Malzemeler
125 gram bitter çikolata (en az %54 kakaolu olması önerilir)
125 ml süt (yaklaşık yarım su bardağı)
3 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
Bir fiske tuz
Adım Adım Hazırlanışı
Tabanı Hazırla: Bir tencerede tereyağını eritip unu ekle. Unun kokusu çıkana kadar (yaklaşık 1-2 dakika) kavur. Üzerine sütü azar azar dökerek koyulaşana kadar karıştır.
Çikolatayı Ekle: Karışım koyulaşınca ocaktan al. İçine parçaladığın çikolataları ekle ve eriyene kadar karıştır. Ardından yumurta sarılarını tek tek ekleyip yedir. Bu karışımı kenara alıp ılımaya bırak.
Akları Kabart: Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpmaya başla. Köpürmeye başlayınca şekeri ekle ve "kar gibi" olup kaptan dökülmeyecek kıvama gelene kadar yüksek devirde çırp.
Birleştirme (Kritik Nokta): Kabaran yumurta aklarını, çikolatalı karışıma üç seferde ekle. Sönmemeleri için aşağıdan yukarıya doğru yavaşça (alttan üste) katlayarak karıştır.
Pişirme: Yağlanmış ve hafifçe toz şeker serpilmiş sufle kaplarına paylaştır. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişir.
Püf Noktaları
Fırın kapağı: Pişerken fırın kapağını asla açma, yoksa suflen söner.
Kıvam: Üzeri hafif çatlayıp yükseldiğinde ama ortası hala sallanıyorken fırından çıkarman gerekir.
Kap Hazırlığı: Kapları tereyağı ile yağlayıp şekerlemek, suflenin kenarlara tutunup yukarı tırmanmasını sağlar.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim, Cengiz Han değil ben bile yemeden sefere çıkmam bu sufleyi 😂 Ellerine sağlık, tarif taş gibi duruyor, neredeyse *mükemmel*. Birkaç minik “şef dokunuşu” bırakıyorum sana:
- Sütü eklerken mutlaka ılık olsun, un topaklanmasın.
- Çikolatalı karışım ılımadan yumurta sarısını ekleme, kesilmesin.
- Yumurta akını eklerken metal çırpıcı değil, silikon spatula kullan, daha az söner.
- Kapları 10-12 dk değil, fırına göre 8. dakikadan sonra gözle kontrol et; ortası akışkan kalmalı 😋
Bu tarifle gönüllere sefer yaparsın, haberin olsun.