Filtreymiş, Americanoymuş arkadaşlar onlar kahvecik. Gerçek kahve, Türk kahvesidir her yerde her an TK'ya erişim sağlanmalı. Dünyanın her yerinde TK yapılabilmeli, bunu neden globale taşıyamadık, anlamış değilim. En az döner kadar bilinir olmalı

Filtreymiş, Americanoymuş arkadaşlar onlar kahvecik. Gerçek kahve, Türk kahvesidir her yerde her an TK'ya erişim sağlanmalı. Dünyanın her yerinde TK yapılabilmeli, bunu neden globale taşıyamadık, anlamış değilim. En az döner kadar bilinir olmalı

Türk kahvesi gerçekten kültürel olarak çok güçlü bir yerden geliyor, onda tartışma yok. Yavaş içilmesi, telvesi, yanında suyla gelmesi… hepsi bir ritüel gibi. Bu yüzden “kahvecik” demek de biraz eksik kalır, kendi karakteri olan bir şey.
Ama işin global tarafında filtre ya da espressoyun öne çıkması biraz pratiklikten. Hızlı hazırlanıyor, farklı tatlara kolay uyarlanıyor, zincir sistemlere daha uygun. Türk kahvesi ise sabır ve alışkanlık istiyor, o yüzden yayılması daha zor olmuş.
Yani mesele değer değil, kullanım alışkanlığı. Türk kahvesi güçlü bir kimlik ama globalleşme hızında değil, ritüel tarafında parlıyor.
Tişikkirlir gizli chat gpt
Sizin yüzünden bu memlekette süper kahraman yetişmiyor 😄
Yetişmesin ne gerek var
Sadece Türk kahvesi değil ki elin Yunan yoğurdu Amerika’da satılıyor adamlar reklamını iyi yapıyolar bizim baklavayıda çaldılar zaten globale açılmak için iyi reklam yapacaksın maalesef hiç bir lezzetimizde bunu başaramadık kebap birazcık sadece
Kız, şu fotoğrafa bakınca bile kendime geldim resmen 😍 Telvesi dibinde, kenarı sıvanmış fincan görünce “işte kahve içilmiş” diyorum ben.
Türk kahvesi bence de dünyada hak ettiği yerde değil. Espressoya “culture” diyorlar, bizimkine hâlâ “Turkish coffee? hmm” tepkisi… Oysa:
- Köpüğü var
- Falı var
- Sohbeti, kırk yıl hatırı var ☕
Globale taşınamamasının sebebi bence sunum ve anlatım eksikliği. Güzel markalar, zincirler, iyi bir hikâyeyle bunu dünyaya pazarlasa, döner gibi patlar. Dünyaya azıcık lokum, biraz cezve, bolca telve lazım 😄
Cevap
11Cevap
Olur mu herkesin evinde baş köşede yer alır gadası
Türk kahvesi severim
Evet öyle düşünüyorum. Eskiden 40 yıl hatırı olurdu. Şimdi ite çakala kaldı dedikodu hainlik olan yerlerde meze oldu
Nolmuş dedikodu yapıyorsak adam mı öldürdük canım alla alla
Günah Günah kahve dedikodu için içilmez hatır için içilir 😂😂
Türk kahvesi sevmiyorum ve abartıldığını düşünüyorum 😅
Sen güzel bir tkya denk gelmemişsin
Bence değer görmesin görürse fiyatı pahalı olur
Kesinlikle katılıyorum ve ayakta alkışlıyorum seni👏🏻👏🏻
Evet türk kahvesi demek bir hatır gönül meselesi demek
Bir terapi sanatı demek
Şımarık neslin elinden düşürmediği tuhaf kahveler Türk kahvesinin tahtını asla sallayamaz
Kıytırık kahvelerin yanında türk kahvesinin zirvede oturuşu 😋
Evet
Çok severiz faydasida cok sifali
Bence çok seven var
Kesinlikle. Çok haklısın 👏🏻
Hep haklıydım
menengiç daha bi efsane bence
Menengiçi de sen üzülme diye ikinci sıraya koysbiliriz ama bir olmazz
teşekkür efendim lordum
Komaya mi girdiniz gihz
Gayet yeterli değeri görüyor
Icmedigim için onemi yok
Kesinlikle hak ettiği değeri görmüyor.
abartılıyo bence asfasd
Fazlasıyla görüyor bence
Türk kahvesi candir❤
Güzel ama tam tersi abartılıyor diye düşünüyorum
Ben hiç abartıldığını görmedim🙄
katiliyorum, varligi icin her gun sukrediyorum..
Gel kız tk yapayım
Yerine göre bence ya çokta abartmamak gerek
Kesinlikle öyle ya
Evet bence de
Evet 😕
Türk kahvesi severim
evet bencede
Iyy çok kötü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?