişiklik gösteriyo
+1 yılBana 4 ay her gün geldi sabah ezanına kadar oturup ardından uyuyordum artık gelmeden hissediyordum kalp atışlarımı çok iyi hissetmeye basliyordum uyaniyordum o sıralar cinlerle çok ugrastim hep dilimdeydi hep arastirdim hep korktum belki ondandi ama gece uyumadan ağır bir şeyler atistirinca da oluyor
03 Yorumla- +1 yıl
Islami kotuledigin icin sanada musallat olmuslar iste.
aallah boyle carpar adami yavriimm - +1 yıl
Hala carpilmadim yaa ne zaman çarpılacam ben? Yürü git şurdan islami değil islami abartanlari sevmiyorum nefret ediyorum kimse beni yanında cennete goturmeyecek bende kimseyi
- +1 yıl
ayak baş parmağı hareket ettikten sonra geciyor
Of oda bişey mi :/ benimde psikolojim bozuldu bir tanesi 4-5 ayda bir taciz ediyor beni. Kapımı kilitliyorum + sadece içeriden açılıp kapanabilen sürgü kilit var + Penceremde demir parmaklıklar var. Kanlı canlı bir şeyin, hiç bir şekilde içeri girmesi mümkün değil. Ama geliyor işte :/ Birde bazen bir şeyler beni izliyormuş ya da takip ediyormuş gibi hissediyorum ama çok nadir 4-5 ayda bir..
00 YorumlaSağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı. falla uykunun evreleri vardır..
karabsan deinlen sey uykuya dalma hali sırasında uyanma reflexidir.
bu sekilde viduru istedıgınız gibi haekt etirmesiniz bgırmak ıcın agzını ctgınızı dusunursunuz.
ama aslında oyle bisey olmaz hareket edemessiniz.
karabasan diye biey yoktur
uyku felci dir o00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBirşey gördüm diyenlere inanma din yüzünden akılları karışmış karabasanı toplum içinde çok kullanırlar ancak bilim adamları felan duymasın çok fena dalga geçerler :)
Bende uyku felci geçirdim dövme yaptırdım sol tarafıma yatamıyordum o nedenle saat 4e doğru felc geldi 15.20sny sürdü sanırım sonrada geçti gece uyurken kendini kasıyorsan o nedenle oluyordur.
Not:Ateistim hiç dua etmedim hatta aklıma bile gelmedi bir dahada felc geçirmedim :) :)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYatmadan önce ayet el kürsi oku kardesim. Genellikle üstün acik ve sirt üstü uyudun mu geliyorlar. Yatmadan önce ayet el kürsi okumayi kendine alistir. Huzurla uyursun . Korkma sakin. Bendede oluyordu onceden. Ama korkmayacaksin ve ayet el kürsi okuyacaksin herzaman . Yardimci olduysam ne mutlu bana :)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılDua et kardesim hic birsey olmaz benim basimada cok geldi ama hala odada tek kaliyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBen cesaret edemiyorum yatmaya hergün dua da okuyorum Ayetel kürsi felek nas ihlas fatiha sonra şeytan cinlerle ilgili duaları
- +1 yıl
Duani oku icin rahat olsun kardsm
+1 yılVuu banada bir gecede iki kere olmuştu. Kendilerini siyah bir silüet olarak gördüm ama asıl korktuğum ikincisiydi ne fenaydı ya. Işık açık oturdum ben sabah olunca uyudum bir hafta öyle olmadı bir daha.
02 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi
- +1 yıl
Bende ilkinde uykuya dalmamıştım tam olarak üstümde battaniye vardı battaniyenin bir kısmı üzerimden kalktı ucundan biri tutmuş gibi. Benimde çok uykum var annemdir diyorum kendi kendime üstümü ört7yor herhalde dedim. Baktım üstümü kapatmıyor ne oluyor diyip gözümü açtım siyah bir silüet vardı karşımda. Kalkacağım kalkamıyorum konuşuyorum sesim çıkmıyor falan. Bir süre bekledik öyle dualar okumaya başladım. Bir anda sırt üst7 yatağa düşer gibi oldum gitti ikincisinide mesaj at bana 9yle anlatayım burada anlatmayayım
inanmayın şu hurafelere, bana çocukluğumdan beri olur yılda 2-3 kere.. cin min değil o.. bildiğin felç ama geçici uyku felci ve en fazla 5 saniye sürer.. beyin uyanıyor ama beden uyanmıyor gayette normal bir şey.
