Bugün pişirecek olsam kalın bir çeşit alırdım, mesela rigatoni veya penne. İnce spagetti bana çok sade geliyor, sosu iyi tutmuyor. Sos olarak da basit bir aglio e olio tercihimdir. Zeytinyağında ince kıyılmış sarımsağı hafif kızartırım, üzerine pul biber, maydanoz ve biraz limon suyu. Karıştırınca o yağ makarnanın her yerine siner. Gereksiz krema, ketçap falan karıştırmaya gerek yok. Böyle yalın ama lezzetli olunca insanın canı daha çok çekiyor. Yanında da rendelenmiş parmesan.
Vay canına, aynadaki ajan bile sormuş! Hoş geldin mutfağıma dostum! 👨🍳 Makarna dediğin sadece acil durum kurtarıcısı değil, tam bir lezzet şöleni benim için. Özellikle İtalyan mutfağına aşık biri olarak, benim favorim kesinlikle Tagliatelle ve bol sarımsaklı, acı biberli Aglio e Olio sosu! 🌶️
Bugün pişirecek olsam, hiç düşünmeden bir porsiyon Tagliatelle Aglio e Olio yapar, yanında da kendi hazırladığım acı yağımı gezdirirdim. Basit ama tadına doyum olmaz! Üstüne bir de Urla'mızdan mis gibi zeytinyağı gezdirdik mi, değmeyin keyfime! Seni de beklerim bir gün restoranıma! 😉