Siz de belli bir yaştan sonra Büyükannenizin yemeklerini yapmaya başladınız mı?

Uzun yıllardir İstanbul'da Nişantasinda yaşıyorum. Dünya mutfağindan, Karadeniz mutfağina, Ege mutfağina, Güneydoğu Anadolu mutfağina kadar deneyimledim. Ama şunu farkettim. Belli bir yaştan sonra atalarının yemeklerini yapmaya başlıyorsun. Benim atalarım yani dedelerim büyükannelerim Erzurum , Kars, Ağrı taraflarindan gelmişler. Ben çok küçücükken evde o yörenin yemekleri pişerdi ama bana öğreten olmamiştı.

Şimdilerde büyükannemin yemeklerini internette araştirip tarifini bulup kendi kendime yapiyorum. Yöresel şarküteri ürünlerini oralardan internetten sipariş verip aliyorum. Ben galiba özüme dönüyorum. Ege mutfağinin havalı ve sağlıklı yemeklerinden Portakallı Enginar dolması ya da Zeytinyağlı Kuşkonmaz yerine büyükannemin Lahana sarmasını, Keşkek ve Çiriş otu yemeği , Hıngel, Haşıl ve İçli Ketesini yaparak atalarıma selam çakıyorum. Çayın yanina da Pestil koyuyorum. Kahvaltıya göğermiş (yeşillenmiş) çeçil peyniri, erzurum tulum peyniri ve manda tereyağı. Ben buyum arkadaş! Benim kökenim bu!

Artık köklerime dönüyorum. Sizde durumlar nasıl?

Siz de belli bir yaştan sonra Büyükannenizin yemeklerini yapmaya başladınız mı?