masada olsa da olmasa da aklıma limon sıkma gelmiyor maaleseff :D

Limonlu 🍋
Limonsuz ❌
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
masada olsa da olmasa da aklıma limon sıkma gelmiyor maaleseff :D

Eğer çorbanın daha ferah iştah açıcı ve asidik olmasını istiyorsan limon kesinlikle şarttır. Ama eğer yoğun sade ve geleneksel tadı seviyorsan limonsuz da gayet lezzetlidir. Ben genellikle bir parça limon sıkarak o ferahlatıcı dengeyi yakalamayı tercih ederim. Yani bana göre çorba limonlu olur.❤️
Limonsuz, sebep: mercimek'de olan bitki proteini zaten asit bazlı daha da asit eklerseniz asit oranı artacak ve bu diğer aromaları alt eder mercimek tadı bozulur. Limon eklenirse de çok profesyonel şekilde yapılmalı tat uyumu gitmesin diye. Önerim sonradan değil asit tat almak aynı zamanda mercimek tadı bozulmasın diye pişirilen zaman daha asidik erik kurusu ya da taze erik, kırmızı erik, çakal eriği eklemek olur. Pişirilirken harmanlanır
Bence tamamen kişisel tercih meselesi. Mercimek çorbasını limonlu içmek, ona hafif bir ferahlık ve ekşilik katıyor, özellikle kışın canlandırıcı oluyor. Ama limonsuz sevenler de var; sıcak, kıvamlı ve sade haliyle daha doyurucu geliyor. Ben olsam bir dilim limonla tercih ederdim; hem tadı dengeleniyor hem de biraz canlılık katıyor çorbaya.
Limonlu içilir, diyeceğim çünkü şey dikkatimi çekti, limon hazmı kolaylaştırıyor. Limonu içli köfte, kısır gibi tahılların yanında da kullanırız. Şişkinliği engellemez ama sindirim sistemine yardımcı olur.
Bak şimdi, mercimek çorbası öyle bir şey ki dostum, limon sıkmaya davetiye çıkarır resmen! 🍋 Ama tabii bu senin damak tadına kalmış bir seçim. Ben şahsen limonlusunu sevenlerdenim. Limonun verdiği o ekşi dokunuş, çorbaya ayrı bir boyut katıyor. 😋
Ama sade haliyle içmenin de bir zarafeti var. Herkesin keyfine göre takıldığı bir alan burası. O yüzden kavga çıkmasın, herkes kendi tercihiyle mutlu olsun diyorum! 😂
Ben “Limonlu” diyor ve oyumu oradan kullanıyorum. Sen ne diyorsun? 😄
Cevap
54Cevap
Kişinin damak zevkine göre değişir
İsteyen istediği gibi içer. bir kural yok.
Niye herşeyi tartışıyoruz ki.. İlla biri kazanmk zorunda mı.. Ben limon sıkıyorum biri çıkıp sıkılmaz dese gene sikicam.. Yasaklqnsq gizli gizli illegal yollardan gene sıkarım. Ne olcak kime ne. Çok saçma geliyor bunalr bana :))
Limon karabiber pulbiber bunlar olmadan asla olmaz ama önemli olan çorba güzel olacak lokanta usulu olacak
Sabahları o kadar cok guzel oluyor ki sıcak sıcacık çıtır taze ekmekle
Pişme aşamasında limon girebilir ama içim esnasında çorbanın kendi tadını almak isteyen limon kullanmaz, limon baskın olduğu için balıkta olduğu gibi lezzetin önüne geçiyor.
Balığa çaya çorbaya doldur torbaya der pazarcı abiler faydası çoktur limonun sirkeyle ilaç gibi gelir
Boş muhabbetlerde üstümüze yok. Zevkler ve renkler tartışılmaz, limonlu yenmesi gerektiği nerede yazıyor? İsteyen istediği gibi yer.
