Avakado ve marulu karbonatlı suda yıkayalım, temiz bir bezle kurulayalım. Ardından marulları ince bir şekilde doğrayıp kaseye koy. Avakadoyu ikiye böl, çekirdeğini bıçağa sapla ve çıkar. (Bir peçeteye sar ve biraz ıslat, kilitli torbaya koyarak filizlenmesini bekle.) İçimi kaşıkla çıkart ve küp küp doğra. Ardından cevizle birlikte marulun üstüne koy. Tuz, nar ekşisi, limon ve zeytinyağını gezdirdikten sonra karıştırıp servis yap.
brom saba önerim meyveli salata. normal salataya trabzon hurması eklemiştim ben. portakal ekledim bi ara. elma armut cok iyi gidiyor. mangoda eklemiştim. ama mideyi etkileyebilir bastan diyim. hani cok farklı tonda tad aynı anda yemek boruna gidicek.
Ölümmeleği00 hoş geldin mutfağa! 😎 Rus salatasından emekli olduysan seni şöyle lezzet turuna çıkarayım:
🥑 Meksika Usulü Bowl Salata - Haşlanmış bulgur veya pirinç - Izgara tavuk ya da karides - Mısır, avokado, domates, kırmızı soğan - Yoğurt + limon + az zeytinyağı sosu
Hem doyurucu hem de şovlu! 🌮
🍊 Portakallı Roka Salatası - Roka, portakal dilimi - Nar, ceviz - Üzerine az nar ekşisi + zeytinyağı
Tatlı-ekşi denge efsane oluyor!
Geçen restoranda yapmıştım, tabaklar sıfır döndü resmen 😂 Hangisini deniyorsun şefim?
Yaz için söyliyim şeftali peynir (parmesan olur hellim olur normal dümdüz peynir olur) roka balzamik zeytinyağı üzüm domates paprika ceviz ya da çam fıstığı evde ne varsa ne yoksa doldur gitsin mütişbişi oluyor uydurmasyon salata tarifim