İÇİNDEKİLER : 80 gr tereyağı 80 gr un 1 litre su 200 ml krema 500 ml süt 700 gr kahverengi mantar 2 çay kaşığı tuz Bir tutam karabiber 1/2 demet maydanoz HAZIRLIK: Tereyağını geniş bir tencerede ısıtın. Un ekleyin ve meyane açık bir renk alana kadar kısa süre kızartın. Suyu yavaşça ekleyin ve topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırın. Krema ve sütü tencereye dökün, kaynatın ve 5 dakika pişirin. 200gr mantarları dilimler halinde kesin ve bir kenara koyun. Kalan 500 gr mantarları dörde bölün ve tencereye ekleyin. Çorbayı tuz ve karabiberle baharatlayın ve 5 dakika daha pişirin. Çorbayı püre haline getirin. Maydanozu ince ince doğrayın ve mantarlar ile birlikte çorbaya ekleyin. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.
Eskiden hazır çorba yaparken bundan 15 20 sene evvel arada bir alırdık. Sebebi o zamanlar bu kadar internet yok yaygın değil tarif yok kimden alıcan bu yüzden aldırırdım anneme ama babam kokusunu sevmiyor çorbasında i gündür bugündür de denemedim. Ama en kısa sürede yapıcam inşallah aklıma iyiki getirdin iyi oldu bunun önüme çıkması saol tarifi aldım. Ellerine sağlık farklı tariflerini bekliyoruz.
Evet kremalı mantar çorbasını çok severim hem ipeksi dokusu hem de sunduğu derin lezzet katmanlarıyla benim için mutfağın en sevilen ve en asil klasiklerinden biridir. Özellikle sıcak ve tam kıvamında yoğunlaşmış ve yanındaki çıtır çıtır bir sac ekmeği dilimiyle eşleşmiş mantar çorbası sofranın en keyifli ve en gurme anını sunuyor diyebilirim.❤️
Kremalı mantar çorbasını severim. Eğer çorbayı fazla yaptığınızda buzdolabında 3 günlük bir ömrü mevcuttur. Faydalarından bahsetmek gerekirsek yüksek lif oranına sahiptir. Antioksidan özelliği vardır. D vitamini bakımından zengindir. Kan akışını dengeler. Hiç sevmeyen biri bile bu özelliklerden dolayı şifa niyetine içmeli.