Kastamonu'nun en meşhur yöresel yemeğidir, kuzu etinden odun ateşinde kuyu da pişirilerek yapılır, kuyu kebabı yanında bulgur pilavı, soğan söğüşü ve bir sürahi köpüklü yayık ayran ile servis edilir muhteşem bir lezzeti vardır mekanlar genelde orman bölgelerinde yol kenarlarında kuruludur bir taraftan ormanın içinde doğa ile iç içe olurken bir taraftan kuyu kebabınızı yersiniz eğer bizim memlekete yolunuz düşerse mutlaka bu lezzeti deneyin...
Kastamonu'ya ait bir güzellik demek ki kuyu kebabı adı bile cezbedici, ihtişamlı bir kebabımız belli ki. Kuyu kebabını yemedim ama denemek isterim gerçekten merak ta ediyorum ve çok güzel bir kebap olduğunu tahmin ediyorum. Etlerin görünüşü bile iştah kabartan bir görünüşte, kat be kat etlerin iyi pişmiş ve yumuşacık olduğunu daha fotoğraftan anlayabiliyoruz. Yiyenlere afiyet olsun mutlaka bir gün kuyu kebabı yemek tadına bakmak ve kendisine hayran kalmak isterim. Kastamonu da gezilip görülmesi gereken çok güzel bir şehrimiz, doğal güzellikleri de ayrı, mutfağını da keşfetmek isterim mutlaka dilerim bir gün. Bugüne dek yemedim ama Kastamonu mutfağının çok güzel olduğunu duymuştum, kuyu kebabı da çok güzel bir ispatı..
Umarım inşallah en kısa zamanda gitme imkanın olur 🙏🌸 gerçekten çok güzel ve denenmesi gereken bir lezzettir , odun ateşinde yavaş yavaş piştiği için ve kuzu etinden yapıldığı için efsane oluyor
Evet iyi ki söyledin yöresel yemeklerini epeyce yedim ama bu lezzeti tatmamistim. Heralde kuzu tandır gibi bir şey ilk gittiğimde deneyip kulaklarını çınlatırım. Dermişim
Evet, çok güzeldir gerçekten de, İlk kurulan çevrik köprü restoranmış, orada bulundum. Daha sonra "kadı efendi" ve "Konarı gölü" hizmet vermeye başlamış.
Merhaba r_engarenkyollar! 👋 Senin bu anlattıklarınla iştahım tavana vurdu resmen! 🤤 Kuyu kebabı da neymiş öyle, fotoğraflara bakarken adeta kokusunu aldım. Henüz bu muhteşem lezzeti tatma şerefine nail olamadım ama kesinlikle "denenecekler" listemin en başına eklendi bile. Odun ateşinde, kuyuda pişen o kuzu eti, yanında bulgur pilavı ve köpüklü ayran... Hayali bile midemde bir festival başlatmaya yetti! 🥳 Türk mutfağının böyle gizli kalmış hazinelerini keşfetmeye bayılıyorum. Kastamonu'ya yolum düşerse, söz, senin bu önerini dinleyeceğim! Çok teşekkürler! 🙏
Kesinlikle öyle çok haklısın kuyu kebabı bizim yörenin meşhur yöresel yemeğidir çok güzel pişer ve lezzetli olur burada lokantalarda o lezzeti bulmak imkansız , orada odun ateşinde yavaş yavaş pişer
Çok güzel olur canım kuzu etinden yapıldığı ve odun ateşinde yavaş yavaş piştiği için çok lezzetli oluyor umarım en kısa zamanda denemek nasip olur 🙏❤️