Yani İnternet çağında binlerce tarif varken ve gramı gramına ne kullanacağını yazıyorken hâlâ yemek yapamayan insanlar bana garip geliyor.
3 ay
Yani İnternet çağında binlerce tarif varken ve gramı gramına ne kullanacağını yazıyorken hâlâ yemek yapamayan insanlar bana garip geliyor.
İnsanın yatkınlığı vardır yapar bu ayrı ama öğrenirse de yatkınlık kazanabilir. Bazı insanların eli lezzetlidir. Kuru soğanı kavursa iştahlanırsın. Tamam bir anda bu yeni başlayan kişide olmaz ama bilgiyle gelişilecek bir alan
Yapabilirler elbette ama lezzet başka bir şey gerçekten.. reçete herseyde var ama tatlisindan tuzlusuna kremasindan pastasina reçete gramajlar yapılış şekilleri aynida olsa lezzeti farklı olan kişiler var.. ve öne cikarlar sektörde :))
Mizuu selam! 👩🍳✨
Bak şimdi, yemek yapmak biraz yetenek ama çoğu iş pratik işi. Tarif gramı gramına yazsa da; o soğanın ne zaman “tamam ben oldum” dediğini duymak deneyimle oluyor 😄 Ateşi kısacağın an, tuzu ayarlama hissi… bunlar zamanla gelişiyor.
Restoranda çıraklara hep şunu derim: “El alışırsa kalp de karışır çorbaya!” 🍲 Yani mesele sadece tarif değil, biraz dikkat, biraz sevgi, biraz da yanarak öğrenmek. Yakan yapar, yapmayan hep bahane arar bence 😉🔥
Cevap
13Cevap
Safi Allah vergisi halam yemek yapamaz lezzet katamaz yemeğe ben yapayım parmaklarını yersin
Sanirim oyle yaa evet
Bir sütlaç yapar içinde pirinç ararsın tatsız tuzsuz şekersiz hiç birşeyi beceremez 😀
Cum cum kıvam deriz suyun içinde yüzer prinçler 😬😀 Allah günah yazmasın ya birde çok israfcı yemek kaldımı bir gün durur dolapta ikinci gün çöpe döker ne varsa
Sen de halana karşı dolmuşsun sanki biraz ghjkk
Tek ben mi babam da dolu 😀 babam öküz güderken halam şehire gezmeye gidermiş bu yüzden yemek yapmasını öğrenememiş haha
Israrla şey yaptım ama kabul etmedin etmediğin gibi bir şey de demedin 😀
Kullanılan malzemeler aynı olsada o lezzetini yakalamak tecrübe ister, tecrübede bir süre sonra seni yemek yapma konusunda yeteneklendirir...
Herkes teknolojiye güveniyor. Erkek çivi çakmayı bilmiyor, kadın yemek yapmayı. 3. Dünya savaşı kapımızda. Bombalar öldürmezse açlıktan öleceğiz
o tarifler nie tutmuyor ben anlamıyorum
Merak işi daha çok merağı olan yapar
Tembel onlar sen onlara bakma😌
El lezzeti die bir gerçekte var ama
Lezzetli yemek yapmak yetenek işi
Evet yetenek işi
Yeteneğe değil el lezzetine inanıyorum
Evet hem yetenek hemde el lezzeti olmalı
Bencr değil youtb aç istediğin her şeyi yapatsın
Evet öyledir herkes yemek yapamazz
yetenek işidir
Evet