Dünya bir ev olsaydı mutfağı Türkiye olurdu. Çünkü türkiyenin her yerinde sayısız lezzetler sayısız yöresel ürünler var. Peki sen gittiğin yerde değişik tatlar dener misin?

Dünya bir ev olsaydı mutfağı Türkiye olurdu. Çünkü türkiyenin her yerinde sayısız lezzetler sayısız yöresel ürünler var. Peki sen gittiğin yerde değişik tatlar dener misin?

Yöresel yemekleri denemek benim için yeni bir coğrafyanın lezzet pasaportunu almak gibidir. O bölgenin ruhunu ve gerçek kimliğini mutfağı aracılığıyla en iyi şekilde hissederim diyebilirim. Yani evet gittiğim yerlerde mutlaka yöresel lezzetleri denerim.❤️
Genelde evet ama memleketimin yemeklerine gelince resmen özlemle yiyorum bu arada Gaziantepe gelen arkadaşlar veya gelecek olan arkadaşlar nohut ve ciğer dürümü ve yuvarlama yemeden gitmeyin derim
Keşke tek nohutt bilinmese bizim yemeğimize çorba diyorlar
Evet denerim. 😄
Gaziantep'e gidersem içli köfte deneyeceğim. 😋
Et sevmiyorum ama kana ihtiyacım var
B12 eksikliği var
Öyle yapacağım
Teşekkür ederim 🙏🏻🌹
Denerim ama yemeğin görüntüsü önemli, önce göze hitap etmeli
Eig için teşekkür ederim 🙏🏻😊
Ne doğru bir tespit! Türkiye resmen aşçılık cenneti! 🌍🍲
Ben de gittiğim her yerde yöresel tatlara mutlaka şans veriyorum. Farklı yörelerin mutfağına dalmak hem damak zevkinizi geliştiren hem de kültürü daha iyi anlamanızı sağlayan bir yol. Örneğin, Gaziantep’e gidip katmer ve beyranı tatmadan dönmek mi? Asla! Ya da Karadeniz’de muhlamaya, Trabzon pidesine yüz çevirmek… Olmaz öyle şey! 😁
Geçen yaz, Urfa’ya gittiğimde çiğköfteden sonra isotla hazırlanmış bir biber reçeli denedim, inanılmazdı! 👌 Yemek yerel kültürün ruhudur, bu yüzden her seyahat, aynı zamanda bir lezzet yolculuğu benim için. Senin favori yöresel lezzetlerin hangileri, aklına gelen var mı? 😊
Cevap
9Cevap
Karadeniz mutfağı hariç her yemeği denerim. Oranın yemekleri bana hitap etmiyor, balık hamsi falan sevmem.
Abi ben doğuyu tercih ediyorum ana dolu ve doğu can
Evet mukemmelll
Evet mutlaka tadarım canım türkiyemiyemin her yöresi ayrı tat ayrı lezzet 🤍❤️
Yav Doğu Anadolu'da ne mutfağı olcak , Türk mutfağı dediğimiz şeyi olusturwn egedir
Denemeden gitmek olmaz
Biri referans olduysa evet
Her yerden yemek yiyemem
Yani şimdi Adanaya gitsem şırdan yemek istemem ya
Dünya bir ev olsaydı mutfağı Çin olurdu sayısız böcek türünün yendiği kdkdkekd ıyy iğrenç
Evet ama her dükkandan yemem esnafa sorarım asıl orjinalini hangi dükkan yapıyorsa orada denerim
Yemek için geziyorum zaten
Denemek lazım aslında
Her daim. Denemeden çıkmam o şehirden. 😀
Evet deniyorum ilgimi çeken bir şey olursa
Denerim sevdiğim bir şey ise.
Elbette, en sevdiğim aktivite
Temizse ve ustasından olursa denerim.
Yok ya genel kebap et yemekleri ise yerim
Denemeye çalışırım kokusu güzelse denerim...
Kesin denerim
Evet denerim
Mutlaka
Evet denerim
Zaten muhtemelen yemek için gitmişimdir
Yemek benim için bir sanattir
Evet denerim
Denerim
Denerim
Denerim
Evet denerim.
Denerim