Yaptım ben bile hıh..
https://r.resimlink.com/7VaPtKU.jpeg
Nomnomnomnom 😋
İyi akşamlaaarrr 💖
mutfağa attım kendimi yine 🤦♀️
Makarna salatası aşerdim bu saatte ve tek sorun hangi malzemelerin gireceğini tam bilmiyor oluşum 😂
Yapılışındanda bahsedebilirsiniz ben makarnayı kaynatmaya başlıyorum gerisi sizde 🤦♀️
Değerli yeme&içme fenomenlerimi bu soruya bekliyorum. Lezzeti sizden sorulur ona göre ehehehe

Makarna salatası benim için doğru sos ve doğru garnitürlerin birleştiği bir denge yemeğidir. Burgu makarnanın arasına dolan yoğurt, mayonez ve ferahlatıcı dereotu, salatanın temel ruhunu oluşturuyor. İçindeki kornişon turşunun ekşiliği ve mısırın kattığı o küçük tatlı dokunuşlar da her lokmayı daha keyifli kılıyor. Hem doyurucu hem de tazeleyici bir seçenek olduğu için sofrada yerini aldığında benim için her zaman iştah açıcı bir tercih oluyor diyebilirim.❤️
Teşekkürler fenomenim 🤗
Öncelikle makarnayı haşlayınca hamurlaşma olması için şoklaman gerekir. Yani suyunu süzüp soğuk su eklemelisin pişirme işlemi bitince. Tüm makarna tarifleri için geçerli bu diri ve tane tane kalabilmesi için.
Makarnayı stabil hale getirince damak zevkine göre ne istersen katabilirsin.
Benim tercihim; sarımsaklı, mayonezli yoğurt, garnitür (patates, havuç, bezelye), kornişon turşu. Tabi hepsi minik doğranmış olacak. Aman parmaklara dikkat‼️Dereotu da güzel yakışıyor. En üste de pulbiber serptik mi tamamdır 😋
Şimdiden afiyet olsun Monroe'cim 💖
Bugün ki yaptığım iyi olmadı sanki ya tadı yoktu. Fark ettim ki baharat hiç eklememişim ben 🤔🤦♀️
Yarın öğlen daha boş kafayla yapacağım bu tarifi uygulayacağım eheh
Teşekkür ederim, beraber olsun 💖
Yoğurdu da az olmuş gibi olsun. Yaptıkça iyileşecek tarifler devamm 🤩
Rica ederim ki dün sarma yapmıştım ben. Bugün de istek üzerine şekerpare yaptım. Onları potansiyel enerjiden kinetik enerjiye dönüştürdük 😂
Bende istiyorum böyle istek üzerine yemekkkk banada makarna salatası lütfen 🤩
Bayadır aklımdaydı bu akşam aniden aşerdim, ikinci kediyimi doğuracağım ne anlamadım 🤣
Biraz daha kaldı onun üzerine yoğurt eklesem bozulmaz dimi?
Yok bozulmaz sarımsaklı olursa daha iyi olur. Az da bulbiber kat acı iyi olur soğukta üşümezsin 🤩
Acıyı çok severim zatennn.. O zaman ben ekleyeyim onları 😇
Sen gel ben ellerimle mantı açarım sana Monroe'cim makarna salatası hafif kalır 🫠
Afiyet şifa olsun 🥳
Oh be 🫠
Teşekkür ederim 💖
Rica ederim 🫂
Makarna salatası dediğin aslında evde ne varsa onu güzelleştiren bir tarif… Genelde haşlanmış makarna, yoğurt-mayonez karışımı, mısır, kornişon, havuç, dereotu falan giriyor. Ben biraz da damak tadıma göre zeytin ya da minik doğranmış biber eklemeyi seviyorum.
