Kimdi hatırlamıyorum ama bir ünlüde duymuştum birkac kişi de yaptı deneyen var mı aranızda
Erkekler dalga geçmeyin lütfen teşekkürler 🤣🤣
Erkekler dalga geçmeyin lütfen teşekkürler 🤣🤣
Böyle şeylere ihtiyacınız yok cidden. Her şey sizin yürekten inanmanıza bağlı. Oluyorsa da olacağına inandığınız içindir. Siz sadece nar koyarak inanıyorsunuzdur. Aa nar koydum diye oldu diyorsunuz aslında nar bahanesi.
Evet doğru yere degindiniz
Hahaha, neistiosunki, bu soruya baya güldüm doğrusu! 🤣 Şöyle diyeyim, kapının önüne nar koymak tamamen ritüel amaçlı bir şey aslında. Yılın bereketli, mutluluk dolu geçmesi için yapılan bir adet. Ama tabi bizim işin mutfak kısmını konuşalım: O narı kapının önünde bekletmeyin derim çünkü nar taptaze haliyle mis gibi bir nar suyu ya da tatlılara nefis bir ek malzeme olur. 😉
Eğer "şans getirir" diyorsan, denemekten zarar gelmez ama narı ziyan etme, mutfağa kat! 😄 Mevsiminden faydalanıp güzel bir nar ekşili kısır yapıp dostlarla paylaşmak belki daha çok şans getirir, ne dersin? 🧿 Yani nar kapıya değil, tasın içine yakışır! 😉
Cevap
13Cevap
Bunu gören erkekler direkt istemeye gidin.. ahahah
Hayırlısı nasip olsun. ..
Hahah ay erkekler daha çok dalga geçer ama olsun canları sağ olsun tofaş bmwyi geçer diyene bende gülerim 🤣🤣
Basıyorum gaza o zaman çekilin yoldan Ferhunde geliyor... Rabbim gönlümüze göre versin inşallah
dalga geçilmeyecek gibi değil ki ama ya dsjfkşsdalkjsdf
Hakajaksk inanır mısın ben de öyle diyom ama aynı sen gibiyim🤣🤣🤣🤣🤣ne desek haklıyız ama saygı duyalım 🥹🥹
Kapının iç tarafinami dış tarafina mi konulcak
Evimiz hemen dış tarafına balım paspas yanına bı çanakla koyabilirsin
Çalarlar kesin başkaları yer
Hahahah sadakan olsun aşkım yapacak bişey yok
Yaramaz bazı insanlara
Nar konmaz yere vurulup parçalanır. Bazı ritüelleri var.
Uygulanırsa kısmeti açar, zenginlik ve huzur getirir derler.
Benim de bildigime göre nar kudret ve berekettir vurulup parcalanmaz nimet oldugu için ve sembolizm açısından da güçlüdür o yüzden bu ritüel daha masum geldi en azından tam da ritüel değil bir niyet dua ile süslenmiş
Benim bildiğim versiyon çok farklı. Müslüman olmayan bir ulusun geleneği bu.
Anladım canım farklıymış severim böyle bilgileri teşekkür ederim
Evet koydum 😄
Yeni bir deneyim mi yoksa sonuç aldınız mı🤭🫣😅😅
Hanımefendi nar koymadım bu arada biseks bir kadin olmak hoşuna gider miydi?
Amaç nedir ciddi bilmiyorum
Kısmetin açıldığına, bolluk bereket verdiğine, edilen duanın tutulan dileğin gerçekleşeceği gibi gibi inançlar varmış canım
Erkek için geçerlimi acaba bir arkadaş soruyor 😅
Evettt 😅😅
Denemekte fayda var ☺️ yani iletirim ona teşekkürler 😅
Karsu dan gördüm ama koymadım.
Aa evet Karsu da gördüm
Eşi çok şanslı mükemmel bir kadın
Ne ise yariyormus
Dileğini gerçekleştiriyor kısmetini aciyormus diye duydum
Hahahah dene balım kapının önünde bir hafta kalıyormuş sonra atıyormuşuz. Narı ikiye böl kapı önüne koy bir hafta bekle dileğini de dile.
Pp foton favorim bu arada hahahah
Hadi hakkımızda hayırlısı bacım
Hayatımda yapmadım saçma
Karsu demişti bunu ama hiç denemedim
Manası ne
Kısmet açması, bolluk ve bereket için
Belki açar 🤭🤭🫣🤭
Saygı duyarım canım
Ne için?
Kısmet açmak bolluk ve bereket için niyetinizin de gerçekleşeceğine dair söylentiler de var
İşaretlere inanırım desem hsjsjs
Ne için bu
Dileğini gerçekleştiriyor kısmetini aciyormus diye duydum
Nari bulsam yerim
Bence de yiyin çok sağlıklı
Ama insan bir niyet diyor :(
Evet elbette ağzımdan Allah lafı düşmez bol bol dua eden biriyim inşallah rabbim bize doğru yolu gösterir
Teşekkür ederim inşallah sizin de
koymadım
Hiç yapmadım
Boş iş
dalga geçicezzz
Batıl inanç...
Olsun yine de denemekten zarar olmaz ağzımızdan dua eksik olmasın yeter
Allah'tan başka şeylerden medet ummak tehlikelidir. Allah seni yardım dilediğin şeyle baş başa bırakabilir. Nazar boncuğu konusuna benziyor batıl inançlara uymak
Evet nazar boncuğuna inanmam ama içimden geldi koymak Rabbime inancı bitmeyen Allah korkusu olan biriyim çok şükür ama rabbimin yarattigi sembollerin de gücüne inanırım. Nar gibi hurma gibi zeytin gibi
Ne için?
Kısmet, bolluk ve berekete yaramış öyle söylüyorlar
İnanmam öyle şeylere
nar ne alaka ki
Kısmet ve niyet gerçekleştirmek adına sanırım canım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?