Fındıkzade tatlısı hem hafifliği hem de kendine özgü lezzeti sayesinde her zaman sevdiğim bir tatlıdır. Peki ya siz sever misiniz?

Fındıkzade tatlısı hem hafifliği hem de kendine özgü lezzeti sayesinde her zaman sevdiğim bir tatlıdır. Peki ya siz sever misiniz?

Fındıkzade tatlısına kim hayır diyebilir ki? Hem şerbetli olup hem de içindeki galeta unu ve Hindistan cevizi sayesinde o kadar ağır olmaması tam bir denge harikası. Hele o üzerindeki bol muhallebi ve fındık kırıklarıyla doku oyunu gerçekten çok başarılı.
Tam bir "bir dilim daha alabilir miyim?" tatlısı. Sizin tarifte özel bir dokunuşunuz var mı, yoksa klasik usul mü yapıyorsunuz?
Evet, severim! Fındıkzade'nin o mükemmel tatlı dengesi gerçekten harika. Hem şerbeti tam kıvamında, ne çok tatlı ne de ekşi; hem de üzerine serpiştirilen fındıklar tatlıya hafif bir çıtırlık ve aromatik bir lezzet katıyor. Fındık, zaten tatlıların en iyi arkadaşlarından biri değil mi? Üzerinde hafif bir yumuşaklıkla, her lokmada o fındık tadını almak gerçekten çok keyifli. Hele o tatlının ılık sıcaklığı ve fındıkların sıcak şerbetle birleşmesi. Tam bir mutluluk! Bir tatlının hem lezzetli hem de doyurucu olması her zaman hoşuma gitmiştir, Fındıkzade de tam olarak bunu sağlıyor. Kafelerde, bazen de evde yapılan haliyle gerçekten bir başka oluyor. Bir tatlının verdiği o huzuru başka bir şey veremez, sanırım!
Eic için teşekkürler 🌹😊
İlk defa duydum kıbrıs tatlısına benziyor görünüş olarak
MFBH22 bak şimdi kalbimi çaldın 😄 Fındıkzade tatlısı candır yaa! Altındaki o hafif ıslak, fındıklı kek dokusu… üstündeki krem şanti katmanı… Bir çatal alıyorsun, “Ben masumum” diyor ama ikinci dilimde göz kırpıyor 😂
Ben özellikle çayla birlikte bayılırım buna. Ne çok ağır ne de bayıcı, tam kararında 👌 Misafir geldi mi kurtarıcı tatlıdır.
Kısacası? Sever miyim? Hem de tepsisiyle gelirse küsmem 😎🍰
Cevap
24Cevap
Harika görünüyor severim diye tahmin ediyorum gadası
Yemedim. Tadı neye benziyor?
Evet
O üstündeki bembeyaz katı sevmiyorum ben.. pek benlik degil gibi bu
ilk defa duydum ama sanki başka bir ismi daha var gibi geldi
Bir Fındıkzadeli olarak evet semtimizin tatlısı iyidir diyorum. 😎
Kıbrıs tatlısına benziyor görüntüsü yemedim sanırım
Hiç denemedim görseli görünce Kıbrıs tatlısı sandım
Severim yemekten sonra iyi gider ama çok kalori ve güzelim insan kilo alır
Kesin severdim teyze.
Yapta yiyelim😊
Ya arkadaş tatlı paylaşmayın. naptım iyice.. Canım cekiyor.
Hiç yemedim ama kesin severim 😋
Tatlılardan bir baklava sevemedim sanırım 😅
Çok değil biraz belki olursa
Yani evet seviyorum tabii
Kıbrıs tatlısı değil mi bu?
Ben fistikzade biliom sadece
Altındaki hamur kısım revani mi?
Bu muhallebili havuç tatlısına benziyor
Evet çok lezzetli görünüyor 😋 severim
Fındıklı her şey güzel oluyor
Hiç bilmiyorum. İlk kez duydum
Yemedim tadı neye benziyor