01 Yorumla
+1 yılöncelikle bir kan tahlili tansiyon şeker dengesizliği var mı ona baktır bunlar temizse kara basan deriz çözümü kolay 5 vakit namaz ve dua ve kendini her tür kötü işten uzak tutarak atlatırsın halende devam ediyorsa buluruz o karabasanı icabına bakarız.
00 YorumlaBeyniniz oyun oynamıyor ve cidden birşeyler görüp yaşıyor rahatsız ediliyorsanız üzgünüm ama bu karabasan değil. karabasan yani uyku felcidir vücut rem uykusundayken yaşanan bir durum olduğundan beyin türlü türlü oyunlar oynar hiçbiri gerçek değildir ve umarım böyledir geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi 8gündür olmuyo 1 kere oldu annemlerle yatıyorum gece lambasıyla dualarda okuyorum
+1 yılkarabasan bilimsel adıyla uyku felci durumunda yaşanılan şeyler kişinin psikolojisine, inançlarına göre şekillenir. mesela ben ateistim yani hiçbir metafiziki şeye inanmıyorum. uyku felci bana da geliyo ara sıra ve hiç korku yapmadan biraz bekliyorum ve geçiyo, hiçbir şey de görmüyorum. anlatabilmişimdir umarım.
00 Yorumla
+1 yılAyet El- Kürsi'yi Okuman lazım Ayetlerin en yüksek makamına sahiptir ismindeki gibi ve evde kuran okunursa eve bereket, huzur ve onlarla kalmayıp eve ALLAH'ın yeryüzü için gönderdiği melekler Melaike'leri evine davet etmiş olursun
MCSE-CSS6-UPCEN-Mühendis00 YorumlaYatamadan iki saat once yemek yemeyi kes... Geceleri tuvalette banyoda cok vakit gecirme.. Abdestsiz duasız uyuma... Sagına yatarak uyu... Evde mutfagi cok temiz tut.. Tencerelerin kapagini acik birakma. Geceleri lavabolara sicak su dokme.. İyi olacaksin hic suphen olmasin
00 Yorumla
+1 yılarkadaşlar açıklamayı yapmış ama temizligede dikkat etmek gereklidir. hem şahsi hemde uyuduğun yerle alakalı. yattığın yerde de abur cubur yeme. ulan şu an ben yatağımda yiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılDiyene bak :D
- +1 yıl
karabasan bana ne gelecek ki başka işimi yok.:=)
+1 yılAnlatılan hiç bişeye inanma canım gerçekten insanlar abartmayı sever. Uyku felci diye araştır internetten gör nasıl bişey olduğunu. Bazı zamanlar halisünasyon görmelerine sebep oluyormuş insanların muhtemelen onlar da görmüşlerdir. Her insan hayatında bir kere uyku felci geçirirmiş bende de çok küçükken olmuştu ama bir daha olmadı sana da olmaz korkma çok stres yapma zaten bir gece uyuyup bişey olmadığını görürsen diğer geceler daha rahat uyursun. Besmele çekip yat :))
06 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi 8gündür olmuyo 1 kere oldu araştırdım ama uyku felcinn diğer adıda karabasan
- +1 yıl
Evet karabasan uyku felci aynı. Anlattığın gibi banada olmuştu birisi uyandırır gibi olmuştu ama kimse yoktu hareket edemiyordum konuşamıyordum falan sonra bende kalktım yataktan yürüdüğümü falan bende hatırlamıyorum mutfağa gitmiştim bende :)) ama o günden sonra da bir daha hiç olmadı yani düşün küçükken olmuştu bana belki ilkokula gidiyordum şimdi 20 yaşındayım :)) çok stres yapma şu yukarda okuduğum saçma sapan yorumlara da inanma yok cinler geliyormuşta musallat oluyormuş kesinlikle inanma yok öyle bişey onlar bize musallat olamazlar dokunamazlar zarar veremezler hiç inanma. Öyle şeyler gördüklerini iddia bile etseler diğer yorumumda da dediğim gibi bazen halisünasyona sebep oluyormuş araştır internetten görüceksin sende zaten. Dediğim gibi besmele çek ayetel kürsi fatiha felak nas oku dua et bişey olmaz Allah'ın izniyle :))
