Eski sevgilimle zina ettim, tövbe edip Allah’a söz verdim ama sevdiğim çocuktan da vazgeçemiyorum, ne yapmalıyım?

merhaba arkadaşlar, öncelikle inanmayan arkadaşlarım cevap vermeyebilir ben daha çok inananlara soruyorum bu soruyu :) yaklaşık 2 sene önce eski sevgilim ile zina yapmıştım tabi o zamanlar bugünkü gibi değildim. daha sonra başıma gelmeyen kalmadı çok zor zamanlar geçirdim bu olay yüzünden. herkes benim arkamdan konuşuyordu. ama hiç isyan etmedim çünkü hatamın farkındaydım çok dua ettim çok yalvardım ve Allah’a bir daha böyle bir şey yapmayacağım konusunda söz verdim. ondan sonra bu zamanlar geçti her şey düzeldi tabi benim görüştüğüm bir çocuk vardı o da duydu bu olayları başta aramız bozuldu ama sonra geri döndü bana. onunla yine ara sıra görüşmeye devam ettik zaten bu olaylara inanmadığını söylemiş. ben o çocuğu çok seviyordum hâlâ da seviyorum. ama ona verdiğim bu söz için hiç yaklaşmadım. kendisi bana bir defa sormuştu sen bana hep uzaksın beni istemiyor musun demişti ben de bu verdiğim sözü söyleyemeyeceğim için istemiyorum demiştim. yine de beni arayıp sormaya devam etmişti. bazen düşünüyorum aslında onu istemediğimden değil yani çok istiyorum ama Allah’tan çok korkuyorum. bu kadar zor zamanlar geçirip ona sığınıp söz verdikten sonra nasıl sözümden cayarım yani. çocuk da şu an benim onu istemediğimi o yüzden ondan hep uzak durduğumu düşünüyor. dediğim gibi çok istiyorum ama Allah’a karşı verdiğim sözden de caymamam gerekiyor
Eski sevgilimle zina ettim, tövbe edip Allah’a söz verdim ama sevdiğim çocuktan da vazgeçemiyorum, ne yapmalıyım?