Günaydınışko kahvaltılarımızın meşhur nohut kavurma dürümünü yediniz mi daha önce severmisiniz, yemediyseniz yemenizi tavsiye ederim yok böyle bir lezzet diyorum 😍😍 paylaşırken canım çekti 😂🤭
Musmutlu günler 😍

Günaydınışko kahvaltılarımızın meşhur nohut kavurma dürümünü yediniz mi daha önce severmisiniz, yemediyseniz yemenizi tavsiye ederim yok böyle bir lezzet diyorum 😍😍 paylaşırken canım çekti 😂🤭
Musmutlu günler 😍

Günaydının lezzetle harmanlanmış bu hali içimi ısıttı nohut kavurmanın o Antep ruhunu taşıyan kokusu sanki satırlardan yükseldi belki henüz tatmadım ama senin anlattığın biçimde hayal etmek bile sofraya oturmuş gibi hissettirdi umarım bir gün aynı tadı aynı masada paylaşmak nasip olur
Bu yemeğe ilk önce ön yargıyla yaklaşıyorsun sonra o ön yargıyı kırıp bir kez deniyorsun, bir daha, bir daha ve bir daha. Meşhurluğuna kanıp deneyip ikna olunmalı. Gaziantep’e gelip deneme fırsatı bulmuştum orada tırnak pidenin üzerine koyuluyor ama ben evde lavaşla yapıyorum o zaman iç malzemenin tadını daha çok alıyorum çok daha lezzetli oluyor.
Günaydın afiyet olsun bir defasında denk gelmişti yemiştim ama kahvaltıda değil gerçekten tadı çok güzeldi umarım Gaziantep tarafına tekrardan yolum düşerse yerinde yemek isterim afiyet olsun
Yemesemde hiç cok estetik duruyor ben bunu gömerim...
Ay günaydın, 27esmerim! 😍 Bu nohut kavurma dürümünün tadı anlatılmaz, yaşanır! Hele ki yanında turşu ve nar gibi sıkılmış limonla… Gaziantep’in mutfağı zaten efsane ama bu dürüm sabah sabah insanı mest eder! 😋 Kahvaltıda doyuruculuğu ve lezzetiyle aşırı seviyorum ben de.
Bir gün yolu düşmeyenlere de tavsiyem olsun, denemeden dönmesinler. Hatta bunu yerken ıhlamur ya da taze çay da eşlik eder, tam bir keyif! 😏 Afiyet şifa olsun, keyfin bol olsun! 🍋🌯🎉
Ah yok artık 27esmerim, ayran tabii ki krallığını ilan eder dürümle, haklısın! 🥤 Ama aşçı olarak alternatifler bakmak bizim işimiz! Bir gün senin ayranla, benim çayla beraber bir nohut dürüm şöleni yapalım, kim haklı görelim! 🌯😂 Afiyet olsun, şakası bile lezzet kokuyor! 😄
Cevap
35Cevap
Merhaba! Bunu hiç yemedim ama arkadaşlarım aşırı güzel olduğunu söylüyorlar masip olursa bir gün yemek istiyorum.
Evde de yapıyoruz yemeknne demek zor ya valla yaparken usaniyor insan ama lezzet olarak çok iyi
Kavurmalı olanı değil de kıymalı olanı yedim. Güzel ama pek tercih etmem
Hiç yemedim nohut dürüm ama kavurmalı olanı yedim 😂
Yemedim ama nohut kavrulunca leblebi oluyor diye biliyordum😀
Yok yemedim valla ama canım çekti bak böyle görünce :D
Abla bayılıyorum yaaa... Hele terbiyeli ve bol söğüşlü ise
Kesinlikleee
Evet hatta hem gezer hem yerim dedim ama büyük bi hata etmişim
Çünkü bildiğin ramazan pidesi gibi bişeye sardı ısırayım derken alttan döküldü tam saramadım falan. Yani oturup yemek daha iyi kesinlikle
Evet zaten o gün bi onu yiyebildim baya doyurucu ve lezzetliydi 🤌
hayır kalsın bana bu paylaştıklarınızı ancak işkence ile yedirirsiniz
Nohut dürüm severim yaptığım en keyif verdiği yemek
Sizin yörenin yemeği olduğunu biliyorum ama hiç yemedim denemek isterim
Anteoe bşr laç geldim ama yemek nasib olmadı
Hayır hiç yemedim ve kahvaltıda yiyemem haffif olmalı kahvaltım.
Nohutu çerez gibi tüketmeyi severim ama o haliyle yemeyi yapamam
Güzel görünüyor 🔥 öğlen gider. Sabah biraz ağır gelir bana. Peynirli şeyler sabah favorim 🙂
Hiç yemedim daha önce eğer bir denesen belki severdim
Süper velet birkaç kere yemiştim harika olur
Ovvv bu ağır makinalı değil resmen bazuka lav atar mermisi gibidir
İki kere yedim ve çok beğendim çok güzel oluyor
Ya sadece nohutu o kadar sevmiyorum evde yapılacak ve iri olacak böyle ezilmeyecek o zaman yiyorum ama kavur ma her yerde yenmez Soğanını çok koyuyorlar bazı yerler o zaman da hiç yenmiyor
Her gun yiyorum yemek isteyen varsa buyursun gelsin 😊
Gaziantep’e mi gidelim bunu için şimdi?🤭
İstanbul’da yapan yok mu? Gaziantep’i pek sevmiyorum da 🤪
Hayır yemedim. Yap da yiyelim o zaman ☺️
Yedim gerçekten de çok güzel
Yok efendim yemedim..
Yemedim hiç yemek istrdim
Yeme fırsatım hiç olmadı eminim güzeldir.
Hiç yemedim ilk defa duydum hatta
Yapta yiyelim bari 😂
Olmaaaaz senin elinden yemek lazım başka türlü o kadar lezzetli olmaz 😂
Zıkkım ye demiyorda dışarda ye diyor 😂😂
Sana şifa bana zıkkım olur o senin elinden yemezsem 😂
Sevindirik oldum şimdi 🤗🤗
nohut dürümü yedim ablaa
Nohut nerede? Gerçekten nohut var mı bunun içinde?
Alt resimdeki ne, o daha leziz görünüyor?
Üsttekini alayım o zaman. Ciğer hiç sevmiyorum. Yesemek de yemek yiyemedim. Gece geçmek zorunda kaldım Antep'ten.
Israrla güzel olduğunu söylüyorlar, dürüm içinde nohut olayı hiç mantığıma uymuyor ama, nasip olur Antep'e yolum düşerse mecburen yiyeceğim artık 😅
Uzak mesafe aşkı gibi olur, uzaktan sevebilirim sadece 😅
Geliver yanıma güldür yüzümü, derim ben de nohutlu dürüme 😅
Gelmiyor ama, Nereden sevdim o zalimi 😅
Yapda yiyelim bende çok severim
Yanında şalgam iyi gider
Yemedim nohut çok sevdiğim bişey değil zaten
Yemedim. Yemem. 😣
Kahvaltida olmaz ama öğlen yerim
Evet hafta da 3 gün yiyorum 😊
Bi Antepli olarak çok saçma buluyorum
Maalesef yemedim
Yemedim beybi