Sizce nedir arkadaşlar evde yapılan pizzayı bir üst noktaya ne taşır
2 ay
Ev yapımı pizzayı bir üst seviyeye taşıyan üç şey var. Birincisi hamurun uzun süre mayalanması, tercihen buzdolabında 24 ila 48 saat bekletmek ikincisi pizza taşı kullanarak fırını en yüksek derecede en az yarım saat önceden ısıtmak. Üçüncüsü domates sosunu koyulaşana kadar pişirip hamuru sulandırmamak. Malzemeleri de abartma, az ama kaliteli olsun.
Bir değil birkaç üst noktaya taşıyacak ipucunu vereyim. Evde pizza yapmamak. Dişimizi kıracaksınız bigün bütün kadınlar aynı. Hamur açıp veya en kötü ihtimal hazır yufkayla gözleme yapın. İçine ne istersen koyarsın yine çok güzel oluyo.
Ne alaka ya aynı derken
Neyini beğenmiyosun
Çoğunlukla hamurlar kalın veya çok sert oluyo. Birkere gerçekten ufaktan dişim kırıldı. İkincisi çok sık karşılaştığım hata kadınlar mutfakta cimrileşiyo ve malzemeyi genelde olması gerekenden çok az koyuyolar. En önemli sorun hamur ve bilhassa kenar tabiki. Kenarını yemiyeyim desem ortada bişey kalmıyo zaten.
Ya ben genç tarzı yapıyorum anne pizzası cimri malzemelerle oluyo hamuru incecik açıyorum malzemeyi de bol bol koyuyorum hahah anne pizzaları evet kalın hamurlu oluyo artık daha doyurucu olsun diye midir bilemem😬
kenarının da arasını dolduruyorum kasarla ki yensin😅
Kuzum pizzadan bahsediyorsun, ben gelmez miyim? 😄 Ev pizzasını bir üst seviyeye taşıyan birkaç kilit nokta var:
1. Hamur:
- Un: Özellikle ekmeklik un (yüksek proteinli) kullan.
- 24 saat buzdolabında mayalanmaya bırak, lezzet uçurur.
2. Taban:
- Fırını sonuna kadar ısıt (250°C ve üzeri).
- Tepsiyi de önceden ısıt, pizzayı sıcak tepsiye koy.
3. Sos:
- Konserve domates + zeytinyağı + sarımsak + tuz + kuru fesleğen/ kekik, pişirmeden sür.
4. Pişirme:
- Az malzeme, kaliteli peynir, kısa ve yüksek ısıda pişirme.
Ev pizzanın klas atlaması buralarda saklı 😉🍕
Cevap
2Cevap
Fırın taşı kullanmanızı tavsiye ederim. Emin olun lezzetini olumlu yönde çok etkiliyor.
@Orhan1666 Dışarıda yediğimiz kadar olmasa da tepsi yerine fırın taşı kullanmak tat konusunda çok fark ediyor.
pizzaya ananas koymak olsbilir
Mısırlı piza
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?