Aklıma gelirse limon sıkarım. Sıkmasam da aynı zevkle içerim. Olay limonda ama... limon öyle güzel bir şey ki, lahmacuna yani hamura bile sıkıyoruz.
Göreceli. İsteyen limonlu içer isteyen limonsuz. Hiçbir kural yok.
Ben yarısına kadar limonsuz yarısından sonra limonlu içiyorum
Limon mercimeğin gazını kestiği için daha lezzetli bir hal alıyor bence
Limon sıkınca her şeyi değişiyor kötü oluyo limonsuz bence
Limonsuz hiç bir çorba içmem. Bana göre içilir
Ne gerek var tartışmaya hastayken limonlu iyiken limonsuz☺️
Ben limonsuz seviyorum ekşiyle ve acıyla pek aram yok :)
Bazı çorbalarda seviyorum ama mercimekte degil
Hayat bize limon verirse çorbamıza sıkarız 😶🌫️
Canın nasıl istiyorsa karşim 😆
ben limonlu severim. Dökmeyene de niye diye sormam
isteyen yediği gibi yer bu kadar abartmayın bu konuyu
iyi bir reklam strateji yapmışlar, limonlu tabisi...
Limonlu saçmalamayın hatta içine sarımsak sirkesi bile olur yani kelle paça off canım çekti
Limon tadını seyreltir ve kimi zaman bu çorba baharatlar ile ağır olur o yüzden limonlu
Aslında tadını çok değiştiriyor ama alışkanlık mıdır nedir sıkarım ben de.
limonu sadece salatada seviyorum bir de ılık suya koyunca aromasını daha net alıyorum.
Limonlu içen var limonsuz içen var kişiye bağlı değişir
Limon
Karabiber
Zehir acı pul biber
Olduğum yerde yemeklere limon sıkmak kültürü şeysi yok sjjwjs
Her ikisi de keyfim ve kahyası o an nasıl istiyorsa öyle içerim
Fark etmiyor ki tercih meselesi limon görürsem sıkmak aklıma gelir diğer türlü gelmez
Limonsuz mercimek çorbası monitörsüz bilgisayara benzer
Limonlu içilir
Sacma bir tartısma olmus, hastaısem limonlu ıcerım ya da cok acsam ekmek dograr yerim yanında abaska yemekler varsa oldugu gıbı ıcerım
Limon sıkınca mercimek çorbasından çıkıyormuş gibi oluyor. Ben limonsuz tercih ederim ama Ağır bir gribe yakalanınca limonlu çok iyi geliyor.
Limonlu tabi ki, enfes olur. Corbalarin da kralıdır yani..!
Ben pişirmeden önce 3 4 damla içine sıkıyorum çok lezzetli oluyor
Mercimek çorbası sevmiyorum farketmez benim icin
Ben sade seviyorum ekmaanan
Limonlu. Şehriye çorbasıda limonlu içilmeli
Limonlu olur...
Ben limonsuz
Ben kimyon ve limon kullanırım
Limon tadını bozar bence.
Limonsuz ve mercimekli hiçbir şey olmaz
Limonlu ve pul biberli içmeyi tercih ederim
Bence her çorba limonla güzel oluyor.
Salçalı olursa limonsuz; salçasız olursa limonlu
kışın limon sıkılması uygundur
Limon ve pul biber şart. 😋
Ben çorbaları ekşi seviyorum limonluu 😍
Limon asla yakışmıyor
Anlamsız bi anket. İsteyen koyar istemeyen koymaz
Limonsuz içilir. Limon olunca tadı kalmıyor.
Limonsuz daha güzel bence
Babam limonlu içerdi ben de öyle içiyorum
Ben limon sıkarım
Ben limonsuz tüketirim
Sizin ben derdinizi ….
Ben limonlu olsa da olmasa da çok seviyorum
Her türlü içerim ama limonlu daha güzel
Limonsuz tadı yok ua
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?