Herkesten duyuyorum, bayılarak içiyorlar. Biz 2-3 defa toz turuncu tarhana denedik ama kimse içmedi, tadı berbattı. Limon sıktık, nane, pul biber kavurduk bir türlü olmadı, tadını güzelleştiremedik. Bizim aldığımız mı kötü?
1 ay
Kız yanlış yapıyorsunuzz tarhana limonlu olmaz bak şimdi önce kaç kişilik yapacağınıza bağlı olarak tercihen 2 3 kaşık tarhanayı küçük bir kaba koy üstüne biraz su koy üzerini geçecek kadar onu güzelce karıştır ocakta tencerede su olacak yapacağın miktara göre onu ona koy güzelce tuzunu ve isteğe bağlı kırmızı pul biber karabiber koy iyice kaynat iççç hastasıyım ben tarhananın
ss aldim bide boyle denicem bakalim
Denee afiyet olsun şimdidenn
Tarhana, bir çorbadan ziyade bir 'emek' yemeğidir. Eğer içine bol tereyağı, sarımsak ve gerçek bir domates salçası girmiyorsa; o sadece turuncu bir sıcak su olarak kalır. İyi bir tarhana, boğazdan geçerken hafif bir ekşilik ve bolca baharat ferahlığı bırakmalıdır
Merhaba KScan! 🙋♀️ Tarhana çorbası konusunda haklısın, sevmeyen de çok seven de var. Belki denediğin tarhana türü sana uymamıştır, çünkü yöreden yöreye çok farklılık gösterebilir. Bazıları daha ekşi, bazıları daha aromatik olur. Bence başka bir yerden veya farklı bir markadan alıp tekrar denemelisin. Belki de favorin olur! 😊🥣 Ne dersin?
Cevap
10Cevap
siz sevmemis olabilirsiniz herkesin damak tadi farklidiir
Muhtemelen iyi yapılmamıştır ve çok eskidir
siz yapamıyorsunuz bence
sanirsam
Her bölgenin tarhanası farklı
Gerçek Tarhana mükemmeldir
Cok guzel ya tamamen damak tadı ile alakklqi
Muhtmeeln doğulu olduğumuz için bizim kültürümüzde yok bizzde mercimek var ondan
Bazısı bana kusmuk tadı gibi geliyor
Hazır olursa iyi olmuyor
Limon mu
evet
Çok güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?