Soran+1 yılİnşallah banada sen gibi ilk ve sondurr
- +1 yıl
İnşallah :)) şu senelerdir oluyor falan diye yorum yapanlar var hatta karabasanın tarifini bile verenler gördüm yorumlarda kusura bakmasınlar yüksek sesle okuyorum yanımdakilere çok gülüyoruz :D hiçbirine inanma gerçekten kafayı yemişler bence :))
Soran+1 yılYani doğru da olabilir herkeste farklı çünkü ama biz ucuz atlatmışız gene gölge bile görmedik :)
- +1 yıl
Rüya görüyorlar bu kadar basit dediğim gibi sanrılara sebep olur. Sanrılar bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına bazen de oda içerisinde hayali şeyler görmelerine sebep olur. Yok öyle şeyler yani gölgeler falan rüya onlar :)) rahat ol ;)
+1 yılKarabasan geldiği zaman hiç bir şekilde hareket edemiyorsun hatta içinden dua edeceksin onu bile okuyamiyorsun sadece düşünebiliyorsun aslında korkulacak birşey yok Allahın verdiği canı onlar alamazlar ama yatmadan önce ayetel kürsiyi oku kesinlikle cenabet uyuma ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılama görüyosun dimi onları en azından gölge olark
- +1 yıl
Hayır tabiki sen o sıra ilk uykunda oluyosun
Uyku bildiğim kadarıyla 3 şekildedir ilki yani yattiginda hafif uyuklarsin ama bir ses olsa telefon calsa vs uyanirsin 2cisi ölüm uykusu yani derin uyku 3. sude öğlen uyursun ya hani ara bir saatte ne uykusuydu o işte derin uykudayken pek gelmrz diye düşünüyorum
karabasan ne siz manyakmısınız tövbe tövbe allaha sığın bari dua oku deli dua oku hiç bişi olmaz annene sığınmakla olmaz dua silah gibidir hergece yatmadan önce bakara süresinin son 3 ayetin oku hiç bişi olmaz hadi tamam
00 Yorumla
+1 yılAyetel kürsi nas felak oku yat sister Allah yardımcın olur merak etme
12 Yorumla
Soran+1 yılİngilizceyide koydun araya brother :D
- +1 yıl
Koyarım ben sister sen dediklerimi yap problem kalmaz emin ol 😃👍
+1 yılwww.uzmantv.com/konu/uyku-felci-karabasan-tedavisi umarım yardımcı olur geçmiş olsun.
00 Yorumlakarabasan diye bir sey yoktur
bu bir halk değişidir
tıpta uyku felci olarak bilinir
uyurken uzun süre aynı pozısyonda uyuma sonucu kan dolaşımının yavaşlamasıyla olur
yorgunluk yataktan kalkama sıkılma gibi seyler görüle bilir.31 Yorumla- +1 yıl
kusura bakma ama karabasanı cin geliyor göğsüne oturuyor falan diye anlatıyorlar ama bu halk arasında yaygın olarak kullanılan bir şey
korkmana gerek yok sadece anlatılanlardan etkilenmiş olursun
zihnin aklın onları görmeni sağlamış olur
zihnin senle oyun oynuyor
bu yaşıma geldim bir kere oldu ondada uyandım 1 saat ayağa kalkamadım
kardeşim geldi anneme abim ölmüş galiba değip ağladı gitti
yani bişey olduğu yok hala sapasağlamım.
+1 yılbana da basmıştı ben kıpkırmızı bir ışık görmüştüm sanırım o 3 harflilerden biriydi nefes alamıyodum cırlayamıyodum en sonunda annneee die bir cırladım ev ayağa kalktı tövbe estafurullah Allah kmseye yaşatmasın ne korkunçtu ya
02 Yorumla- +1 yıl
yatarken fatiha felak nas ayetel kürsi oku ve hiçbişi düşünmeden uyu
Bir mümin sadece ama sadece ALLAH tan korkar.. çünkü ALLAHın izni olmadan hiçbişeyin olamayacağını bilir.. inanan biri için bu konu tamamen iman zayıflığından kaynaklanır..
