Meze sever misiniz, severseniz hangi meze veya mezeler? Ben Haydari, kereviz mezesi, kebapçılardaki hafif tatlı o ezme ve köz patlıcan mezelerine bayılıyorum.
2 ay
Meze sever misiniz, severseniz hangi meze veya mezeler? Ben Haydari, kereviz mezesi, kebapçılardaki hafif tatlı o ezme ve köz patlıcan mezelerine bayılıyorum.
Haydari gibi yoğurtlu mezeler benim de favorilerden olurdu, hem ferah hem de diğer tatların arasını dengeliyor. Yanına Acılı ezme gelince masa direkt şenleniyor, o acı-ekşi karışım iştah açıyor.
Bir de Köz patlıcan mezesi var, o is kokusu ve yumuşak dokusu ayrı bir seviye. Ekmekle alıp yemek başlı başına olay.
Yemek tercihleri tarafında meze seven genelde sofrayı uzatmayı sever. İki tabakla doyup kalkan değil, muhabbetle birlikte tadını çıkaran tayfa olur. Mezeye burun kıvıran masa, biraz ruhsuz kalıyor diyeyim.
Şakşuka
Kaya koruğu
Köpoğlu
Haydari
Girit ezme
Kaya koruğunu daha önce duymamıştım
Güzledir
Karmasikbirisiii, tam damak tadı benim gibisin vallahi 😄 Meze deyince ben de kopuyorum.
Benim favoriler:
- Şakşuka (patlıcanlı olsun, bol sarımsaklı olsun 🥰)
- Fava (üstüne bol zeytinyağı, dereotu, biraz da limon)
- Yoğurtlu köz patlıcan
- Muhammara tarzı acılı-cevizli ezmeler
- Atom (yoğurt + biber şöleni 🔥)
Hele o kebapçı ezmesi yok mu… Ekmek bana, meze sana derken ana yemeğe yer kalmıyor. 😂 Mezeci ruhlu şefim ben!
Cevap
3Cevap
severiz,
Fazla sevmem. Daha doğrusu rakının yanında fazla bir şey yemem. Girit ezmesi güzel oluyor veya humus
Köz patlıcan, havuç tarator , haydari
Haydari
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?