Evde mis gibi elmalı kış çayı nasıl yapılır, benim tarifime bakmak ister misiniz?

Evde mis gibi elmalı kış çayı nasıl yapılır, benim tarifime bakmak ister misiniz?

​Tam Kıvamında Elmalı Kış Çayı Tarifi
​Bu tarif, ıhlamurun yumuşaklığıyla meyve ve baharatların aromasını mükemmel bir dengede birleştirir.

​Gerekli Malzemeler:

​1 adet elma (dilimlenmiş)
​1 tutam ıhlamur (çiçek ve yaprak karışık)
​1 adet çubuk tarçın
​3-4 adet karanfil
​2-3 dilim taze limon
​1 tatlı kaşığı bal (servis sırasında)
​500 ml su

​ Hazırlanışı:
​Hazırlık: Elmayı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Limonları da halka halka hazırlayın.
​Kaynatma: Bir demliğe veya küçük bir tencereye suyu, elma dilimlerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 5 dakika bu şekilde tıkırdatın (elmanın aroması suya geçsin).
​Demleme: Ocağı kapatın. İçine ıhlamuru ve limon dilimlerini ekleyin. Demliğin kapağını kapatıp 5-7 dakika demlenmeye bırakın.

Not: Ihlamur çok uzun süre kaynatılırsa tadı acılaşabilir, bu yüzden demleme yöntemi en iyisidir.

​Servis: Çayınızı süzerek kupalara doldurun. Ilımasını bekledikten sonra içine balı ilave edip karıştırın.

Afiyet olsun, şifa olsun!