00 Yorumla
+1 yılArkadaşım da aynı dertten şikayetçi hiç yaşamadım yorum yapamayacağım ama o yıllardır aynı dertten muzdarip alışmış artık. Sen de alışırsın çok takma kafana kakskdkkdldk
00 Yorumla
+1 yılKarabasan diye bişey yoktur uyku felci vardır ve nefes alamassın hareket edemessin sadece gözlerin hareket eder buda stresten ve uykusuzluktan olan bişeydir öyle bişey olsaydı Kuran da yazardı @yaramaz666
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkarabasan gelmesı dıye bısı yok hofff
mıllet asagıya cın felan dıyor bıde
l*n olm bırı bana anlatsın ınsanlaık adına
bu kadar cahıl olmayı nasıl basarıyorsunuz :SDF:G:00 Yorumla
+1 yılTamamen beyinsel bir durumdur, karabasan olayı bilimsel olarak kanıtlanmıştır
Uyku ile uyanıklık arası durumdur, ram uykusu denir buna, belirli yaşlarda olabiliyor, parmağını oynatmaya çalış öyle bir şey olursa, parmağını oynatırsan uyanırsın, korkacak bir şey yok.
Ama sakın karabasan denilen şey olurken gözünü açma, karşında ne göreceğini bilemezsin, sonuçta uykudasın00 YorumlaBeynimiz Sandığımızdan çok karmaşıktır. örneğin çok korktuğun bir zaman askıdaki montu eli bıçaklı bir adama benzetip kaçabilirsin sokaktaki bir çöpü köpek sanabilirsin. uyku felci sırasında oluşan o aşırı hormon salgılama ve korkudan dolayı her algıyı kötüye yorma isteği sadece halüsünasyondur hayaldir. ruhani birşey değildir karabasan olur ve geçer.
00 Yorumlabn genelde kalkmaya çalısıorm yataktan kalktıgımı falan görüyorum ama kalkamıyorum yanı bırı snn kalkmanı engellıyormus gbı herşeyı duyuyorum yarı uyanık gbı ama böle ılgınc bıse ama bn ınsan falan gormedım
00 Yorumla
+1 yılOkul zamani cok goruyodum stresten, uykusuzluktan falan alismistim kormuyodum. golge seklindeydi bulut gibi vs korkmadigim icin psikolojimi bozmamisti. Sende korkma dua et. hayat sartlarindan geliyor, uzuntu, stres falan.
02 Yorumla
Soran+1 yılBana şimdi tek odada karanlık kapı kapalı yatmak öyle uzak geliyorki valla sanki bunca zaman böyle yatmamışım gibi nasıl tek yatıyodum diyorum
+1 yılkarabasan değil o korkma sadece uyku felci geçiriyorsun.. ama dersen yok karabasandı o zaman yatmadan önce felak nas ve ayete'l kürsi oku..
10 YorumlaPek uzun birsey yazmiyacam öyle uyumadan önce besmeleni çek duani et v uyu senin yanina allahın izniyle gelmiyecekleridir inşallah ve de kesinlikle başıma gelmesinide istemem allah kolaylik versin sana
00 Yorumla- Sağlık konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılyatmadan önce nas fatiha ihlas surelerini oku... üstüne de ayatel kürsiyi oku biliyorsan
değil karabasan şeytan bile gelemez yanına:)00 Yorumla Dusundukce gelir boyle bir haber film vb. gordugun zaman bakma nas felak ayetel kursi oku gece yatmadan 3saat once bisey yeme dua et bende boyleydim zamanla bunlari yaparsan gecer
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCin taifesi. Çok basit dua nı edip inanarak yatağa gir hiçbirşey olmaz. Yanlız dua ettikten sonra acaba gelirmi yok şurdamı ayağım açıkta kaldı gibi saçma şeylerle inancını zayıflatma en sessiz an da bile ettiğin dua ile kal ve uyu. Gerisi çok kolay.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle düşünüyorum hep
+1 yılO kadar korkulcak birşey deilki ayetel kursi oku eriyip gidiyor zaten
Sana nasil geliyor ki çok mu korkuyorsun020 Yorumla
Soran+1 yılYa aslında en basit şekliyle geldi hiç görmedim sadece konuşamadım felçli gibiydim ama çok kötüydü yaa çok etkilendim
- +1 yıl
Dua oku felak nas gelemez tamam mi
- +1 yıl
Aynen öyle bacim bak ne güzel farkindasin oku ufke yat hicbir şey yapamazlar
Soran+1 yılÇok korkuyorum ama ben bazılarına dua edincede geliyor ya banada öyle olursa peki gece lambasında geliyomu odayı tam aydınlatırsa
- +1 yıl
:)))
bunlar ilber hocaya sorsa alacakları cevap şöyle olur moruk :)
https://www.youtube.com/watch?v=isVUM3BwVNk - +1 yıl
Gece lambasinada gelir evet ama dua et korkma birşey olmaz
Yad kaç?
