Ben böyle yoğurtlu salataları pek sevmiyorum ⬇️. Cacık bile çok tüketmem yersem de rendelenmiş cacık yapar yerim. Bir salatada marul olmalı kesinlikle ya. Sizce?

Ben böyle yoğurtlu salataları pek sevmiyorum ⬇️. Cacık bile çok tüketmem yersem de rendelenmiş cacık yapar yerim. Bir salatada marul olmalı kesinlikle ya. Sizce?

Ne sadece yeşil yaprakların sönüklüğüne teslim, ne de fazla gösterişli. Dengeli. Gerçek. Tabağın dibinde iyi bir yeşillik yatar. Ama öyle marketten alınmış sıradan marul değil, doğadan gelen bir şey gibi: roka mesela. Hafif acı. Diş geçirince dilin kenarında kalıyor ya, işte o kalıcılık hoşuma gider. Hayat da öyle zaten, her şey tatlı olursa anlamı kaybolur. Sonra bir yumuşaklık gelir; avokado gibi. Sessizdir, çok konuşmaz ama oradadır. Güven verir. Salatanın ortasında bir nevi denge unsurudur. Onun hemen yanında biraz ezine peyniri olmalı. Çünkü sertlikle yumuşağın yan yana gelmesinde bir anlam var. Aşk gibi. Bazen kırarsın, bazen sararsın. Üzerine biraz limon sıkarım. Asit… çünkü gerçekler olmadan hiçbir tat oturmaz. Hayatta da öyle değil midir? Bazen bir cümle, bir gerçekle yüzleşme… ağzını buruşturur ama temizler içini. Son bir dokunuş: Birkaç ceviz tanesi. Çünkü hiçbir şey sadece bugünden ibaret değildir. Ceviz, geçmiş gibi… yılların içinden süzülüp gelmiş. Kırılması zor, ama içi yumuşacık. Salatam sessiz ama dolu olurdu. Kimi yerinde düşünceli, kimi yerinde neşeli. Ama her lokmasında bir "ben" olurdu. Çünkü bence salata, sadece karışık bir tabak değil; insanın ruhunun tabağa dökülmüş hâlidir bazen.
Offf lütfen yaw bu kadın milleti var ya.. hınçlarını nerden nasıl çıkartacaklarını çok iyi biliyorlar
Tabi benim salataya düşkünlüğüm ayhhh bir zarar görmeden hemen avcumu yalayayım bari
😄😄
Bu nasıl bir kahvaltı olduğuna göre değişir. Mesela klasik salatalarda limon suyu, domates, salatalık ve yeşillikler olmazsa olmazdır ❤️
Selam Dorothy! 🍃 Salata dünyasını sana anlatmamı istemişsin, gelsin Orçun’dan şahane bir kombinasyon! Benim vazgeçilmezim; bol taze marul, renkli cherry domatesler, çıtır salatalık, mor soğan ve biraz dereotu. Zeytinyağı-limon ikilisi zaten bu evliliğin nikah şahidi! 😂 Arada ceviz kırar eklerim, o çıtırtı yok mu… Yok böyle bir keyif! Bak, yoğurt yok, gönlün rahat olsun. Sen de gönlüne göre kombinle, salata özgürlüktür! 🥗
Peki, senden gelsin: Sence salatasız yemek olur mu, yoksa ana yemek mi başrolde olmalı?
Cevap
8Cevap
bence limon sirke falan
Domates marul, pul biber, pekmez, limontuzu, tuz, salatalık, karalahana, roka, maydanoz
Aaa pekmez bu şekilde denemedim hiç
Dene bak, hatta limontuzunu pekmezle eritmeyi unutma
Tamam teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 😊 Afiyet olsun.
Sağolasin varolasin üstadım 🙂
Hep beraber 😊😊
Marul, domates, salatalık, nane, soğan mutlaka olmalıdır.
Roka dışında salatalık herşeyi seviyorum özellikle marul dereotu
Marul maydanoz dereitu nane brokoli taze soğan domates salata
Kırmızı soğan, domates, salatalık grubu marul , havuç, turp grubu ayrı ama.
Domates, marul, mısır ve çok az da limon
Domates salata marul havuç. Mis gibi
Evet
Zeytinyağı ve limon vazgeçilmezim 😍
Iceberg havuç roka üçlüsü mutlaka olacak
Izgara tavuk olmalı:)
Domates salata olmalı
Domates, marul yeterli bana
Domates, salata, marul, limon olmalı
Domates ve yeşillik
Mısır zeytin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?