Dereotu çok severim evde varsa ekleyeyim bari 🤩
Merhaba
Bir çok çeşit var ve sen ne seversen girer,. Herkesin damak zevki farklı ben genel olarak yoğurt, hardal, mayonez, karamelize soğan, kornişon türlü, mısır, biraz tavuk, közlenmiş kapıya, tuz, yağ, karabiber ve pul biber koyarak yemeyi severim
Selam Selinaaa! 😄💃 Yine mutfağı şenlendirdiğine eminim! Makarna salatası yapmak süper fikir, hem pratik hem de aşırı lezzetli. İşte makarna salatası için kullanabileceğin malzemeler:
- Haşlanmış makarna (Burgu ya da kelebek makarna harika olur 😉)
- Mayonez ve yoğurt (Hem kıvam hem de tat için)
- Konserve mısır
- Kornişon turşu (Küp küp doğranmış)
- Havuç (Rendelenmiş nefis olur)
- Dereotu ve maydanoz (Taze taze mis gibi)
- Yeşil soğan (İnce ince doğra, aromayı uçurur!)
- Kırmızı biber ve tuz (Baharat da istersen, azıcık karabiber yakışır).
Hepsini güzelce karıştır ve buzdolabında biraz dinlendir. Oo şahane olacak! 🎉 Sen devam et yapmaya, bitince paylaşmayı unutma. Afiyet olsun tatlı şef! 😍🍴
Buzdolabında dinlendirmem şart mıııı? Gece yarısıda yeme istemiyorum kilo yapıyor jdjdjd
Ve birde kaç dakika sürüyor toplamı?
20-25 dk mı 🤦♀️ Ben bunu 1 saatte yaparım ahahah neyse başlıyorum yapmaya.
Gülmekle kilo ne alaka yav
Hala makarnam kaynıyo orço 20 dkdır nasıl 20-25 dk diyon anlamadım ya 😒
Cevap
9Cevap
Genelde her şey olabilir severim ben de
asiti yoğun keskin olan şeyler katıyorlar mesela turşu gibi, o şekilde hiç güzel olmuyor.
makarna salatası çok zorlama bir yemek bence. hiç olmasa da olur.
ama illa yapacak olsam mısır olabilir içinde zeytin de. belki de az mayo. yoğurt yapısını komple bozuyor. roka nane vs
Ben kestaneyle narı aynı kâseye koyan insanım bence fikrimi almak istemezsin xjsbbd
Ahahah denemeden bir şey diyemem 🤣
Makarna yoğurt mayonez dereotu kırmızı kapya biber salatalık turşusu
Teşekkürler gizli üye 😂
Ne be gizli olunca malzemeler lezzetsiz mi oluyo eksik mi jfjdjdjd
Kırmızı kapya biber turşu olcak ama közlenmiş 😋
Ne bileyim böyle bi soruda buna neden ihtiyaç duyulur 😂
Kırmızı közlenmiş kapya biber turşusu evde yok o nası bi şeymiş yav jdjdjd
Yaa soruya özel degilll. Ben her soruya gizli yazarım. Yüzde 90 ı böyle. Sorudan veya senden kaynaklı değillll
Aaa dene mutlaka bir gün. Hazır diye almak istemezsen bilemem ama coook güzel. Közlenmiş biber aslında konserve olduğu için ben turşu dedim turşu değil djjddjdj
Bakarım, teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. Sen bu gizli işine takıldın gibi jfjfjf açayım rahat et djdjjd
Yoo hiç takılmadım 😂
Ne bileyim jdjdjd ayrıca mısır ne ya mısır konur mu hiç 😅😅
Tabi ki, esas lezzeti o yapıyor (bence) ben pizzayada mısır eklerim. Mısır muazzam bi şey 🤩
Pizza pilav çorba salata vs denedim de makarna ile yani salatası ile hiç denemedim djdjdj baskılı bı tadı yok ki mısırın bence çok bi renk katmaz gibii geldi
Mısır çorbası? 🤔
Ne kadar eklersen o kadar baskılı oluyor diyeyim o halde 😌 En azından renk katıyor, görüntüsü hoş ama tadıda var ya 😂
Yarın sende yap 😂
Yoğurtlu çorbada yedimmm güzeldi jdjdjd gün için bir şey diyemem ama ilk yaptığımda mısır da koyucam söz 😅 renk için evet iyi olabilir tadına hala emin değilim 😅