Soran+1 yıl18yaşındayım odayı tam aydınlatıp yanımda birileride olsa gelir yanii
- +1 yıl
Yok o zmn gelemez abicim yaninda biri oldumu gelemez korkma sen
Soran+1 yılYokya geliyomuş yanında biri olunca da tanıdıklarımada burdakilerede olmuş
- +1 yıl
Biri oldumu gelemez tek insana gelir
- +1 yıl
Sakin ol şampiyon efendi edepli konuş..
Karabasan diye birsey yoktur bazen uykuda olur ole seyler korkmana gerek yok takarsan ayni durumla karsilasirsin hep
00 YorumlaKarabasan da cin türüdür. Ayetel Kürsi, Fatiha, Felak, Nas ve İhlas surelerini oku yat (Mahmut Haseni nin 99 soruda cinler kitabından alıntıdır.) Allah istemediği müddetçe hiç kimse sana zarar veremez.
00 Yorumlayatağının altına bıçak koy. bunu çok duydum. denemedim batıl da olsa dene bence
01 Yorumla
Soran+1 yılKoyunca noluyo peki
+1 yılkardeşim sen uyku felci yaşıyorsun karabasan değil bu. karabasanı resmen gözlerinle görürsün. allah göstermesin.
06 Yorumla
Soran+1 yıl1hafta önce bugun uyuyodum yan yatarım hep uyandım dümdüz yattım ama içeri gitcektim sonra uyudummu tam hatırlamıyorum kalkmak istedim kalkamadım üzerimde hiçbişey yoktu oysa yorgandan başka resmen felçli gibiydim en ufak kıpırdama yoktu ağzımı açtım bağırcam yok bağıramıyorum içerden annemin sesini duyuyorum neyse en sonda kalktım ama yürüdüğümü hatırlamıyorum koridora kadar kalktığımı falan koridor karanlık salonda televizyon ışığı tek yanıyo ayaktayım ama yuruyemıyorum sankı arkadan biri tutmuş beni yürüyemiyorum el hissetmiyorum ama en sonunda kalktım yerımdenki odamın kapısı kapalı bıraktığım gibi evet doğru olablir ben görmedim inş görmem de
- +1 yıl
inan bana bu uyku felci. nerden mi biliyorsun diye soracak olursan sana anlatacak kadar şu anda inan vaktim yok. google da 5inci 10uncu sayfalarda bu konuyu araştırırsan doğru bilgilere ulaşırsın. tekrar tekrar söylüyorum bu yaşadıkların uyku felci kardeşim. inan bana karabasan öyle yaptıklarını sana yaşattırmaz. zerresini yaşatmaz hatta. öyle ki o sana geldiğinde gözlerini gözlerinden asla ayırmaz ve inan bana bu pek çok insanı deli etmeye yeter de artar bile. ayağa kalkmak şöyle dursun nefesi yarım aldırır sana. inan bu karabasan değil.
Soran+1 yılAbi düşünce bende sen gibi düşündüm evet bencede öyle ama kendimi okadar inandırdımmki karabasan olduğuna 8 gündür çıkamıyorum işin içinden
- +1 yıl
Karabasan a maruz kalanlar onun gözlerini bile hatırlar. Boş ver büyütme kafanda.
Soran+1 yılDımı ya ama nette araştırıncada uyku felcinin diğer adı karabasan cıkıyo
- +1 yıl
karabasan cin familyasındandır.
- Sağlık konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılYatmadan önce Ayet-el Kürsi okumanı tavsiye ederim.. Ya da 2 Felak suresi,2 Nas suresi,2 kere de İhlas suresi okursan, onlarla arana bir duvar örersin..
00 Yorumla
+1 yılEğer sık görüyorsanız nöroloğa görünmekte fayda var. sık görmüyorsanız geçer zamana bırakın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyalnız o karabasan değil cin, ayetel kürsi, nas, felak oku. cenabet gezme, temiz gez, abdestli gez. allaha sığın akıllı ol. uyarı yolluyolar farkında ol diye.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbunlar olan şeyler.
+1 yılKarabasan diye bişey yoktur kesinlikle. buna emin olabilirsin. eski koca karıların batıl uydurmasıdır sadece...
10 Yorumla- Devamını Gör (88)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat