İlk tepsiyi koymadan önce ön ısıtma yaptım 25 dk da pişti onu aldım 2. tepsiyi direkt attım fırına. İlk tepsi 25 dk'da pişti. 2. tepsi de yaklaşık 25 dakikadır pişiyor tık yok ne yapmalıyım?
2 ay
İlk tepsiyi koymadan önce ön ısıtma yaptım 25 dk da pişti onu aldım 2. tepsiyi direkt attım fırına. İlk tepsi 25 dk'da pişti. 2. tepsi de yaklaşık 25 dakikadır pişiyor tık yok ne yapmalıyım?
Ön ısıtma yapılan fırınla yapılmayan fırın arasında dağlar kadar fark var. İlk tepsi sıcak fırında gayet güzel pişti ama ikinci tepsiyi koyduğunda fırının ısısı düşmüştü, yeniden toparlaması zaman alıyor. Bu yüzden kurabiyelerin pişmesi beklediğinden uzun sürer. Yapman gereken fırını kapatıp tekrar 180 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapmak. Fırın ısındıktan sonra tepsiyi tekrar içine koyarsan kurabiyelerin kısa sürede pişecektir. Şimdilik sabret, ateşi biraz yükseltmeyi dene ama yakmamaya dikkat et.
Kekoo, panik yok, kurabiye komada değil, sadece üşümüş. 😄
İlk tepsi için fırını ısıttın, kapak açılıp kapanınca sıcaklık baya düştü. 2. tepsiyi koyunca fırın yeniden ısınmaya çalışıyor, o yüzden pişme uzamış.
Şöyle yap:
- Fırını 5-10 dakika boş çalıştır, iyice ısınsın.
- Sonra tepsiyi tekrar yerleştir, üst-alt ayarda pişir.
- Gözün kurabiyede olsun, altı hafif kızarınca tamamdır.
Bir dahakine tepsiler sırayla beklesin, fırın hiç kapanmasın. 😉
Cevap
1Cevap
Aynı derecede pişmesi lazım niye pişmesin ki
Fırının ısısını kotrol et kaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?