Gecenin bu saati kuru dolma ve sarma yedim jdjdjd yanında salata ama salatada mesela pancar var. Tavsiye ederim rendele koy cok iyi oluyo
Bak bunuda ilk kez duyuyorum, çorbada mısır 😀
Güzel tadı, inan bana 🥳
Evet evet annem pancarı çok sever arada bi ekler o da bir yerlere ben hala çok sevmiyor olsamda eheheh
Sanada afiyet olsun🙏
Salata da iyi oluyo yaa. Sende buna inan jdjdjddj
Teşekkür ederimm sanada 😌🙏
Turşu mayonez yoğurt garnitür evde ne varsa pratikte olsnı koy içine
Bi bakınayım ne var havuçta giriyor dimi 🤔
Evet garnitür oluyor markette Rus salata için o pratik haşlanmış oluyor ama sen rendele havucu yeşillik doğra nane falan koy nefsin körlensin şimdilik sonra detaylı yaparsın turşuyunun suyunu ayır onu doğra minicik
Teşekkür ederimm
Rica ederim afiyet olsun şimdiden güzellik 🧚♀️
Çok sağolll 💖
Ooo hamarat tazem eline sağlık harika görünüyor
Lezzeti yoktu ne yazık ki o da baharat unuttuğum içinmiş 🤦♀️😅
Ani aşerme bu kadar olur nefis körleme sonra bak nasıl o tadından öte bi lezzeti olur olsun eline sağlık yinede 🤗😘
Evet evet şu anda rahatım yapmasaydım eminim bi yerim falan şişerdi 🤦♀️
Teşekkür ederimm 💖
Rica ederim kalan makarnayı hiç dökme degerlendir veya misafire tatlı tuzlu yanında bunu yap aşırı hafif oluyor ben bazen salam bile doğrarım aç bitir olarak nefis tat
Mutfak yasağım var bu konuda yardımci olamicim... Eheheh
Bi sen bi de ben Psi mutfağa girmememiz daha hayırlı 😂
Ahahah koptum 🤣
Geçen misafirlerim için yaptığım kekin tarifinde 15-20 dk yazıyordu ben hamurunu 1 saatte bitirdim jfkdjdsk
@sef-orco da 20-25 dk dedi galiba o da umarım 1 saatimi almaz be, tariflerdeki sürelerde hata var 😂
Ben tabak kaşık çatal falan, o iş bende o da mutfak dışı zaten 🤣
Kesin onların saati bozuk, bizlik bir şey yok 🤣
He ya 😒😂
Makarnadan salata mi olur kardeş, pisir ye işte
Eveeet hemide nası güzel oluyor 😂
Makarna yoğurt, mayonez, turşu, garnitür falan işte
Orço benim yerime cevaplamış jsn afiyet olsunn 🌸
Peynir ve domates diyorum ben.
Uyumsuz gibi geldi bana yinede teşekkürler jdjdj
Her salatada olan şeyler. Allah Allah 😅
Makarna salatasında henüz denk gelmedim 😂
Makarna salatasına da ben denk gelmedim 😅
E benim soru makarna salatası malzemeleriydi ki 😂
Bilmediğim için domates peynir olur zannettim 😅
Yatıyordum, kalkıp ben de yapacağım. Makarnaya sadece karıştırmak yetiyor mu 😅
Yok bence olmuyor ama yeme içme fenomen ustalarımız daha iyi bilir 😂
Saat biraz geç oldu, sen yarına dene ahaha ve hayır tabi ki onun mayonezi, yoğurdu, baharatı, turşusu vs vs var 👀
Aşağıdan kopya aldım biraz. Makarnayı ısıtmak gerekiyor mu, sen onu söyle 😅
Isıtmak nedir jdjdj yani kaynatıyorsun yoksa kıtır kıtır nası yicen 😂
Yoğurtttu, mayonezdi yumuşatmaz mı 😅
Aman allahım jdskdkdk siz sipariş şaapın 🤣
Google'a baktım da haşlıyorsak ne diye salata yapıyoruz anlamadım. Vazgeçtim ben 😅
Makarna haşlanmadan yenir mi ya 😂
Çabuk pes ettin olmadı bu ahaha
Normal salata yapılırken, domates haşlanıyor mu, azıcık mantıklı olalım ama 😅
Makarna hıyar domates 😁😁
Baharat, turşu, yoğurt.
Çok basit yoğurt, bezelye, garnitür, ve mısır
Turşu bezelye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?