En çok sevdiğiniz makarna sosu nedir?
annenizin spesiyali de olur tarifli cevap lütfen :)
annenizin spesiyali de olur tarifli cevap lütfen :)
Çok az fesleğeni domatesle kavur sonra bir çorba kaşığı elma sirkesi at
Sonra varsa parmesan peyniri rendele
Yoksa
Kaşar peynirini dil kuru kuru kaşar peynirini rendele
Sos hazır
Hafif çiğ olacak şekilde pişireceğin
spagettiyi tencere at
O pişe dursun
Ayrı kapta mantarların kabuklarını soy ke elma dilimi doğra
Az yağda kızart
Makarnayı tabağa koy uzerina fesleğenli domatesli sosu dok. Ve parmesan peynirini rendele
Yanına mantar yoksa kuşbaşı dilinmiş tavuk sosis ya da ton balığı ama en güzeli bence mantarlı tavuk ;D
Bunu yeme yanında yat ;D
sos değilde çökelekli makarnayı dene derim :) önce çökeleği yağa koy sonra makarnayı koy üstüne iyice karıştır
bir çeşit makarna www.trendyemektarifleri.com/.../eriste.jpg
bak o zaman ne yap.. al birtane sivri biber küçük küçük doğra ama acı olsun.. önce biberi sonra salçayı yağda kızart üstüne 2 tane domates (artık kaç kişilikse ona göre) doğra.. evde varsa kıymada koyabilirsin veya dana sucuğu küçük küçük küp şeklinde koyabilirsin.. üstüne baharat ekle.. makarnan piştikten sonra ister karıştır ister üstüne döküp ye.. :)
Hımmm yoğurt olsaydı yazardım.:/
Ama domatesli sos yapabilirsin.
3-4 domatesin kabuklarını soy, küçük küçük doğra. Tavaya koy, üstüne tuz, salçalı su ve tüm bi'diş sarımsak koy. Ağır ateşte pişsin. Yoğurda da mayonez koy karıştır. Bunu yaptıktan sonra teşekkürünü bekliyorum. Ciddi ciddi çok iyi oluyor.
Salça tereyağı nane tuz ve suyu karıştırıyorum kaynatıyorum fıkır fıkır ediyor işte :D Güzel oluyor dene bence
Salçanın miktarına göre göz kararı koyuyorum
Cevap
11Cevap
hemen tarif verelim:)
makarnayı al dante yap, diri olsun biraz, hamura kacan makarnanın tadı ölür!
bu makarnayı ıyıce soguksu dan gecır, yayvan bır kaba boşalt ustune sarımsaklı yogurt dok.. bolca nane dok ustunede... sonra bı kasık margarın bı kasık salca karıstır, atesden almadan hemen once pul bıber ekle.. makarnanının ustunde gezdir bu karısımı, basla kosesınden yemeye, bır kasık verırsen bızde dıger tarafdan baslarız:)) muhtesemdır muhtesem, makarna benim işim..
yogurdun ıcıne nane kekık koy.. domateslı harcınıda yap.. karıstır..
ben genelde sarımsaklı domatesli ya da sucuklu salçalı yaparım ama sucukluyu yapınca hafif sulu kalcak makarna o zaman güzel
Pesto hastasıyım, napoletana ve siciliana da severim.
tarifini bilmem de yemesini bilirim neyse akşama hazır olsun :)
tarifi bilmemde domatesli salacalı biberli bişey
pişmiş sğandan sarımsaktan nefret ederim :)) onlar haric olur kıymada az olursa :D
soğan neyse görmesemde olurda sarımsak tadı geliyo sevmiyom :D
evet sarımsak soğan çiğ yerim ama pişmiş soganın görüntüsünden sarısagın tadından iğrenirim ayıklarım içinden :D
anneme anlatamıyorum bende tamam katsın ama içinde görnmesin
Aksama sizdeyiz ozaman
salçalı naneli ve domatesli fesleğenli
soya soslu makarna sosu
sos değilde mayonez vazgeçilmezim:)
salca biber
Tereyağlı sade
Yoğurt kanks
Salcali makarna :D
Biliyoruuum.:D
Tabiki yahu.:):)
Salçalı