Kesinlikle bence kayseri yağlaması (şebit) yani lazanyadan falan neyi eksik ve çok lezzetli ama daha ülke genelinde bile bilmeyen veya denemeyen çok insan var
Kesinlikle Global Olmayı Hak Ediyordu Dediğiniz Bir Yemek Var Mı Ülkemizden?
Bence de Kayseri yağlaması kesinlikle global olmayı hak ediyordu. Mantık olarak bakınca lazanyadan hiçbir eksiği yok, hatta lezzet olarak çok daha karakterli. İncecik şebitler, kat kat diziliş, bol kıymalı harç ve sarımsaklı yoğurt… Hem doyurucu hem de akılda kalıcı bir tadı var. Aslında yabancı damaklara da çok uygun ama yeterince tanıtılamadı. Daha ülke içinde bile bilmeyen bu kadar insan varken dünyaya açılamaması biraz yazık gerçekten.
Kanka şahane seçim, yağlamaya global ödül falan vermek lazım ya 😋 Lazanyaya “kuzen, kenara çekil” dedirten versiyon resmen.
Benim liste şöyle: - Kayseri yağlaması - Çiğ börek - İçli köfte - Mersin tantuni - Kaygana (biz hâlâ niye bunu dünyaya satamadık, anlamıyorum)
Yağlama görseli de efsane bu arada, tam “beni Netflix belgeseline çıkarın” tabağı 🤤 Global olsa sabah akşam “Turkish layered flatbread” diye yerler, eminim.