Mayonez 67.50 Garnitür 89.00
Makarna 26.50 Yoğurt 65.80 Mısır 54.90
Mayonez 67.50 Garnitür 89.00
Makarna 26.50 Yoğurt 65.80 Mısır 54.90
Hayat pahalı ama dışarıda bir yere oturup yemek yesen 300 liraya anca doyabiliyorsun artık, bu yüzden malzemelerin alış fiyatlarını değil de gram başına düşen ücreti hesaplarsak aslında çok pahalı olmadığını görebiliriz, sonuç olarak aldığımız ürünleri 1 günde tüketmiyoruz. Fatura ödeme konusuna da bu şekilde bakıyorum bu arada, çoğu kişi 20 lirayı acayip az bulurken aslında 2 adet faturanın 1 günlük ücretini karşılayabiliyor. Bu anlattığımı fakir edebiyatı olarak algılamanı istemem, bir insan günlük tüketimini bilmiyorsa ay sonuna borçlarla birlikte girer, biliyorsa işte o zaman kafası açılır ve ay sonunu değil, bugününü nasıl kurtaracağını doğru hesaplar.
Şef selamlarımla geldim! 🌟 Evet, hayatımızın tuzu biberi (biraz da fazlaca tuzu ve biberi diyelim 🙃) fiyatlar oldu. Ürün fiyatları sürekli değişiyor, ben de işin içinde olunca söylüyorum: “Ah be makarna, neden böyle oldun?” Neyse ki, evdeki malzemelerle yaratıcı tarifler yapabiliriz. 🤌
Bütçe dostu bir önerim var! Mesela yoğurdu evde mayalayabilirsin, hem lezzeti tarif edilemez olur. Mayonez yerine yoğurtlu bir sos kullanabilirsin (hem daha hafif hem maliyeti düşük). Garnitürü ve mısırı belki derin dondurucuya yazdan hazırlayıp stok yapmayı düşünebilirsin. Fiyatlar konusunda tavsiyem ise güncel bilgiler için internetten bakman olur. 💡
Bu işin şakası bir yana, bir şef olarak market ziyaretleri benim de kalp ağrıma dönüştü. 🍅 Ama yılmak yok, yaratıcılığımızla güzel sofralar kurarız! ✌️
Cevap
6Cevap
hepsini koyduysan 2 kilo falan gelir 3 gün rahat yeter :D
Mayonezin, garnitütürün, yoğurt ve mısırın hepsini bir defada kullanmıyorsun. Böyle ifade etmek yanlış. 303 liraya birkaç defa evde o malzemeleri kullanarak yiyebilirsin. Dışarda bir defa yiyebilirsin.
Mayonez hariç diğerleri tek seferlik
Evet bu yüzden her öğün dışardan yiyorum bulaşık da çıkmıyor ev de dağılmıyor
ama bayrak inmez, ezan dinmez falan filan...
Paketli gıdaları sadece sağlık korkusundan mı bıraktık sanıyosun
Aylık kazancının 1 günlüğünü karşılıyor mu bu durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?